Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο AO Χαλκίς κυπελλούχος Εύβοιας 2015-2016

Η Χαλκίδα είναι εδώ και λίγες ώρες ο κάτοχος του κυπέλλου Εύβοιας 2015-2016 μετά τη νίκη της στον τελικό επί της Ερέτριας με 1-0. Οι τροπαιούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, επιβεβαίωσαν μέσα στο χόρτο ότι ήταν το φαβορί και ένα γκολ του
Σπανού στο πρώτο μέρος φάνηκε αρκετό για να τους χαρίσει τη κούπα. Ο σκόρερ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της
αναμέτρησης, γεγονός που ήταν μια καινοτομία της διοργάνωσης "Παναγιώτης Αζδέρης". Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 1000 φίλαθλοι επιβεβαιώνοντας ότι ήταν πραγματικά μια γιορτή του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου.  

Από την άλλη ο Απόλλωνας που προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν πίσω και να "κλέψει" το παιχνίδι σε κάποια αντεπίθεση δεν τα κατάφερε στο ά ημίχρονο και δέχθηκε πολλές φάσεις, όμως στην επανάληψη βγήκε δυνατά και επιδίωξε την ισοφάριση. Όμως η διαφορά κατηγορίας που χωρίζει τις δυο ομάδες ήταν εμφανής. Παρόλα αυτά στην Ερέτρια θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι όχι μόνο γιατί έφτασαν στον τελικό, αλλά για την υγιή νοοτροπία τους να δουλεύουν σωστά ένα μοντέλο που κάνει τα μικρά παιδιά των ακαδημιών πρωταγωνιστές. Άλλωστε δυο ποδοσφαιριστές που σήμερα βρήκαν ως αντιπάλους οι Αλέξανδρος Βαλκάνος και Νίκος Σταματάκος είναι δικά τους παιδιά.

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο η Χαλκίδα δημιούργησε πολλές φάσεις. Στο 10΄ο Σταματάκος μετά την κάθετη του Στασινόπουλου βρέθηκε απέναντι από τον Μητακίδη, αλλά πλάσαρε άστοχα. Στο 17΄ ο πορτιέρο της Ερέτριας σταμάτησε εκπληκτικά το κοντινό πλασέ του Σταματάκου μετά τη παράλληλη μπαλιά του Σπανού. Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε στο 19΄με τον Ντελέκο να βγάζει ωραία παράλληλη στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Σπανός με πλασέ στη γωνία έκανε το 1-0. Στο 37΄ το σουτ του Στασινόπουλου από την ωραία ενέργεια του MVP Σπανού πέρασε λίγο έξω.

Στο β΄ μέρος η Ερέτρια το πάλεψε πήρε το χώρο του κέντρου, αλλά δύσκολα έφτανε με αξιώσεις στη περιοχή του Ντουμάνη. Στο 55΄ένα καλό σουτ του Κούτρα έφυγε άουτ. Μετά το 70΄η Χαλκίδα ανέβηκε λίγο και προσπάθησε να καθαρίσει το ματς αλλά τόσο το τετ-ατετ του Σπανού στο 74΄, όσο και στο σουτ του Σεχολάρι στο 76΄ο Μητακίδης έδειξε τη ποιότητα του. Μετά τη λήξη του αγώνα ο Σταματάκος της Ερέτριας είδε τη κόκκινη κάρτα.

Μεγαλείο ψυχής από τον Κώστα Καραμπά που μέσα από την φανέλα του, φορούσε μπλούζα με τη φωτογραφία του προέδρου του Καλοχωρίου Γιώργου Δουρδουβέλα που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και ήθελε με αυτό το τρόπο να αποδώσει φόρο τιμής στη μνήμη του. 

Καλή η διαιτησία από τους Γκάτσο, Πασχαλίδη και Αργύρη.

Τιμητική πλακέτα για τη μνήμη του Παναγιώτη Αζδέρη παρέλαβε ο πρόεδρος του ΑΟΝΑ Παναγιώτης Βουλέρης.

ΑΟ Χαλκίς Μ. Σεροπιάν): Ντουμάνης, Αχείμαστος, Τσατσαρής, Καραμπάς, Γκιτσάλης, Στασινόπουλος (46΄Σεχολάρι), Σταματάκος (87΄Αποστολόπουλος), Βαλκάνος (59΄Κόσουτιτς), Σπανός, Ντελέκος, Τσατσαρώνης

Απόλλων Ερέτριας (Δ. Βαλκάνος): Μητακίδης, Ρούσσος, Λιατίφης, Βελαέτης, Κοκκάλας 953΄Ευγενίου), Τσολάκος, Μεμάι (76΄Σταματάκος), Κούτρας, Ντουλαβέρης, Τόρα, Μώρος (65΄Φραγκάκης).


>