Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Γιάννης Παπακωνσταντίνου: «το ποδόσφαιρο για εμάς είναι ΠΑΘΟΣ που θέλουμε να το μοιραζόμαστε με τα σωματεία μας !!!»

Το να συζητάς με τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου για το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο είναι σαν να μιλάς με το ίδιο το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο.
Ο εδώ και πολλά χρόνια frontman αλλά και σημαντικότερος εκπρόσωπός  μας στο πανελλήνιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, μιλάει μαζί μας για την σχέση του με το ποδόσφαιρο, την παραγοντική του πορεία, την ΕΠΟ αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον. Και το λέμε «για το μέλλον», αφού τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΕ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
frontman = μπροστάρης (συνήθως χρησιμοποιούμε τη λέξη για τους επικεφαλής τραγουδιστές των συγκροτημάτων), είναι μια πετυχημένη παρομοίωση



 -- * --
Χ.Μ: Γνωρίζω πως είστε πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν γνωρίζω όπως ίσως και πολλοί, είναι πόσα χρόνια ασχολείστε, από που ξεκινήσατε και ποια ήταν η διαδρομή σας μέχρι να γίνετε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Γ.Π: Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η διαδρομή μου ξεκινά από τότε που ήμουν μικρό παιδί κι έπαιζα μπάλα στην ομάδα του χωριού μου, στην Τριάδα. Διατέλεσα ποδοσφαιριστής, παράγοντας και Πρόεδρος της ομάδας, με τη συνέχεια που γνωρίζετε στην ΕΠΣΕ και στην ΕΠΟ. 

ΧΜ:  Μιλώντας για την ΕΠΣΕ θα ήθελα να μας πείτε ιστορικούς παράγοντες που πέρασαν από την ένωσή μας και αν κάποιος από αυτούς αποτέλεσε για σας πηγή έμπνευσης ή ακόμη και αν αποτέλεσε τον "μέντορά" σας.

Γ.Π: Όλοι οι παράγοντες που έχουν περάσει από τις ομάδες της Εύβοιας σε αυτά τα 90 χρόνια ζωής, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, έχουν αφήσει το σημάδι τους στο ποδόσφαιρο του Νομού μας.

ΧΜ:  Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η διοικητική "παρέα" της οποίας είστε ηγέτης "παίζει" κυριολεκτικά χωρίς αντίπαλο!  Όποιοι κατά καιρούς έχουν βρεθεί αντίπαλοί σας στις εκλογές απλά συμμετέχουν!  Τα ποσοστά με τα οποία εκλέγεστε είναι "καθεστωτικά" και αυτό από μόνο του συνιστά ένα μικρό θαύμα αλλά και καταδεικνύει καταφανώς και τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο ποδόσφαιρο του νομού μας.
Τι εμπεριέχει λοιπόν η θαυμαστή "συνταγή" της παρέας Παπακωνσταντίνου που την καθιστά πρωταγωνίστρια στα διοικητικά δρώμενα της Ένωσης;

Γ.Π: Δεν υπάρχουν μυστικά ή «συνταγές», όπως λέτε. Ξεκινάμε από αυτό που παρατηρήσατε, ότι είμαστε μια παρέα που ασχολούμαστε με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Καταφέρνουμε να ενώνουμε τη διάθεση, τη γνώση και τη δημιουργία του καθενός, ώστε να παράγεται αποτέλεσμα για το σύνολο του αθλήματος. Ένα χαρακτηριστικό, μάλιστα, που έχουμε είναι ότι ενσωματώνουμε, εντάσσουμε νέα άτομα στην παρέα μας, πάντα προς το συμφέρον της ΕΠΣΕ. Όταν κάποιος έχει διάθεση για προσφορά, ξέρει ότι μπορεί να συνεργαστεί με εμάς, γιατί μας ενώνει η αγάπη για το ποδόσφαιρο και την Εύβοια. Πιθανώς αυτός είναι ένας κύριος λόγος που δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

