Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ίκαρος - Νέα Κηφισιά 83-81. Ο αγώνας και δηλώσεις προπονητών


Τη  φορά αυτή ο Ίκαρος Χαλκίδας δεν έμεινε με το υπέρ του σκορ στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου όταν και οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και νίκησε με 83-81 τη Νέα Κηφισιά.

Σε ένα παιχνίδι όπου το σύνολο του Θανάση Γιαπλέ είχε για μεγάλο του πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας καθώς νωρίτερα Ηλυσιακός και Πανελευσινιακός είχανε ηττηθεί.
Ο πρωταγωνιστής
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης φρόντισε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη του Ικάρου Χαλκίδας με τον έμπειρο γκαρντ να τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους έχοντας 8/9 βολές, 7/10 δίποντα και 2/9 ενώ μοίρασε και 8 ασίστ σε 39΄ παιχνιδιού.
Ο αριθμός του αγώνα
Τα 19 ομαδικά λάθη που έκανε η Νέα Κηφισιά μπροστά στα μόλις 11 που έκανε ο Ίκαρος Χαλκίδας παρά το άγχος που είχε για τη νίκη στη μάχη της παραμονής.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στο σερί 13-3 που έτρεξε ο Ίκαρος Χαλκίδας από το 35΄ μέχρι το 39΄ μετατρέποντας το 68-70 σε 81-73 με καθοριστικό το τρίποντο του Γούνταλ που έκανε το 79-73, όπως και το άστοχο του Μιχάλη Κακιούζη στο 81-79 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.
Ο αγώνας:
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με καμία από τις δύο να μην μπόρεσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη από των τριών πόντων. Κάτι που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο φινάλε με τους αρχικά με τον Αντεγκμπόγιε (18-21) και ακολούθως με τον Γκάρετ (20-23).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ίκαρος Χαλκίδας διορθώνοντας την άμυνά του προηγήθηκε με το τρίποντο του Γκαγκαλούδη με 31-29 και στη συνέχεια με έξι συνεχόμενους πόντους του έκανε το 40-31. Μία διαφορά εννέα πόντων που ήρθε δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με τον Ψαθά να μειώνει σε 40-33.

Το αντίθετο σκηνικό διαδραματίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τη Νέα Κηφισιά να προηγήθηκε με 2/2 βολές του Λιακόπουλου στο 26΄ και με το τρίποντο του Μπάρλου να πήγε με την σειρά της τη διαφορά στο +9(52-61) στο φινάλε του αφού ο Γκαγκαλούδης δεν μπόρεσε να απαντήσει.
Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχανε πει την τελευταία τους λέξη και όπως αποδείχθηκε στην πράξη ήταν να μην προηγηθούνε εκ νέου. Με ηγέτη τους τον Γκαγκαλούδη και τον Σάτον να κάνει το 72-71 στο 36΄ πήρανε κεφάλι στο σκορ και ξέφυγαν 81-73 στο 39΄. Οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους δεν παρέδωσαν τα όπλα αλλά ο Κακιούζης ήταν άστοχος στο τρίποντο που επιχείρησε με το σκορ στο 81-79 και ο Γκαγκαλούδης με 2/2 βολές έκανε το 83-79 τελειώνοντας την υπόθεση νίκη
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 40-33, 52-61, 83-81
Ίκαρος (Γιαπλές): Στρναντ, Ρόμπερσον 9(1), Γούνταλ 10(3/3β., 2/4διπ., 1/1τρ.), Ασκα 16(4/4β., 6/14διπ., 0/1τρ., 9ριμπ.), Μανωλόπουλος, Σάτον 9, Γκαγκαλούδης 28(8/9β., 7/10διπ., 2/9τρ., 8ασ.), Σπανός, Ρίτσαρντς 11(1/5διπ., 3/5τρ.).
Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 4, Κρόκερ 26(2/2β., 6/10διπ., 4/7τρ.), Ψαθάς 2, Γκάρετ 2, Γουντς 10, Τσαλδάρης 10(3), Αντεγκμπόγιε 7(1), Κακιούζης 6, Μπάρλος 14(3/6τρ., 8ριμπ.).

