Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σαν σήμερα 26 Μαρτίου 2016: Πρόβα τίτλου μέσα στην Αρτάκη η Ιστιαία

Την ΑΕ Ιστιαίας που ξέραμε πρέπει να την ξεχάσουμε. Η ομάδα που παρουσιάζε χτυπητές αδυναμίες στα καθοριστικά εκτός έδρας ραντεβού της δεν υπάρχει πια. Αντ' αυτής υπάρχει ένα σύνολο που ξερει τι ζητάει στο γήπεδο, έχει σχέδιο και πλάνο στο παιχνίδι, διαθέτει ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και πολλές παραστάσεις ικανό να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Μια τέτοια ομάδα παρακολουθήσαμε στο κατάμεστο "Ν.Κίλιμπας" να φεύγει με νίκη 2-1 επί του πρωτοπόρου μέχρι πριν λίγες ώρες ΑΟΝΑ.


Οι βορειοευβοιώτες ήταν καλύτερη ομάδα στα 70 από τα 90 λετπά του αγώνα, έφυγαν δίκαια με 3ποντο μισό πρωτάθλημα και κρατούν πλέον τη τύχη στα χέρια τους. Η ομάδα του θανάση Γουρνά έγινε εξαρχής το αφεντικό της αναμέτρησης και στο 14΄ ο Καρκασίνας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια αλλά το πλασέ του ήταν χλιαρό και δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Ευαγγελινό. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο πρώην επιθετικός του Ηρακλή Ψαχνών βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, αλλά αυτή τη φορά δεν χαρίστηκε. Ήταν το 17΄όταν οι επιθετικοί της Ιστιαίας πίεσαν τον Ευαγγελινό, εκείνος έδιωξε υπό πίεση, ο Αρ. Στεργίου που ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για την αντίπαλη άμυνα έκλεψε σέντραρε και ο Καρκασίνας έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή φάση στο 27΄με έναν κεραυνό που εξαπέλυσε ο Γκογκομήτρος αλλά ο Μπιμπάι είχε σωστή θέση και έδιωξε. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπαλαμπάνης εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Τουφρέ κατέληξε ναι μεν σε κόρνερ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33΄έγινε η φάση που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στον αγώνα.

Ο Μπαλαμπάνης με ατομική προσπάθεια πέρασε δυο αντιπάλους μπήκε στη περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος. Ο Φώτης έδειξε αμέσως αυτό που εμείς χρειστήκαμε 4-5 ριπλέι για να καταλάβουμε, δηλαδή (ότι δεν υπάρχει παράβαση) παίζεται και έβγαλε κίτρινη κάρτα από τη τσέπη του αρχικά. Όμως ο αριστερός μπακ της Αρτάκης τον ανάγκασε να του δείξει κόκκινη για εξύβριση και οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν για τα καλά.
       

Στο 39΄και το 41΄ο Ευαγγελινός δεν άφησε Αργ. Στεργίου και Χρ. ανέστη να κάνουν το 0-2 και στο 43΄ο Μούντριχας έκανε το 1-1 μετά από μαγική μπαλιά του Τουρκοχωρίτη στη πλάτη της άμυνας και όμορφο πλασέ του σκόρερ. Αυτό το γκολ ανέβασε ψυχολογικά του "ερυθροκίτρινους" που για 20 λεπτά "έπιασαν από το λαιμό" τους αντιπάλους τους για τα επόμενα 20 λεπτά (45΄-65΄). Στο 52΄η κεφαλιά του Λούκα κόπηκε πάνω στη γραμμή και στο 56΄η απευθείας εκτέλεση φαόυλ του Τσαλμά πέρασε λίγο έξω.

Η Ιστιαία απάντησε με μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 65΄με Καρκασίνα και Β. Ανέστη που απέτυχαν να σκοράρουν. Όμως στο 75΄ο δαιμόνιος Αργ. Στεργίου ανατράπηκε από τον Τουρκοχωρίτη και ο Χρ. Ανέστης πέτυχε το 1-2 στέλνοντας στα ουράνια τους 200 περίπου φίλους της ομάδας του που έστησαν πάρτι στην εξέδρα.

Ο Φώτης είχε πολύ δύσκολο έργο όμως οι κρίσιμες αποφάσεις του ήταν σωστές. Καλή η διαιτησία και των βοηθών Περιβολάρη και Αργύρη.

ΑΟΝΑ (Τ. Ταυταρίδης): Ευαγγελινός, Μούντριχας, Μπαλαμπάνης, Πεππές (88΄Ζήσης), Τουρκοχωρίτης, Ζαχαριάς, Λούκας, Καραχάλιος, Τσαλμάς, Ανέστης, Γκογκομήτρος

ΑΕ Ιστιαίας (Θ. Γουρνάς): Μπιμπάι, Μερκούρη, Βασιλείου, Τουφρέ, Πανάκης, Ηλ. Στεργίου, Αργ. Στεργίου,Γοργομάτης (85΄Μιχαήλ), Β. Ανέστης, Χ. Ανέστης (80΄Ηλιόπουλος),Καρκασίνας (92΄Καλλίτσης)