Χ.Μ:  Μετά από τόσα χρόνια στην ηγεσία της Ένωσης θα είστε σίγουρα σε θέση να κάνετε ένα μικρό απολογισμό πεπραγμένων. Εννοώ με λίγα λόγια: τι πιστεύετε πως έχετε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια προς όφελος του ποδοσφαίρου του Νομού μας;

Γ.Π: Πιστεύω ότι έχουν γίνει πολλά, αλλά να ξέρετε ότι ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι. Πάντα υπάρχει το περιθώριο να γίνουν περισσότερα κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλουμε να συνεχίσουμε να διοικούμε την Ένωση. Αναφορικά με τα πεπραγμένα, θα μπορούσα να ξεχωρίσω την κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου, τις επιτυχίες των Μικτών ομάδων και της Regions, τις διοργανώσεις που έχουμε φέρει στην Εύβοια, τα πρωταθλήματα Υποδομών που διοργανώνουμε, την διοργάνωση αξιόπιστων πρωταθλημάτων, όπως και την ανεξάρτητη & εύρυθμη οικονομική λειτουργία της Ένωσης μας.

Χ.Μ: Η ΕΠΣΕ γιόρτασε τα 90 χρόνια της. Δεν νομίζω πως υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος από εσάς να μας πει με λίγα λόγια για τη σημειολογία αυτών των γενεθλίων!

Γ.Π: Το μεγαλύτερο μήνυμα που δίνεται από αυτή την επέτειο είναι ότι το ποδόσφαιρο συνεχίζει να δίνει το δυναμικό παρόν στην Εύβοια, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και λειτουργώντας ως συνεκτικός δεσμός, που είναι τόσο απαραίτητος στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Χ.Μ:  Παρατηρώ πως τα τελευταία χρόνια η ΕΠΣΕ βρίσκεται σε διαρκείς δράσεις και πρωτοβουλίες διεθνών διοργανώσεων της ΕΠΟ, δράσεις οι οποίες αναβαθμίζουν την εικόνα της αθλητικής Εύβοιας αλλά και πιστώνονται στις πρωτοβουλίες σας.
Αλήθεια, αντιλαμβάνεται ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι για το νομό μας να είναι "μπροστά" σε τέτοιες διοργανώσεις; Το εισπράττετε αυτό από την επαφή σας με τον κόσμο;

Γ.Π: Το διάστημα που ήμουν στην ΕΠΟ, τόσο ως μέλος του ΔΣ, αλλά κι ως αναπληρωτής Πρόεδρος, προσπάθησα να υπάρχει μεγάλος αριθμός δράσεων στο νησί μας, όχι μόνο επειδή κατάγομαι από εδώ, αλλά και γιατί πιστεύω στη δύναμη που έχει η Εύβοια. Τόσο σε επίπεδο φυσικής ομορφιάς, αλλά και στους ανθρώπους μας, που έχουν μεγάλες δυνατότητες. Στο κομμάτι του αν αυτό γίνεται αντιληπτό, θα έλεγα πως θα έπρεπε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί δίπλα μας και να κατασκευάσει Αθλητικούς χώρους σύμφωνα με τα Διεθνή πρότυπα.

Χ.Μ : Αδιαμφισβήτητα ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ηγετική μορφή αλλά και σημείο αναφοράς για το ποδόσφαιρο του νομού μας.
Ποιά είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου;

Γ.Π: Τα σχέδια μας για την επόμενη μέρα του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου, το πρόγραμμα που θα καταθέσουμε στις ομάδες για να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς θα το ανακοινώσουμε λίγο πριν της εκλογές της Ένωσης, αν και είναι έτοιμο.