Να χαμηλώσει τους τόνους, μετά τη μεγάλη νίκη του Ίκαρου Χαλκίδας επί της Κηφισιάς, επιχείρησε ο Θανάσης Γιαπλές.
Το ευβοϊκό συγκρότημα ανάσανε βαθμολογικά, το πρωτάθλημα όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ο Χαλκιδέος τεχνικός, με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως απλώς πήραν ένα σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα: «Ήταν ζωής ή θανάτου ο αγώνας για εμάς, υπήρχε πίεση, παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα και το έργο μας ήταν δύσκολο. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι πιο ισχυρό και φάνηκε ότι μπορεί μια ομάδα χειρότερη να κάνει αυτό που κάναμε. Έχουμε πολλά προβλήματα, με το Νίκο Στρναντ να έχει πρόβλημα στο γόνατο και το Ράιαν Ρίτσαρντς να κάνει ένεση στη μέση. Δεν πήραμε την Ευρωλίγκα, απλώς πήραμε μια σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε να είμαστε στην εντατική, αλλά η μαχητικότητα των παιδιών με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε. Όποιος έρχεται εδώ εκπλήσσεται ευχάριστα, ακόμα κι εγώ που είμαι Χαλκιδέος. Σε κάθε ματς ο κόσμος εντυπωσιάζει και τον ευχαριστούμε πολύ. Θεωρώ ότι οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι του κόσμου και με αυτή τη λογική θα πορευτώ, για να κάνουμε το κατόρθωμα της παραμονής».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον αντίπαλο προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου: «Ευχαριστώ για τα καλά λόγια τον κόουτς Παπαθεοδώρου, είναι πολύ ευχάριστο ένας νέος προπονητής να έχει το έργο αυτό στη Νέα Κηφισιά, που αποπνέει υγεία και είναι η ευχάριστη έκπληξη της Α1. Μακάρι έως το τέλος να είναι το ίδιο ανταγωνιστική». Σε ερώτηση για τη διαφορά που υπάρχει στα εντός με τα εκτός έδρας ματς απάντησε: «Το ρόστερ μας είναι μικρό και με τους τραυματισμούς δεν μπορείς να κάνεις το περιβόητο ροτέισιον. Δεχόμαστε πολλά τρίποντα και δεν είμαστε τόσο χαζοί, να μην έχουμε καταλάβει το πρόβλημα. Άλλο το θέλω και άλλο το μπορώ, όμως. Η διαφορά εντός κι εκτός έδρας έχει να κάνει και με τον κόσμο. Υπάρχουν προβλήματα, τα ξέρουμε κι αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μοιράσω διαφορετικά το χρόνο. Πριν η ομάδα έπαιζε πολύ καλά στο πρώτο μέρος και μετά πάθαινε καθίζηση».

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Ήταν όντως τελικός, αλλά η Κηφισιά δεν είναι έκπληξη. Μόνο το ρόστερ της να δει κανείς θα παρατηρήσει ότι έχει 6-7 Έλληνες πολύ ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλούς ξένους. Δικαιωματικά βρίσκεται στην 5η θέση. Για πρώτη φορά θέλω να πω ότι δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Είμαι πολύ υπερήφανος για παίκτες, προπονητές και κόσμο. Μας είχαν τελειωμένους και μακάρι να μας έχουν ακόμα. Έχουμε πολύ δρόμο. Δεν σωθήκαμε, πάλι στο τέλος είμαστε, απλώς με άλλους δύο. Η δουλειά επιβραβεύεται. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή, έχουμε αλλάξει τελείως ψυχολογία από τη στιγμή που ήρθε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. Να πάρουμε τα εντός με Κολοσσό και Άρη και να διεκδικήσουμε μία εκτός έδρας νίκη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για ακόμα μία φορά ήταν συγκινητικός ο κόσμος. Είμαστε όλοι μία γροθιά, θα αφιερώσω τη νίκη στην οικογένειά μου και τον τιτάνα μάνατζέρ μας, το Σταύρο Ελληνιάδη».


Η κακή αμυντική παρουσία των παικτών της Κηφισιάς τους ανάγκασε σε ήττα από τον Ίκαρο Χαλκίδας, σύμφωνα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.
Το συγκρότημα των βορείων προαστίων ηττήθηκε στο ΔΑΚ Κανήθου, με τον προπονητή του να εξηγεί πως έδωσαν το δικαίωμα και το πλήρωσαν: «Συγχαρητήρια στον Ίκαρο και τον κόουτς. Παίζαμε με μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της και δώσαμε το δικαίωμα στον Ίκαρο να μας νικήσει. Η σταθερή μας, που ήταν η άμυνα, ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Δώσαμε στον Γκαγκαλούδη την ευκαιρία να έχει κοντά στους τριάντα πόντους και πολλές ασίστ. Δεν κερδίζεις με το να παίξεις καλά μόνο στην επίθεση. Έχουμε ποιότητα και ταλέντο, αλλά αν δεν έχεις συγκέντρωση δεν μπορείς να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς. Δεχθήκαμε οκτώ αιφνιδιασμούς στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Ίκαρος δεν είχε ούτε έναν στο πρώτο».

Αναφορικά με τη συνέχεια στην Basket League ΟΠΑΠ, συμπλήρωσε: «Θέλουμε τώρα να ανασυνταχθούμε και να παίξουμε τα υπόλοιπα ματς με κίνητρο. Να ευχηθώ στον κόουτς Γιαπλέ καλή τύχη. Ήταν ευχάριστο να παίξουμε σε αυτή την εξαιρετική ατμόσφαιρα. Κάποιος πρέπει να πέσει, υπάρχουν πολλές ομάδες με κόσμο, αλλά εδώ στη Χαλκίδα είναι πολύ ωραία».

O Νίκος Μπάρλος, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Κηφισιάς στη συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε: «Έχουμε πει ότι σε κάθε ματς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι. Αυτό ήταν το μότο, ώστε να παίξουμε με δύο ομάδες που κάνουν τον δικό τους αγώνα, τον Ηλυσιακό και τώρα τον Ίκαρο. Το κάναμε και με τους δύο, αλλά σήμερα (01/03) δεν βρεθήκαμε στην καλύτερη ημέρα, προσπαθήσαμε πολύ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στην ομάδα μας γίνεται πολύ καλή δουλειά, δεν είναι τυχαία η πορεία μας. Δεν μένουμε εδώ, όμως, έχουμε κίνητρο και προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο».