Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Aνταπόκριση απο τη Γερμανία: MSV ISERLOHN - OLYMPOS MENDEN 2-1


Του Παρη Κωνσταντινίδη...
GFV OLYMPOS MENDEN Μια παραδοσιακή ομάδα των ομογενών του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην Γερμανία είναι ο Olympos Menden, από την επαρχία Sauerland Νομαρχιακό διαμέρισμα Märkischer kreis, 35 χιλιόμετρα νότια του Dortmund.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1969 από Έλληνες εργάτες σαν BSV 4, και ήταν η τέταρτη κατά σειρά ομάδα, υπό την ονομασία της ομάδας της πόλεως του Μεντεν.
Με αυτή την ονομασία έπαιζε ο Όλυμπος έως το 1986. Ο Δημήτρης Ιωάννου από την Αγία Άννα της Βόρειας Ευβοίας, ηγετικό στέλεχος από το 1979, ανάλαβε την ομάδα σαν πρόεδρος το 1986 έως το 2010 και την μετονόμασε στο σημερινό της άνομα.
Κάτω από την ηγεσία του Ιωάννου, ανέβηκε κατηγορίες έως και στο εθνικό ερασιτεχνικό.
Σαν φιλέλληνας και ένθερμος πατριώτης, διοργάνωνε διακοπές για την ομάδα στην πόλη της Χαλκίδας, καθώς με την συμβολή του δήμου Χαλκιδέων και Δημαρχίας Μεντεν, προσκαλούσε ευβοιώτες αθλητές, και χορευτικά συγκροτήματα (όπως αυτού από το χωριό Θεολόγος) να περάσουν τις διακοπές τους στη Γερμανία.
Το 2010 ανάλαβε τα ηνία της ομάδας ο Κώστας Τζόρτζος πρώην παίχτης της ομάδας, και είχε μια καλή πορεία στις τοπικές κατηγορίες.
Στο ρόστερ του Ολύμπου βρίσκονται κατά κόρον παιδιά ομογενών αλλά και φίλων αλλοδαπών που θέλουν να συμμετάσχουν.
Την σαιζόν που μόλις τελείωσε ο Όλυμπος κατάκτησε την δεύτερη θέση στην Β΄ τοπική Κατηγόρια βορείου ομίλου και κλήθηκε να αντιμετωπίσει  για την άνοδο στην άλφα κατηγορία σε αγώνα μπαράζ, την δεύτερη του νοτίου ομίλου.
Ο αντίπαλος; Μια ομάδα της μαροκινής κοινότητας MSV ISERLOHN
Ο αγώνας έγινε εχθές Κυριακή 21-06-2015 στο NATURSTADION HENNEN και πλήθος κόσμου και από τις δύο κοινότητες κατέκλυσαν το στάδιο για να παρακολουθήσουν αυτό το αθλητικό γεγονός.
Η Ελληνική ομάδα ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια του αγώνα με 2-1 παρόλο που είχε αρκετές ευκαιρίες να πάρει την νίκη και την άνοδο.