Χ.Μ: Σε συνάφεια με την προηγούμενη ερώτηση, φτάνουμε στο επίκαιρο θέμα των ημερών μας που δεν είναι άλλο από τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΕ.
Ο ποδοσφαιρικός κόσμος λέει πως η ομάδα Παπακωνσταντίνου είναι έτοιμη να διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση και τα ηνία της ΕΠΣΕ και πως τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσετε την υποψηφιότητα αλλά και τους συνεργάτες σας!
Πείτε μας λίγα λόγια για τις επερχόμενες εκλογές και τις σκέψεις σας γι’  αυτές.

Γ.Π: Στις επόμενες εκλογές ο βασικός πυρήνας του ΔΣ θα παραμείνει ο ίδιος, αλλά θα υπάρχει κι η απαραίτητη ανανέωση. Στις εκλογές της 4 Φεβρουαρίου θα μάθετε τα ονόματα των υποψήφιων μαζί με την ανακοίνωση του προγράμματος μας.

Χ.Μ:  Αντίπαλον δέος στις εκλογές είναι η αλήθεια πως δεν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, αφού τα ποσοστά σας είναι πέραν αμφισβήτησης. Για τις φετινές εκλογές έχετε εικόνα αν κάποιοι θα επιλέξουν να βρεθούν απέναντί σας;
Αν ναι, θεωρείτε πως θα έχουν τύχη στην εκλογική διαδικασία ή η ομάδα Παπακωνσταντίνου αισθάνεται σίγουρη για την πορεία της και το αποτέλεσμα;

Γ.Π: Δεν μας απασχολεί αν θα βρεθεί αντίπαλο σχήμα. Όσοι έχουν διάθεση να εργαστούν για το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο είναι ευπρόσδεκτοι, είτε μαζί μας, είτε, ακόμα, κι ως αντίπαλοι. Οι λιγοστές προσπάθειες για τη συγκρότηση άλλου ψηφοδελτίου εστιάζουν στο πως θα βρεθούν αντιμέτωποι σε εμάς κι όχι στο τι μπορούν να προσφέρουν στο άθλημα. Κι αυτός είναι ο βασικότερος λόγος αποτυχίας τους ή, αν προτιμάτε, της απουσίας τους. Με μηδαμινή προσφορά στο ποδόσφαιρο και με ευκαιριακές παρουσίες, για προσωπικό όφελος, δεν μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των ομάδων. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες.

Χ.Μ:  Τα πεπραγμένα της διοίκησης, τα οικονομικά της Ένωσης, οι τοπικές διοργανώσεις, οι σχέσεις με τα σωματεία αλλά και οι διοργανώσεις των πρωταθλημάτων των  αναπτυξιακών ηλικιών είναι μερικά από τα βασικά θέματα που απασχολούν αυτούς που πραγματικά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο του νομού μας.  Μια μικρή αναφορά στα "Έργα και ημέρες" της διοίκησής σας θα ήταν χρήσιμα τόσο γι’  αυτούς που θα διαβάσουν την συνέντευξη, αλλά και για τους παράγοντες που θα λάβουν την απόφαση να στηρίξουν ή όχι την διοίκηση Παπακωνσταντίνου.


Γ.Π: Όσον αφορά τα πεπραγμένα, με μια βόλτα στο site της Ένωσης θα γίνει αντιληπτό το έργο της Διοίκησης, η σημαντική δουλειά που επιτελείται.
Αναφορικά με τα οικονομικά θα σας πω τα εξής: από την ανάληψη της Διοίκησης εκείνο που διακρίναμε και προσωπικά, λόγω επαγγέλματος, ήταν ότι η ΕΠΣΕ είναι σαν μια επιχείρηση με ισολογισμό περίπου στα 300,000 ευρώ, που θα έπρεπε να έχεις ανάλογα έσοδα ώστε να καλύπτεις τα έξοδα που ένα μέρος είναι ανταποδοτικά προς τα σωματεία αλλά και για την λειτουργία της Ένωσης .
Στα πρωταθλήματα υποδομής και στις διοργανώσεις που κάνουμε, έχω πει πολλές φορές, ότι ίσως διοργανώνουμε από τις τρεις καλύτερες διοργανώσεις που γίνονται στα πρωταθλήματα υποδομής των Ενώσεων και αυτό αναδεικνύεται μέσα και από τα πρωταθλήματα των Μεικτών ομάδων των Ενώσεων.

