Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

"Αρτέμιδες": το ποδόσφαιρο έχει άρωμα γυναίκας στη Βόρεια Εύβοια


Μετά το αφιέρωμα του EviaGoal στην Ξανθή Μισιρλή που από το Μουρσαλί (Ταξιάρχης)  αγωνίζεται στις «Αβαντίδες» της Χαλκίδας, δεν θα μπορούσαμε να μην  κάνουμε αφιέρωμα και στην μοναδική γυναικεία ομάδα της βόρειας Εύβοιας και την δεύτερη ολόκληρη της Εύβοιας.
Και βέβαια μιλάμε για τις «Αρτέμιδες», που αν και έχουν ιδρυθεί σχετικά πρόσφατα, έχουν δώσει πολύ χαρά και ελπίδες σε πολλούς ανθρώπους της περιοχής μας.
Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές του 2013, με τον προπονητή Θανάση Γουρνά να δέχεται επίσκεψη στο προαύλιο του σχολείου που εργάζεται από την Σοφιάνα Ντάλα, η οποία του είπε πως υπάρχουν κορίτσια στην περιοχή που ήθελαν να αγωνιστούν σε ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο Θανάσης Γουρνάς διέκρινε στα μάτια τους το πάθος και την όρεξη που είχαν αυτά τα κορίτσια και έτσι ξεκίνησε δειλά - δειλά η προσπάθεια με δέκα συνολικά κορίτσια. Γρήγορα αυτά τα δέκα έγιναν περισσότερα αφού έδειξαν ενδιαφέρον και άλλα κορίτσια από την Αιδηψό, την Ιστιαία και το Αρτεμήσιο. Συνολικά λοιπόν έγινα περίπου 25 οι κοπέλες που πλαισίωσαν το όλο εγχείρημα και έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη γυναικεία ομάδα της Βόρειας Εύβοιας που ονομάστηκε «Αρτέμιδες».
Η ομάδα για καθαρά διαδικαστικούς και κυρίως οικονομικούς λόγους εντάχθηκε στις δυνάμεις του «ΑΟ Ωρεών» που είχε καταστατικό που επέτρεπε μια τέτοια κίνηση και βέβαια υπήρχε και ενδιάμεσος κρίκος, ο προπονητής Θανάσης Γουρνάς. Έτσι τα κορίτσια απέκτησαν δελτία, ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Αποκορύφωμα ήταν το φιλικό παιχνίδι με την ομάδα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, τον «Ατρόμητο Αθηνών».
Έτσι οι «Αρτέμιδες» ξεκίνησαν αγωνιστικά με 25 ενεργές αθλήτριες με  ηλικιακό φάσμα από 13 μέχρι 17 χρονών, ενώ συμμετείχε και η  26χρονη Βιβή Παπαδοπούλου που ήδη είχε έχει εμεπιρία απο  ομάδα της Β’ Εθνικής.
Μάλιστα η πρώτη γυναικεία ομάδα της περιοχής μας, στις 17 Νοεμβρίου 2013 ξεκίνησε επίσημα να αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία με πρώτο παιχνίδι εντός έδρας και με "το δεξί"  με αντίπαλο τον «Α.Ο. Συκαμίνου». Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Αιδηψού, που για την σεζόν που πέρασε ήταν η έδρα της ομάδας των «Αρτέμιδων».
Τα κορίτσια που ξεκίνησαν την ομάδα των «Αρτέμιδων» είναι: Νεανίδη Έφη, Μερμπέ Γκερμπέτη, Καπελλαρή Μαρία, Καπελλαρή Ευαγγελία, Αναγώστου Μιχαέλα, Αναγνώστου Ιφιγένεια, Ευλιάτη Αναστασία, Βιόλα Λατίφη,Σοφιάννα Ντάλα, Κυρπισλίδη Εύη, Βαρβούζου Κωνσταντίνα, Λαζάρου Βασιλική, Ρουμελιώτη Όλγα, Παπαδοπούλου Βιβή, Ζουμπανιώτη Νικολέτα, Βασιλείου Ελίνα, Τσελίκα Μαριαλένα, Τσελίκα Ελένη, Δημητροπούλου Βάσω, Καλούτσα Αρετή, Καλούτσα  Λίνα, Δημητράκη Μαρία, Λιάκου Εβελίνα, Σταμούλου Μαρία, Χριστοφορίδου Αγγελική, Νεανίδη Ελένη, Γαβριήλ  Μαρία και Ζαρείφη Δήμητρα
Στις 11 Νοεμβρίου 2013 έγινε η επίσημη παρουσίαση της ομάδας με παρουσία του Προέδρου της «Ε.Π.Σ. Εύβοιας» και Αναπληρωτή Προέδρου της «Ε.Π.Ο.» Γιάννης Παπακωνσταντίνου καθώς και του υπεύθυνου του γυναικείου ποδοσφαίρου Ελλάδος και Προέδρου της «Ε.Π.Σ. Αρκαδίας» Γιώργου Προύντζου.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι παράγοντες από πολλούς αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας, αλλά και προσωπικότητες της Δημόσιας Διοίκησης και όχι μόνο. Ο Νίκος Μαυρούτσικος, Πρόεδρος των «Αρτέμιδων»,  έκανε την επίσημη παρουσίαση της ομάδας και ανέφερε στοιχεία για την ίδρυση της ομάδας. Επίσης τόνισε την οικονομική αυτοτέλεια των «Αρτέμιδων» έστω και αν λειτουργούν υπό την σκέπη του «Α.Ο. Ωρεών» και ζήτησε την στήριξη όλων στην νέα προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει. Στη συνέχεια παρουσίασε τη φανέλα της ομάδας μαζί με τον προπονητή  Θανάση Γουρνά.
Από εκεί και μετά, η αγωνιστική δραστηριότητα της ομάδας ήταν πολύ ζωντανή, ειδικά στην έδρα της ομάδας την Αιδηψό, όπου το γήπεδο είχε τόσους φιλάθλους που θα τους ζήλευαν πολλά σωματεία της περιοχής.
Στο πρώτο παιχνίδι με τη Συκάμινο στα Λουτά Αιδηψού, η ομάδα έκανε καλό ξεκίνημα παίρνοντας τον αγώνα με σκορ 3 – 0. Ακολούθησαν οι «Νηρηίδες Φθίας» με ήτα 4 – 0 στο γήπεδο της Στυλίδας και στη συνέχεια ήλθε η ήτα απο τον "Άγιο Δημήτριο" με 4 – 2 και η "Αγία Παρασκευή" με ήτα 1 – 5 στην Αιδηψό. Επόμενο παιχνίδι ήταν με τον «Ολυμπιακό Υμηττού» πού ήλθε 0 – 4 στην Αιδηψό και ξανά η "Συκάμινος" με νίκη 1 – 4. Ακολούθησε το παιχνίδι με τις «Νηρηίδες»  στην Αιδηψό με ήτα 0 – 2, με τον «Αγιο Δημήτριο» στην Ιστιαία με ήτα 1 – 2 και με την «Αγία Παρασκευή» με ήτα 6 – 1. Τέλος, ήλθε ο τελευταίος αγώνας με την «Ολυμπιάδα Υμηττού» με ήτα 7 – 0. Πρώτη σκόρερ της πρώτης γυναικείας ομάδας της Βόρειας Εύβοιας αναδείχθηκε η Αναστασία Ευλιάτη.
Το σημαντικό είναι πως αν και η ομάδα των  «Αρτέμιδων» ήλθε πέμπτη στην κατάταξη, απέκτησε αγωνιστική εμπειρία και «βάπτιοσμα πυρός» για να συνεχίσει στη νέα χρονιά με περισσότερες ελπίδες για καλύτερα αποτελέσματα.
Δείτε Video - Αφιέρωμα στις "Αρτέμιδες", την πρώτη γυναικεία ομάδα της Βόρειας Εύβοιας και την δεύτερη ολόκληρης της Εύβοιας
Μπεκιάρης Χρήστος