Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Λαμπρές μέρες για την Ιστιαία...

Μεγάλη χρονιά φέτος για την πόλη της Ιστιαίας, τουλάχιστον στον ποδοσφαιρικό τομέα.
Και βέβαια αυτό το λέμε μιας και οι δυο ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης, μέσα σε  ένα Σαββατοκύριακο, έφεραν δύο κούπες!!!

Πρώτα από όλα, η ΑΕ Ιστιαίας: η ομάδα ξεκίνησε αρκετά δυναμικά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και σε όλο το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας ήταν από τις διεκδικήτριές του.
Ακόμα και όταν η ΑΕΚ Χαλκίδας έφυγε μπροστά με 9 βαθμούς,  η ομάδα του Θανάση Γουρνά δεν το έβαλε κάτω. Με σχεδιασμό και δουλειά από την μια, αλλά και από την άλλη με την βοήθεια της Διοίκησης, έκανε προσθήκες την δεύτερη περίοδο, που αποδείχτηκαν σημαντικές.
Έτσι η ομάδα έφτασε λίγες αγωνιστές πριν το τέλος να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω την μέχρι πρότινος διεκδικήτρια του τίτλου.
Στη συνέχεια,  κατάφερα να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς στα ντέρμπι κορυφής και στο τελευταίο παιχνίδι να  θέλει μόνο έναν βαθμό για να βγει πρωταθλήτρια. Σε αυτό τον αγώνα, έδειξε την απόφασή της  όλη η ομάδα όχι μόνο  για το πρωτάθλημα αλλά έκανε σαφές πως η ισοπαλία δεν την ικανοποιούσε για το φινάλε.
Έτσι αν και αν η αντίπαλος Καστέλα προηγήθηκε νωρίς, η Ιστιαία κατάφερε να γυρίσει το σκορ και να πάρει με την νίκη το τρόπαιο, κάτι που είναι ιστορικό γεγονός για την πόλη της Ιστιαίας, μιας και για πρώτη φορά ομάδα της θα διεκδικήσει μια θέση στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία!

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε δύο ρεκόρ της ομάδας του Θανάση Γουρνά για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα: η ομάδα τερμάτισε όχι μόνο πρώτη με 61 βαθμούς, τρείς ολόκληρους διαφορά από τον δεύτερο, αλλά έχοντας την καλύτερη επίθεση (μακράν) της κατηγορίας μιας και πέτυχε 55 γκολ, με τον δεύτερο να έχει 48.
Μάλιστα από την ομάδα αναδείχθηκε ο Χρήστος Ανέστης σαν πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, με 19 γκολ (δυο γκολ μπροστά από τον δεύτερο).