Χ.Μ:  Η ενασχόλησή σας με την ΕΠΟ είναι η αλήθεια ήταν εξαιρετικά τιμητική για την Εύβοια, αφού ο κορυφαίος παράγοντάς της έφτασε μέχρι τη θέση του Αναπληρωτή Πρόεδρου  της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Κάποιοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη διοικητική θητεία σας στην ΕΠΟ. Τα απόνερα αυτής της προσπάθειας έφτασαν μέχρι και την Ένωσή μας με τις γνωστές σε όλους μας αλλαγές στην ΕΠΣΕ.
Θεωρείτε πως η περιπέτεια αυτή σας έκανε πιο σοφό και πιο δυνατό για τη συνέχεια;

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο τμήμα της ερώτησης σας. Ναι, με έκανε πιο δυνατό και πιο σοφό. Τα γεγονότα αυτά μου έδωσαν περισσότερη δύναμη για να συνεχίσω στα διοικητικά της Ένωσης, να συνεχίσω τη συμμετοχή μου στο ποδόσφαιρο της Εύβοιας. Ορισμένοι, μην έχοντας δυνατότητα να αντιπαρατεθούν μαζί μου, προτίμησαν το δρόμο της συκοφαντίας, της «λάσπης» και της προσωπικής μου ταλαιπωρίας. Και σε αυτό το δρόμο θεώρησαν σκόπιμο να στραφούν και κατά της ΕΠΣ Εύβοιας. Ας είναι, όμως, πιστεύω ότι όλα αυτά οδεύουν στο τέλος τους κι το επόμενο διάστημα θα φέρει την ΕΠΣ Εύβοιας και πάλι μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Χ.Μ: Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στη Βόρεια Εύβοια και τις ιδιαιτερότητές της.
Οι πολύ μεγάλες αποστάσεις (λόγω του βουνού που αποτελεί βασανιστικό εμπόδιο από και προς τη Βόρεια Εύβοια), τα υπερβολικά έξοδα μετακινήσεων, τα έξοδα διαιτησίας αλλά και συντήρησης των ομάδων, η λειψανδρία αλλά και η ένδεια σε τμήματα υποδομών καθιστά την Βόρεια Εύβοια εξόχως προβληματική.
Δεν είναι τυχαίο πως πολλές ομάδες (Παπάδες, Αναγέννηση Ιστιαίας, Βυζάντιο, Ολυμπιακός Μετοχίου, Ερμής Ροβιών, Αναγέννηση Γιάλτρων, Κεραυνός Σπαθαρίου, Στροφυλλιακός, Άρης Αγίας Άννας, Μυρμιδόνες Κερασιάς ) είναι ανενεργές, λειτουργούν μόνο 2( ! ) εφηβικές ομάδες (Α.Ε. Ιστιαίας και Ο.Π.Α.), ενώ οι φετινές μικτές δεν έχουν πάνω από 2 παιδιά από τη Βόρεια Εύβοια.
Οι 3 ομάδες της Α΄ κατηγορίας στενάζουν από τα έξοδα, ενώ πολλές ομάδες της Β΄ κατηγορίας βλέπουν ως "απαγορευμένο καρπό" τη συμμετοχή τους στη μεγάλη κατηγορία αφού σκέφτονται τα δυσβάσταχτα έξοδα.
Ποιες πρωτοβουλίες και αποφάσεις έχετε πάρει ως τώρα για την ευαίσθητη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και  ποιες νέες θα εντάξετε με την προοπτική της νέας θητείας σας στην ΕΠΣΕ;

