Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κώστας Πικραμένος: Πέθανε μόνος και απογοητευμένος

Στα “ψιλά” πέρασε η είδηση εχθές, για το θάνατο του Κώστα Πικραμένου, σε ηλικία 62 ετών. Ο γνωστός διαιτητής έφυγε από τη ζωή απογοητευμένος και αβοήθητος, αφού ελάχιστοι ήταν εκείνοι που στάθηκαν δίπλα του. Πίσω από το θάνατό του κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία την οποία λίγοι γνωρίζουν, καθώς την διηγήθηκε ο ίδιος στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του τις τελευταίες του ώρες. Ένας από αυτούς (αν όχι η μόνη)  ήταν και η Σταυρούλα Γιοβανάκη, από το Χαριστικό Παζάρι Αγ. Μαρίνας, η οποία είναι πράγματι συγκλονισμένη από την απώλειά του.

Ο Κώστας Πικραμένος, γνωστός και επιφανής Χαλκιδέος, γνωστός διαιτητής, είχε μία άτυχη στιγμή στη ζωή του. Ένα πρόσωπο κατάφερε να του πάρει την περιουσία και βρέθηκε ξαφνικά χωρίς σπίτι και δουλειά, να μένει στους δρόμους. Αυτό κράτησε για αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να καταπονηθεί ο οργανισμός του ανεπανόρθωτα. Η Σταυρούλα Γιοβανάκη ήταν ο άνθρωπος που ενημερώθηκε ότι υπάρχει κάποιος στο Νοσοκομείο που δεν έχει ούτε ρούχα να φορέσει και έσπευσε με υλικό ένδυσης από το χαριστικό παζάρι να τον καλύψει.. Παράλληλα, φρόντισε για την νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τα πόδια του (είχαν πάθει γάγγραινα εξ αιτίας της παραμονής του στο δρόμο για πολύ καιρό), κάτι στο οποίο βοήθησε τα μέγιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Τζαφέρος.

Έμεινε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας επί 4 μήνες, με μια μικρή διακοπή όταν μεταφέρθηκε σε άσυλο ανιάτων, χώρο στον οποίο δεν ήθελε να βρίσκεται. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε ξανά στο Νοσοκομείο καθώς τα προβλήματα υγείας του χειροτέρευσαν.

“Δεν ήθελε να μένει στο άσυλο. Μου έλεγε ότι παίρνει 100 ευρώ το μήνα από το Κ.Ε.Α και αν θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να βρει μια γκαρσονιέρα για να ζήσει μόνος του” δήλωσε η Σταυρούλα Γιοβανάκη στο evialead.gr. Παράλληλα, η κα Γιοβανάκη ήταν εκείνη που πήγαινε στο Νοσοκομείο για να τον αλλάξει και να του πάει λίγο φαγητό.

“Πολλές φορές αναγκαζόμουν και ζητούσα χρήματα από ανθρώπους στο καφενείο δίπλα στο Εργατικό Κέντρο για να βρω καθημερινά 3-4 ευρώ και να του πάω ένα γιαούρτι ή μια μπανάνα που του άρεσε πολύ, γιατί δεν είχα πάντα την δυνατότητα να τα πληρώνω η ίδια. Κανείς δεν στάθηκε δίπλα του, ούτε οι υπηρεσίες ούτε κάποιος άλλος. Ελάχιστοι τον θυμήθηκαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του” συμπλήρωσε η κα Γιοβανάκη

Ελάχιστοι παλιοί φίλοι τον επισκέφθηκαν και ένας μόνος πρώην συνάδελφός του, διαιτητής, ο οποίος πήγε μια φορά και του άφησε στο συρτάρι 20 ευρώ. Αυτό ήταν όλο. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή που η κα Γιοβανάκη αρρώστησε και δεν τον επισκέφθηκε για λίγες ημέρες, όταν πήγε στο Νοσοκομείο τον βρήκε σε άθλια κατάσταση.

“Δυστυχώς, υπάρχει και άλλος άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ας κάνουν κάτι οι αρμόδιες υπηρεσίες να τον βοηθήσουν για να μην έχει την ίδια τύχη” κατέληξε η κα Γιοβανάκη μιλώντας στο evialead.gr.

πηγη: evialead.gr.