Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

AO Ελληνικά: η μόνη ενεργή ομάδα στην Εύβοια με "ξερό γήπεδο" σαν έδρα!


Τα Ελληνικά  είναι ένα μικρό γραφικό χωριό που απέχει από την Ιστιαία περίπου 26 χιλιόμετρα και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει 377 μόνιμους κατοίκους, από τους οποίους οι 312 μένουν στο χωριό και οι υπόλοιποι στον Άγιο Νικόλαο.
Το χωριό είναι γνωστό ευρύτερα λόγω της παραλίας του Αγίου Νικολάου αλλά και της ιστορίας (λόγω της ναυμαχίας του Αρτεμισίου).

Το χωριό στο παρελθόν απόκτησε πρώτη φορά ποδοσφαιρική ομάδα το 1981 με το όνομα ΑΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑ, αλλά η ομάδα «διαλύθηκε» δέκα χρόνια μετά, τη χρονιά που συνενώθηκε με αυτή των Βασιλικών. Ξαναδραστηριοποιήθηκε το 2000 και «κράτησε» μέχρι το 2005.
Κάποιοι ρομαντικοί του χωριού όμως, με μεγάλη προσπάθεια, κόπο, τρέξιμο και χρόνο την έστησαν και πάλι το 2011, με το όνομα ΑΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Από τότε η ομάδα προσπαθεί να είναι παρούσα πάντα στα πρωταθλήματα της Εύβοιας και μάλιστα από το Γ΄ Τοπικό ανέβηκε στη Β΄ Κατηγορία το 2017.

Ένα γεγονός που από τη μια έχει την ευχάριστη πλευρά του, από την άλλη όμως λόγω του κανονισμού που λέει πως ομάδες της Β΄ Κατηγορίας στην Εύβοια αγωνίζονται σε γήπεδα με χόρτο, η ομάδα πέρσι «με νύχια και με δόντια» κρατήθηκε ενεργή και ευτυχώς δεν διαλύθηκε. Και αυτό γιατί σαν έδρα της ορίστηκε το γήπεδο των Βασιλικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους της που με κόπο και χρήμα προσπαθούν να την κρατήσουν σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά για τους περισσότερους.
Από τη στιγμή που η ομάδα επανήλθε στο Γ΄ Τοπικό, για μια φορά ακόμα αγωνίζεται στην έδρα της που αν μη τι άλλο, έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό σε όλη την Εύβοια: από μία έρευνα που κάναμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως στο νησιωτικό νομό μας η ομάδα του ΑΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι η μοναδική ΕΝΕΡΓΗ ομάδα που έχει σαν έδρα της «ΞΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ». Μια πρωτιά που αναμφίβολα δεν μας κάνει περήφανους όλους μας !

Διαβάστε τη συνέχεια  και δείτε ΚΑΙ φωτορεπορτάζ κάνοντας κλικ στη φωτογραφία που ακολουθεί...