Καταρχάς θα σας πω ότι το ποδόσφαιρο το βλέπουμε συνολικά, από την μια άκρη της Εύβοιας ως την άλλη (ΚΑΡΥΣΤΟ – ΣΚΥΡΟ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΙΧΑΔΟΣ ), ως ένα ενιαίο και έτσι ενεργούμε βοηθώντας τα σωματεία μας .
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως βλέπουν οι ίδιοι οι παράγοντες την συμμετοχή τους στο ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και αν έχουν καταλάβει ότι ποδόσφαιρο παίζουμε σε όλες της κατηγορίες και ότι εκτός του ότι προωθούμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό, παράγουμε και Πολιτισμό προβάλλοντας τον τόπο μας, το χωριό ή την πόλης μας,
Επίσης, θα πρέπει να ωθούν τα παιδιά του χωριού να παίξουν μπάλα, να τους δίνουν ευκαιρίες, ώστε να μην γίνονται οι εύκολες μεταγραφές και το σχετικό οικονομικό μάτωμα !!!
Μπορούμε να συζητήσουμε παρά πολλά για την ανάπτυξη του Ποδοσφαίρου, αλλά θα μιλάμε ολόκληρη μέρα για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί ένα ερασιτεχνικό Σωματείο.
Από την δική μας πλευρά, της Ένωσης,  υπάρχει μεγάλη στήριξη των σωματείων μας, είτε πληρώνοντας κάποιες Διαιτησίες,  είτε πληρώνοντας κάποιες μετακινήσεις, είτε  με το ταμείο αρωγής τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών.

Χ.Μ:  Μείζον θέμα για το ποδόσφαιρο του νομού μας αποτελεί ο πολύπαθος Α.Ο. Χαλκίς. Πρόσφατα αναλάβατε πρωτοβουλία ώστε να βρεθεί λύση. Έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες κι όμως ο ιστορικότερος σύλλογος του νομού μας δεν μπορεί να βρει το δρόμο του.
Αυτή τη στιγμή έχει νέα διοίκηση υπό την προεδρία της Ολυμπιονίκης κυρίας Αϊνδιλή.
Γιατί κατά την άποψή σας ο Α.Ο. Χαλκίς βρίσκεται σε διαρκή διοικητική περιπέτεια;

Γ.Π: Ο ΑΟ Χαλκίς έχει μεγάλη ιστορία που αφορά και την Χαλκίδα, αλλά και ολόκληρη την Εύβοια. Σε αυτήν την φάση δεν θα ήθελα να πούμε περισσότερα, αλλά μόνο να ευχηθώ στα παιδιά που ανέλαβαν να τα βγάλουν εις πέρας, για να σώσουμε την κατηγορία και το καλοκαίρι είναι κοντά για την περαιτέρω οργάνωση του.

Χ.Μ: Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε όλους αυτούς που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με αφορμή αυτή τη συνέντευξη αλλά και τις επερχόμενες εκλογές στην Ένωση;

Το πιστεύω μου είναι ότι όλοι οι ερασιτέχνες παράγοντες είναι Ήρωες και θα πρέπει να βλέπουν το τοπικό επίπεδο ερασιτεχνικά, στηρίζοντας την ομάδα τους σε υποδομές, για να υπάρχει το αύριο.
Άλλωστε από την πολιτεία το ποδόσφαιρο το έχουν ξεχασμένο, με μηδενική οικονομική στήριξη αν και είναι το δημοφιλέστερο άθλημα
Επίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να βοηθά τα σωματεία της περιοχής της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Για της εκλογές θέλω να πω ότι πρέπει να ξέρουν ότι το ποδόσφαιρο για εμένα και τους συνεργάτες μου, στην διοίκηση της Ένωσης, είναι ένα μεγάλο ΠΑΘΟΣ που θέλουμε να το μοιραζόμαστε με τα σωματεία μας !!!