Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ήττα για την ΑΕ Ιστιαίας στην Αρτα

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, για την Αμβρακία, απέναντι σε μια ομάδα με την οποία μοιράζονται τον κοινό στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Σίγουρα, οι νίκες στα παιχνίδια με τέτοιους αντιπάλους, αποκτούν το χαρακτήρα του επιτακτικού, με τους παίχτες του Δημήτρη Νταλάκα να παίρνουν, στο ντεμπούτο του νέου τους προπονητή, τους πολυπόθητους βαθμούς. Στο σημερινό ματς, η Αμβρακία μπήκε καλύτερα στο ματς, και στο 7' προειδοποίησε με ένα σχετικά αδύναμο σουτ του Νταλάκα, να εξουδετερώνει εύκολα ο Μάλτζαρης. Στο 15ο λεπτό, και στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ματς, ο Παππάς κινήθηκε εξαιρετικά από δεξιά, έκανε ωραία σέντρα στην καρδιά της περιοχής, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να έχει τραγική αντίδραση, δίνοντας την ευκαιρία στο Γιώργο Νταλάκα με προβολή, να γράψει το 1-0. Ο έμπειρος επιθετικός ξανααπείλησε στο 27', εκτελώντας φάουλ που πέρασε από όλους, πριν ο Μάλτζαρης διώξει την μπάλα προτού αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Η Ένωση Ιστιαίας περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, και φάνηκε πως η φάση του 45', την επηρέασε θετικά, αντί για αρνητικά. Ο Νικολέτος ζήτησε φάουλ, με το διαιτητή Τόμπρο να τον κιτρινίζει για "θέατρο", με την κάρτα αυτή να είναι η δεύτερη και τον παίχτη της Ιστιαίας να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια, δευτερόλεπτα πριν εκπνεύσει το 45λεπτο.

Στην επανάληψη, και για ένα 20λεπτο, οι φιλοξενούμενοι σφυροκόπησαν την άμυνα της Αμβρακίας παρ' ότι αγωνίζονταν με παίχτη λιγότερο. Στο 47' σουτ του Ηλιόπουλου αποσόβησε δύσκολα ο Βαρέλης, ενώ δέκα λεπτά μετά, η κεφαλιά του Στεργίου έφυγε άουτ. Η Αμβρακία είχε ένα μακρινό σουτ του Σιδηρόπουλου που έφυγε άουτ στο 58', και στο τρίλεπτο 63'-65', η Ιστιαία έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ, χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 63' ο Λύτος λίγο έλειψε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κι από το κόρνερ, ο Αλεξίου πλάσαρε, με το Σιδηρόπουλο να σταματά με το κορμί την μπάλα, κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή. Ένα λεπτό μετά, ο Στεργίου βρέθηκε σε καλή θέση, όμως ο Βαρέλης το σταμάτησε, και στην επαναφορά ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων Αλεξίου, είδε και πάλι τον γκολκίπερ της Αμβρακίας, να το σταματά εντυπωσιακά, κρατώντας το "μηδέν" για την εστία του. Στο 71', ο  Νταλάκας σέντραρε, με τον Ασπροποταμίτη να σουτάρει, και το Μάλτζαρη να διώχνει σωτήρια, ενώ δύο λεπτά μετά, επήλθε αριθμητική ισορροπία, με τον Παπαρούνη να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 76' ήρθε η καλύτερη φάση για την Ιστιαία, με τον Πανάκη μετά από στημένη μπάλα, να γίνεται κάτοχος μέσα στην περιοχή, και με έναν κεραυνό να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι του Βαρέλη. Κι αφού γλύτωσε την ισοφάριση η Αμβρακία, εκμεταλλεύτηκε τους πολλούς κενούς χώρους που άφηναν οι φιλοξενούμενοι, και στο 82', έφυγε στην κόντρα, και με τον κορυφαίο της παίχτη για ένα ακόμη ματς, Παππά, σκόραρε, για το 2-0. Το ματς κάπου εκεί τελείωσε, με την Αμβρακία να έχει στην τελευταία φάση του αγώνα, την ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά της, με το Θεμελή όμως να νικιέται στο τετ α τετ από το Μάλτζαρη, με το 2-0 να παραμένει.

Αμβρακία Κωστακιών (Νταλάκας) : Βαρέλης, Τάσσος, Βασίλας, Λύτος, Παπαρούνης, Βερλέκης, Παππάς, Ασπροποταμίτης (75' Κωστακιώτης), Σιδηρόπουλος, Νταλάκας (84' Θεμελής), Μπαλαδήμας (94' Μπεζεβέγκης)

Ένωση Ιστιαίας (Τσίρκοβιτς) : Μάλτζαρης, Μπουλγουρίδης, Τόρια (61' Μακρής), Λαμπρόπουλος, Πανάκης, Τουφρέ (29' Τσαούσης), Ηλιόπουλος, Στασινός (84' Γεωργιάδης), Στεργίου, Νικολέτος, Αλεξίου
πηγή:arta goal.gr