Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΟ Ωρεών: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - Μία ιστορία… ωρεΐτικη!



    Άλλη μία ποδοσφαιρική σεζόν έφτασε στο τέλος της πριν δύο Κυριακές για την αγαπημένη μας ομάδα. Η χρονιά χαρακτηρίζεται μία από τις πιο επιτυχημένες καθώς συνδυάστηκε με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του Βόρειου ομίλου της Β΄Ε.Π.Σ.Ε. !
     Η ομάδα πέρασε για ακόμη ένα καλοκαίρι αλώβητη από «συμπληγάδες» μιας και ο κίνδυνος διάλυσης ήταν ορατός όπως το καλοκαίρι του 2016. Η πρωτοβουλία του κυρίου Δημητρίου και των πιστών «στρατιωτών» Αναγνωστάκη, Μαυρούτσικου, Μούστου, Δαμασκάκου κράτησε ζωντανό και πανίσχυρο τον Α.Ο.Ωρεών. Ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να παραλείψει την στήριξη των Μάκη Καραδημήτρη, Βασίλη Ζέγα, Αντώνη Πατσή, Αναστασίου Κώστα σε όλο αυτό τον μαραθώνιο της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Επιπλέον συμβολική ήταν η ενίσχυση των καταστημάτων των Ωρεών όπως και τον χορηγών.
Νέα διοίκηση και υψηλοί στόχοι
      Τον Αύγουστο του 2017 και ενώ όλα κρέμονταν σε μία κλωστή ο Πολύδωρος Δημητρίου αναλαμβάνει τα ηνία του Α.Ο.Ω. με στόχο μία αξιοπρεπή πορεία με όσο ήταν εφικτή υψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Η επιστροφή του πιο επιτυχημένου προπονητή της ομάδος στο τιμόνι, του Θανάση Γουρνά, άφηνε υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα εν’ όψει του Πρωταθλήματος. Ο κορμός της αγαπημένης παρέας ποδοσφαιριστών παρέμεινε και η έλευση του πολύπειρου Βασιλείου, του μαχητικού Τζαφεράι και του «βράχου» Θανάση Δαμάσκου δεν άφηναν περιθώρια για αποτυχίες.

Πολλά τα εμπόδια και οι δυσκολίες

         Η προετοιμασία του καλοκαιριού δεν ήταν όπως θα ήθελε ο 55χρονος τεχνικός, λόγω φόρτου εργασίας της θερινής σεζόν, ωστόσο οι παίκτες παρέμειναν πιστοί και υπάκουoι στις συμβουλές του. Η σεζόν δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα καθώς οι αποχωρήσεις δύο σημαντικών ποδοσφαιριστών ,που είναι γέννημα-θρέμμα των Ωρεών, του Ρεσούλι και του Γαλούπη δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο το έργο της ομάδας. Το θερμό και οικογενειακό κλίμα των αποδυτηρίων όμως αγκάλιασε τρία νέα παιδιά τους: Banov, Eneh και Asamoah ,οι οποίοι ήρθαν κι…έδεσαν με τους υπόλοιπους φίλους. Κανείς δεν ξεχνάει επίσης το κρίσιμο τέρμα στις Γούβες και τη συμβολή του Λάμπρου Λαμπρόπουλου στον αγώνα μας.
          Το 2017 δεν κλείνει με τον καλύτερο τρόπο αφού ηττηθήκαμε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα από τον Αρτεμησιακό, στο γήπεδό μας. Μία ήττα η οποία συσπείρωσε και πείσμωσε ακόμα περισσότερο παίκτες και προπονητή.
         Τα προβλήματα με το γήπεδο δεν επέτρεπαν την ομαλή λειτουργία των προπονήσεων μιας και η ρητή απαγόρευση για χρήση της φυσικής έδρας στον Νέο Πύργο και η έναρξη των εργασιών στο «Δημήτρης Κωσταντάγκας» έδεναν τα χέρια του κυρίου Γουρνά.


Αφιερωμένη στους…επικριτές

         Η λασπολογία, ο φθόνος και συνηθισμένη… γκρίνια των ντόπιων δεν επηρέασαν τους ψυχωμένους παίκτες. Τα παιδιά δεν πέρασαν λίγα! Από τη σεζόν 2013-2014,όταν πραγματοποιήθηκε η ανανέωση με βάση τα νεαρά παιδιά του χωριού, κι ενώ η ομάδα είχε υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία δέχθηκε βαριές ήττες, πικρόχολα σχόλια από φίλους και εχθρούς. Τα δύσκολα πρώτα χρόνια της μεταβατικής περιόδου από τον υποβιβασμό λίγοι στάθηκαν δίπλα στον Θανάση και στους 3-4 παράγοντες-φιλάθλους, οι οποίοι έδιναν στήριξη στον Όμιλο. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2016, βρεθήκαμε μία ανάσα από την καταστροφή… Η συγκινητική απόφαση των ποδοσφαιριστών να αναλάβουν ακόμη και χρέη προπονητή (2015-2016) απότρεψε τη διάλυση!
     Οι Ωρεοί όχι μόνο δεν αφανίστηκαν αλλά τερμάτισαν 4η σε ισοβαθμία με τον γειτονικό Ταξιάρχη, έχοντας μάλιστα και τη 2η καλύτερη άμυνα του ομίλου πίσω από την πρωταθλήτρια Αιδηψό( 22 γκολ παθητικό έναντι 20 της Αιδηψού!) Η μεγαλύτερη απάντηση στους… αγαπητούς επικριτές θα δινόταν φέτος!

Παίκτες-λιοντάρια

      Ο Αθλητικός Όμιλος Ωρεών, μία ομάδα που αγωνίζεται 25 περίπου χρόνια μακριά από το σπίτι της, κατακτά την κορυφή του Βορρά και επιστρέφει στην Α΄Ε.Π.Σ.Ε ! Η «οικογένεια» των παικτών οδήγησε στον τίτλο έχοντας μάλιστα την καλύτερη αμυντική συγκομιδή και στους τρεις ομίλους της Β΄με μόλις 18 τέρματα παθητικό.
Η επιθετική γραμμή της ομάδος ήταν παραγωγικότατη με 75 γκολ! Στις 29 Απριλίου στο γήπεδο του Πύργου έβρεχε σαμπάνια όταν ο αρχηγός ύψωσε το «τιμημένο» , ενώ το λιμάνι πήρε φωτιά λίγες ώρες μετά.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά:

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ:

1. Μαυρούτσικος Δημήτρης
2. Δαμάσκος Θανάσης
3. Σταματονικολός Κωνσταντίνος
4. Γιουκάι Γιάννης
5. Βασιλείου Θανάσης
6. Τριανταφύλλου Θανάσης
7. Μούστος Βαγγέλης
8. Αθανασίου Γιάννης
9. Μαυρούτσικος Γιάννης-Φανούρης
10. Αναγνωστάκης Σπύρος-Χρήστος
11. Ρεσούλι Δημήτρης
12. Γαλούπης Νίκος
13. Ματζώρος Δημήτρης
14. Φαράντος Γιώργος
15. Καραπάνος Αποστόλης
16. Καπλανάι Αντριάν
17. Τζαφεράι Άντι
18. Μπάνοφ Νικολάι
19. Ένεχ Τζον
20. Ασαμόα Άλφρεντ
21. Λαμπρόπουλος Λάμπρος
22. Παριανός Χρήστος
23. Πατσαρούχας Γιώργος
24. Ψιλούδης Γιώργος
25. Κούκης Θανάσης
26. Καπόλος Νίκος

Μας συγχωρείτε…

       Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της ομάδος ωστόσο πίκρανε ορισμένους τόσο εντός όσο και εκτός Ωρεών… Ελάχιστες ήταν οι ομάδες που προς τιμήν τους έδειξαν σεβασμό και fair play αποδεχόμενοι τους Πρωταθλητές μας!

Ίσως δεν είναι αρεστό σε κάποιου,στο Βορειοευβοιώτικο ποδόσφαιρο να υπάρχουν ομάδες και ποδοσφαιριστές που «πονάνε» τη φανέλα και πιστεύουν στις πραγματικές αξίες και ιδανικά. Ας θυμηθούν όμως ότι το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός, πολιτισμός και πως οι Ωρεοί έδωσαν συγχαρητήρια στους άλλοτε πρωταθλητές, καθώς επίσης και στις περισσότερες ομάδες που έδειξαν αγωνιστική ανωτερότητα.
Η φετινή αγωνιστική περίοδος ανήκει στο παρελθόν και οι πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας (τόσο για τον τόπο όσο και για ολόκληρο το Βορρά του Νομού Ευβοίας) έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Η νέα σεζόν θα είναι φορτωμένη με πολύ πιο δύσκολες αποστολές και ο κόπος με τον ιδρώτα της προπόνησης θα πρέπει να είναι αδιάκοπος.

Επιστροφή στο…σπίτι μας!

Τέλος δεν θα μπορούσε να παραληφθεί το μεγάλο ΟΝΕΙΡΟ και ο διακαής πόθος κάθε φίλαθλου Ωραΐτη, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην φυσική του έδρα. Η ανοικοδόμηση του γηπέδου στη «Σβάλα» γεμίζει ελπίδες και φιλοδοξίες τον τόπο, που έζησε τη δική του «Οδύσσεια».
 Αυτή η μικρή… πατρίδα αποτελεί ποδοσφαιρομάνα! Γέννησε και γεννά σπουδαία ταλέντα που αγαπούν το ποδόσφαιρο και αγωνίζονται με ψυχή. Ελπίδα όλων είναι να ξαναδούν όλα μαζί τα παιδιά των Ωρεών να ενώνονται για την ομάδα της καρδιάς μας!
Είναι τόσα πολλά τα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό που φοβάσαι μην ξεχάσεις κάποιον…

Βαγγέλης Βόρρης, ο μεγάλος γκολτζής που αγωνίστηκε στον Φωστήρα.
Γιώργος Αναστασίου, με τις εκατοντάδες συμμετοχές στην Α’Εθνική (*Οι δύο τους δεν φόρεσαν την πράσινη φανέλα σε επίσημο αγώνα της ομάδος διότι είχαν αποχωρήσει πριν το 1981)
Κώστας Αναστασίου, ο εμβληματικός ηγέτης της ομάδας που τρυπούσε τα αντίπαλα δίχτυα
Αντώνης Λάββας, ένα κέντρο μόνος του
Γιάννης Δαμασκάκος, ένας παίκτης με ψυχή και άπειρες γνώσεις
Γιάννης Αθανασίου, ο δικός μας «Φάντομ»
Γιώργος Γεραντώνης, ξεχώριζε για την τεχνική του.
Δημήτρης Μαργέτης, έγραψε τη δική του ιστορία ενώ αγωνίστηκε και σαν τερματοφύλακας!
Γιώργος Χριστόπουλος, σκληρός και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι
Νώντας Καλατζής , όργωνε τη δεξιά πλευρά ακούραστος
Βασίλης Μπάμπος, επί σειρά ετών αναντικατάστατο μέλος της επίθεσης
Δαμασκάκος Μανώλης, ένας απίστευτος αριστερός μπακ
Κώστας Παυλάκης, πανύψηλος κεντρικός αμυντικός τη δεκαετία του 1990
Μάνος Χαλκιάς, ένας «άτυχος» παικταράς με απίστευτο ήθος
Δημήτρης Αθανασίου, ένας παίκτης-σημαία για την ιστορία της ομάδος
Δημήτρης Δαρζέντας, ένας από τους κορυφαίους μέσους της περιοχής και ηγέτης της ομάδας το 2009 και το 2011,μαζί με τον προαναφερθέντα
Γιώργος Δαρζέντας, οι εξαιρετικές του ικανότητες σαν τερματοφύλακα τον πήραν μακριά από τους Ωρεούς πραγματοποιώντας σπουδαία καριέρα στη Γ΄ Εθνική
Παναγιώτης Γκογκομήτρος, με ύψος μπασκετμπολίστα και τεχνική από άλλο πλανήτη
Αχιλλέας Δαρζέντας, μέλος της «χρυσής γενιάς» που άνοιξαν το δρόμο προς τις επιτυχίες το 2007
Γιάννης Αθανασίου, ένας αμυντικός που δεν άφηνε τους αντιπάλους να ανασάνουν
Βαγγέλης Μούστος, ο Ωραΐτης Στέλιος Γιαννακόπουλος έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας
Περικλής Σπυρίδης, ένας αμυντικός ογκόλιθος με ύψος…Κανναβάρο
Γιάννης Χριστόπουλος, ένα πολλά υποσχόμενο «10αρι» με έναν καταραμένο τραυματισμό
Αλέξανδρος Ζουζουλής , συνδύαζε τεχνική και εκρηκτικότητα!
Γιάννης Μαργέτης και Αντώνης Καραδημήτρης, οι δίδυμοι πύργοι των Ωρεών !                                                                Αυτοί και αρκετοί επιπλέον παίκτες από τους Ωρεούς που έγραψαν με χρυσά γράμματα τη δική τους ιστορία στις προηγούμενες ανόδους του A.O.Ωρεών!

Ακόμη σπουδαιότερο γεγονός είναι ο θαυμασμός και ο ζήλος του…νέου αίματος του τόπου ώστε  να ξαναρχίσει το τμήμα υποδομών που θα βγάλει νέους …πρωταθλητές.
Είναι καθήκον μας να αγαπάμε και να υποστηρίζουμε την προσπάθεια αυτού του συλλόγου, όπως και κάθε άλλου που ιδρύεται στον τόπο μας. Το νέο γήπεδο στους Άνω Ωρεούς θα γεμίσει τα σαββατοκύριακα όλων, μικρών και μεγάλων. Πρέπει να ακολουθεί κάθε συντοπίτης μας την ομάδα για τη δική του ευχαρίστηση, την ψυχαγωγία και τον σεβασμό προς τη γενέτειρά του. Για τα όνειρα που έκανε ο Κώστας Παπαδημητρίου…Για όσα «βλέπει από τον εξώστη» ο Χρήστος Κωνσταντίνου μαζί με τον Κώστα τον Μαμούχα και για όσα αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Ματζώρος.
Όλοι μαζί έχουμε δυνατότητες για σπουδαίες επιτυχίες, για στιγμές ευτυχίας που δεν ξεχνιούνται. Σαν εκείνη του 1984 με τη Μακρυκάπα στο κεντρικό γήπεδο. Σαν εκείνη στις 2 Μάη του 2009 στο «διπλό ανόδου» μέσα στην Αιδηψό ,όπως τον θρίαμβο επί της Σκεπαστής στον Ταξιάρχη το 2007 και σαν αυτή στο Βασιλικό, που δάκρυσε και…η γέφυρα της Χαλκίδας,στις 15 Μαΐου του 2011.

Γιατί είναι όμορφα να είσαι…Ωρεοί!


"Ένας απλός και πιστός ακόλουθος του Α.Ο.ΩΡΕΩΝ"