Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κοσμοσυρροή στην ανάβαση στο ορ.Καντήλι

  
 Γέμισαν οι πλαγιές και οι βουνοκορφές του βουνού Καντήλι με τις φωνές και τα πολύχρωμα ρούχα των ορειβατών και των απλών περιπατητών κάθε ηλικίας, πού βρέθηκαν την Κυριακή 30 Μάρτη στη καθιερωμένη ετήσια ανάβαση στο βουνό αυτό, πού βρίσκεται γιά όσους έχουν τη ατυχία να μη το ξέρουν,πάνω από τα χωριά ΔΑΦΝΟΥΣΑ-ΤΡΟΥΠΙ-ΠΡΟΚΟΠΙ από τ'ανατολικά και ΝΕΡΟΤΡΙΒΙΑ--ΛΙΜΝΗ από τα δυτικά.
 Η τοπική κοινότητα Δαφνούσας σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλ.Χαλκίδας και τον δήμο
   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας διοργανώνει εδώ και αρκετά χρόνια περιπάτους-αναβάσεις στις διάφορες κορυφές του βουνού της περιοχής,δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους αρέσει η φύση να την απολάυσουν, ήτε κάνοντας μιά απλή πεζοπορία στά απέραντα ελατοδάση και πευκοδάση του βουνού,ήτε-οι πιό τολμηροί-να ''κατακτήσουν'' κάποια από τις κορυφές του βουνού ,που σημειωτέον δεν είναι και λίγες.
 Η εξόρμηση ήταν πολύ καλά οργανωμένη,όπως όλες άλλωστε,καθώς υπήρχε οδηγός βουνού  από τον ορειβατικό της Χαλκίδας, γιά όσους ανέβηκαν στην ψηλότερη κορυφή  (ΣΤΡΟΥΓΓΙΤΣΑ-1246μ)
 και οδήγός από την κοινότητα Δαφνούσας γι'αυτούς που περπάτησαν μιά ευκολότερη, αλά εξίσου
 όμορφη διαδρομή μέχρι το διάσελο ''καληπ'γή''(καλή πηγή),όπου βρσίκεται το εκκλησάκι
  της Ζωοδόχου πηγής, δίπλα σε μία κατά κυρολεξία ζωοδόχο πηγή που αναβλύζει το παγωμένο της νεράκι μέσα από το βράχο όλο το χρόνο,σε υψόμετρο 900μ. περίπου.
Υπήρχε βέβαια και  όχημα έκτακτης ανάγκης που παραχώρησε ο δήμος,όπως και τα πρωινά εδέσματα γιά τους αναρριχητές,  τσάϊ,κουλουράκια,σάντουϊτς, πορτοκαλάδες κλπ.
   Όλοι οι συμμετέχοντες αφού απόλαυσαν τις διαδρομές και τη θέα πρός δύο θάλασσες,ΑΙΓΑΙΟ
 από τα δυτικά και ΒΟΡ.ΕΥΒΟΪΚΟ από τα ανατολικά,κατέβηκαν στό χωριό Δαφνούσα
 και  αναπλήρωσαν υγρά και θερμίδες πού έχασαν κατα την διάρκεια της προσπάθειάς τους, στο ταβερνάκι πού λειτουργεί  σ'αυτό το μικρό χωριό των 49 κατοίκων.
  Στο τέλος όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι αφού πρώτα ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου, σε μιά άλλη, ακόμα πιό συναρπαστική διαδρομή στο ''χαμηλό'' μεν, συναρπαστικότατο δε ορ.ΚΑΝΤΗΛΙ.
(φωτογραφίες:avian-eviagoal)

>