Από την άλλη η ομάδα της Αναγέννησης Ιστιαίας, στην δεύτερη κατηγορία, έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της.
Η αλλαγή ονόματος σε Αναγέννηση Ιστιαίαςαπό Ακαδημία Ιστιαίας ήταν το πρώτο στοιχείο. Η απόκτηση και η δουλειά του Λάμπρου Σπίντζου με το ρόστερ της ομάδας αλλά και η συνεργασία της Διοίκησης με τον προπονητή και τους παίκτες, οι απαραίτητες μεταγραφές και κυρίως το πολύ φιλικό, οικογενειακό θα τολμούσαμε να πούμε, κλίμα της ομάδας, της έδωσε την διαφορά.
Από την αρχή του πρωταθλήματος φάνηκε η απόφαση της Αναγέννησης.
Αν και κάποια αποτελέσματα δεν της «κάθισαν», η προσπάθεια συνεχίστηκε και έτσι έφτασε στον τελευταίο αγώνα με τα Βασιλικά.
Με ένα μόνο βαθμό, όπως και η ΑΕ Ιστιαίας, έπαιρνε το πρωτάθλημα.
Όμως ο αντίπαλος αποδείχτηκε δύσκολος, η έδρα ακόμα πιο δυνατή και έτσι έφυγε ηττημένη. Ισοβάθμησε απόλυτα  με τον αξιόμαχο Ερμή Πηλίου και στον αγώνα κατάταξης, αν και καρδιοχτύπησε όλους τους φιλάθλους της αλλά και τα μέλη της, κατάφερε τον στόχο της.
Στο 120+, και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο αγώνας πάει στα πέναλτι, ο Ασαμόα έδωσε την λύτρωση και  με το γκολ που πέτυχε έφερε την κούπα στην Ιστιαία, μάλιστα με την ομάδα του να παίζει με 10 παίκτες τα τελευταία 45 περίπου λεπτά.
Με την κατάκτηση αυτού του τίτλου, η ομάδα επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια της Εύβοιας, κάτι που μας το είχε δηλώσει σαν στόχο στο ΜΕΤΑ το 90 του Ράδιο Ιστιαίας από την αρχή του πρωταθλήματος, ο τότε προπονητής (αλλά και ιδρυτής της ομάδας) Γιάννης Βογιατζής. Μάλιστα να πούμε ότι ολόκληρη η ομάδα της Αναγέννησης αφιερώνει τον τίτλο στον Γιάννη που ταλαιπωρείτε με ένα πρόβλημα υγείας και εύχεται να τον δει  σύντομα πίσω στην Ιστιαία, κοντά σε όλους.
Αξίζει να πούμε εδώ δυο σημαντικά ρεκόρ που κατάφερε να πετύχει η ομάδα της Αναγέννησης στην φετινή περίοδο: πρώτα από όλα, η ομάδα του Λάμπρου Σπίντζου τερμάτισε με την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, έχοντας δεχτεί μόνο 10 τέρματα!
Να επισημάνουμε εδώ, ότι αυτή είναι και η καλύτερη άμυνα φέτος για όλες τις κατηγορίες της Εύβοιας. Αξίζει να συμπληρώσουμε ότι η Αναγέννηση τερμάτισε με την τρίτη καλύτερη επίθεση της Κατηγορίας.
Με αυτό το ρεκόρ της ομάδας, και ο πορτιέρο της Θανάσης Δαμάσκος αναδεικνύεται σαν ο MVP της χρονιάς. Μάλιστα, είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που παίρνει επάξια αυτό τον τίτλο, πράγμα που δείχνει την αξία του και την σταθερότητά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Αξίζει να πούμε πως η άμυνα της Αναγέννησης, απο ένα πρόχειρο έλεγχο που καναμε, είναι η καλύτερη της Εύβοιας τα τελευταία 6 χρόνια !!!

Η χρονιά λοιπόν της Ιστιαίας στο ποδόσφαιρο είναι αυτή που ζούμε και ευχόμαστε η ΑΕ Ιστιαίας να τα καταφέρει και στα επερχόμενα μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική Κατηγορία.
Αλλά και η Αναγέννηση Ιστιαίας, σε αυτή την δεύτερη ευκαιρία της στην Α΄ Κατηγορία, όχι μόνο να καταφέρει να παραμείνει αλλά και να πρωταγωνιστήσει.

Εμείς σας έχουμε κάποια video κα από τα δύο παιχνίδια που ανέδειξαν τους πρωταθλητές, με πανηγυρισμούς και συνεντεύξεις.
Απολαύαστε τα.
Δηλώσεις Βασίλη Ανέστη μετα την κατάκτηση του πρωταθλήματος

              Δηλώσεις Χρήστου Καρατσόλια μετα την κατάκτηση του πρωταθλήματος
                                                                 και Νίκου Κιαπέκου


                                        Μετα το γκολ και το τελος του αγωνα καταταξης


                                                 Δηλώσεις Κατσαντώνη και Σπίντζου, 
                                 σχεδον 24 ωρες μετα την κατακτηση του πρωταθλήματος