Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εκδηλώσεις μελέτης και διάσωσης της σφυριχτής γλώσσας


Η 3η GRecoACTE Winds of friendship and culture πραγματοποιείται και φέτος (Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 11 π.μ. – 11 μ.μ.) με τις ακόλουθες λεπτομέρειες του πολιτιστικού αυτού προγράμματος:


Τουρισμός & Άυλο πολιτιστικό απόθεμα

Μια ελληνική πρωτοβουλία σύνδεσης της πολιτιστικής κληρονομιάς 5 χωρών της Μεσογείου, με θέμα: Η επικοινωνία της σφυριχτής γλώσσας.
Συμμετέχουν 5 Μεσογειακές χώρες: Γαλλία (Aas Πυρηναία), Ισπανία (Κανάριες Νήσοι), Μαρόκο (Άτλας), Τουρκία (Κερασούντα), Ελλάδα (Αντιά Ευβοίας).

Α' ΔΡΑΣΗ: Παρασκευή 21/06/2019: Χαλκίδα – Ερέτρια
11:00 – 13:30: Lucy Hotel Χαλκίδα.

Β' Διεθνής συνάντηση Σφυριχτής Γλώσσας. Διάσωση του γλωσσικού ιδιώματος της επικοινωνίας με σφυρίγματα, σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομίας σε ένα συνέδριο συμμετοχικής εθνογραφίας.
21:00 – 22:30: Αρχαίο θέατρο της Ερέτριας.
Καλλιτεχνικό γεγονός με σφυρίγματα, ποίηση, μουσική και εικαστικά. Δρώμενο σύμπραξης σύγχρονης τέχνης και παράδοσης υπό τον τίτλο ‘Αέρινη Επικοινωνία’.

Συμμετέχοντες:

Άνθη Κοτσώνη. Σοπράνο
Κωνσταντίνα Κολόμπαρη. Πιάνο
Αννα Γλάρου. Αφήγηση
Γιάννης Μαμάς. Τσαμπούνα
Alejandro de Cachón. Κιθάρα φλαμένκο
Sandra Pons Carreras. Εικαστική ερμηνεία, video presentation, κείμενα

Συμμετέχοντες σφυριχτές:

Παναγιώτης Τζαναβάρης, Γιάννης Αποστόλου. Έλλαδα
David Díaz Reyes, Rubén Jiménez Sánchez. Ισπανία
Bernard Miqueu, Odile Conderolle. Γάλλια
Şeref Köçek, Mahmut Civelek. Τούρκια
Fatima-Zahra Salih . Μαρόκο


Κυριακή 23/06 11:00-16:00 επίσκεψη στα Αντιά Ευβοίας

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της τρίτης GRECO ARTE (Άνεμοι φιλίας και πολιτισμού ) θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην Ελλάδα η δεύτερη Συνάντηση Μελέτης και Διάσωσης της Σφυριχτής Γλώσσας.

Στην συνάντηση εφέτος για πρώτη φορά θα μετέχουν και οι 5 χώρες της Μεσογείου που χρησιμοποιούν την Σφυριχτή Γλώσσα ,Ελλάδα Γαλλία Μαρόκο Ισπανία Τουρκία . Τα κυριότερα στάδια των εκδηλώσεων που αφορούν την σφυριχτή Γλώσσα είναι: Παρασκευή 21 Ιουνίου 11.00- 14.00 πραγματοποίηση συνεδρίου στο ξενοδοχείο Λούση της Χαλκίδας και το βράδυ στις 20,30 δρώμενα με ήχο και φώς στο Αρχαίο θέατρο της Ερέτριας.

Την Κυριακή 23/6 19 στις 10,30 οι προσκεκλημένου θα επισκεφτούν τα Αντιά για να γίνει ανταλλαγή απόψεων να ανοίξει ένας καλύτερος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των χορών και να έχουν μία καλύτερη σύσφιξη των σχέσεων .

Μετά από εισήγηση του Προέδρου Παναγιώτη Τζαναβάρη 22 και 23 Ιουνίου θα είναι στα Αντιά και το Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 5 προκειμένου να κάνει μία καταγραφή και να καλύψει αυτή την διεθνή συνάντηση που θα γίνει στην γενέτειρα της Σφυριχτής Γλώσσας που είναι το χωριό Αντιά .
Οι εκδηλώσεις του συνεδρίου και του αρχαίου θεάτρου θα είναι ελεύθερες για το κοινό.