Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ: θα βρεθεί στη Γ΄ Εθνική η ομάδα μπάσκετ της Ιστιαίας;



Το τελευταίο διάστημα μαθαίνουμε πως βολιδοσκοπούνται οι διαθέσεις των πρώτων τεσσάρων ομάδων της Α’ ΕΣΚΑΣΕ για άνοδο στην Γ´ εθνική, Μέσα σε αυτές  περιλαμβάνεται και ο Τελεθριακός, η ομάδα μπάσκετ της Ιστιαίας, και ο οποίος τερμάτισε 4ος στο πρωτάθλημα της περιόδου 2019-20.

Οι απόψεις της ομάδας για την πιθανότητα αυτή εκφράστηκαν μέσα από τη σελίδα της στο FaceBook :
 
Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας είναι στο 50-50. Από τη μια πλευρά υπάρχει το κίνητρο της συμμετοχής καθώς μπορεί να μην ξαναδοθεί αντίστοιχη ευκαιρία στο μέλλον, από την άλλη πλευρά όμως, η Ιστιαία είναι μια μικρή περιοχή χωρίς μεγάλη μπασκετική παράδοση (μονον 10-12 χρόνια) που δύσκολα θα στηρίξει μια τόσο φιλόδοξη προσπάθεια.
Σημειώνουμε, πως η άνοδος της Παναγίτσας ως 4η της Α’ ΕΣΚΑΣΕ το 2017 αντί του Κάδμου που αποχώρησε, έγινε κατ΄εξαίρεση από την ΕΟΚ.
Επίσης, φέτος έχει αδειάσει μια ακόμα θέση από ομάδα της Περιφέρειας σε Εθνική κατηγορία, με την αποχώρηση του Αίαντα Αυλίδας από τη Γ’ Εθνική, οπότε θεωρητικά μπορεί να προκύψει και δεύτερη κενή θέση για ομάδα της ΕΣΚΑΣΕ.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να γνωστοποιήσουμε σε αυτή την φάση τις οριστικές προθέσεις μας καθώς δεν επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε υπέρμετρες προσδοκίες στους φιλους της ομαδας μας πριν αποφασίσουν οι 3 πρώτες ομάδες που δικαιούνται την άνοδο.
Όταν η ΕΟΚ μας αποστείλει πρόσκληση θα συζητήσουμε με τους αμεσους συνεργάτες μας και τους φιλους της ομαδας και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση.
Πάντως και μόνο το ότι η ομάδα του Τελεθριακού κατάφερε παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια να έχει μια μικρή πιθανότητα ανόδου στην Γ’ εθνική αποτελεί τεράστια επιτυχία για το μπασκετ της περιοχής μας και γενικότερα για την προβολή του τόπου μας της Ιστιαιας.
Συγχατητηρια στους αθλητες τον προπονητή και τους φίλους του Τελεθριακού για την φετεινή εξαιρετική επίδοση την καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου μας η οποία αποτελει παρακαταθήκη για το μέλλον.