Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΕ Ιστιαίας – Ακαδημία Ιστιαίας: 1 – 1 : Το τοπικό ντέρμπι μοίρασε τους βαθμούς και στις δυο ομάδες



Μοιράστηκαν τους βαθμούς στο τοπικό ντέρμπι της Ιστιαίας, η «Αθλητική Ένωση» με την «Ακαδημία» σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 1 – 1.
Και οι δυο ομάδες από αρχής πίεζαν και έκαναν διερευνητικές επιθέσεις, χωρίς όμως να βρίσκουν στόχο. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν βοηθά πολύ την «Ακαδημία», αλλά περισσότερο δεν βοηθά την «ΑΕ Ιστιαίας» που έχει βάλει σαν στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδό της στην Γ’ Εθνική.
Η πρώτη καλή φάση ήλθε στο 21’ με τον Δημήτρη Δαρζέντα της «ΑΕΙ» να επιχειρεί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που αποκρούει όμορφα ο Μαυρούτσικος σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, με την εκτέλεση του κόρνερ από τον Β. Ανέστη, ο Στεργίου στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 43’ ο Κουκούρας για την «Ακαδημία» πραγματοποιεί προσωπική προσπάθεια και βρίσκεται από αριστερά του Μαυρούτσικου, βλέπει τον Παπανδρέου να μπαίνει από την αντίθετη πλετρά, τον γεμίζει και εκείνος ολοκληρώνει στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο Β’ Ημίχρονο μέχρι το 52’, όταν ο Σταμούλης Κουκούρας βρέθηκε μόνος του με τον Καρατσόλια και εύκολα βρήκε τα δίχτυα του, ανοίγοντας το σκορ για την «Ακαδημία», γράφοντας το 0 – 1.
Η «ΑΕ Ιστιαίας» στη συνέχεια άλλαξε το παιχνίδι της σε περισσότερο επιθετικό και έχασε δυο καλές ευκαιρίες στο 70’ και στο 72’ με πρωταγωνιστή τον Στεργίου.
Από το 69΄ η «ΑΕ Ιστιαίας» συνέχισε με 10 παίκτες, μιας και ο Σπύρος Τριανταφύλλου είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κύριο Λάμπρου και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια.
Η πίεση των τυπικά γηπεδούχων συνεχίστηκε. Στο 86’, σε μια αμφισβητούμενη φάση, ο Τούσερτ σουτάρει πάνω στον Αφένδρα. Αν και ο Διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, στη συνέχεια χρέωσε με πέναλτι τον παίκτη της «Ακαδημίας» με υπόδειξη του βοηθού του, που είπε πως η μπάλα βρήκε το χέρι του.
Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των παραγόντων και των φιλάθλων της «Ακαδημίας», αλλά ο Δημήτηρης Δαρζέντας ανέλαβε να το εκτελέσει πετυχημένα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, γράφοντας το τελικό 1 – 1.

ΑΕ Ιστιαίας (Σπίντζος) (Σπίντζος) 
Καρατσόλιας, Περήφανος, Βασιλείου, Τριανταφύλλου, Αντωνίου, Στεργίου, Δαρζέντας Α (Γοργομάτης 51’), Δαρζέντας Δ, Πολίτης (Δέσπους 65’), Ανέστης Β, Περήφανος (Τούσερτ 51’)



Ακαδημία Ιστιαίας  (Βογιατζής)
 Μαυρούτσικος, Κρυσταλόγιαννης, Αφένδρας, Παπανδρέου, Γλύκος, Μισιρλής, Κουκούρας, Σιάνος, Μπερμπεράι, Ανέστης Χ, Αθανασίου

Διαιτητής: Λάμπρου Γ
Βοηθοί: Παντελάκης – Τακόπουλος

Μπεκιάρης Χρήστος