Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

O Nίκο Ρόσμπεργκ κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Γκραν Πρι του Μονακό


O Nίκο Ρόσμπεργκ κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Γκραν Πρι του Μονακό, και με τη δεύτερη φετινή του νίκη -καθώς η Mercedes, ανίκητη, συνέχισε με 6 στις 6 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1- τέθηκε ξανά επικεφαλής της βαθμολογίας από τον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον.
Καθώς τα δύο “ασημένια βέλη” σύντομα μετά την εκκίνηση άνοιξαν διψήφια διαφορά από τον τρίτο, ο Ρόσμπεργκ ήταν επικεφαλής από τον πρώτο μέχρι τον 78ο και τελευταίο γύρο του αγώνα, έχοντας όμως τον Χάμιλτον στα 0,5 ως 1,5 δευτερόλεπτα πίσω του σχεδόν σε όλη τη διάρκεια.
Ο Χάμιλτον στους τελευταίους γύρους έπεσε στα 4,0 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γερμανό εξαιτίας ενός μικρού σκουπιδιού που μπήκε στο μάτι του και απέσπασε την προσοχή του! Σύντομα η δεύτερη θέση του απειλήθηκε από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, που κινούνταν πολύ ταχύτερα στους τελευταίους γύρους, αλλά ο Χάμιλτον την υπερασπίστηκε.
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από δύο εξόδους τους οχήματος ασφαλείας, για να καθαριστεί η πίστα από τα -όχι σοβαρά- ατυχήματα των Σέρχιο Πέρεθ (στον πρώτο γύρο) και Άντριαν Σούτιλ.
Στο δεύτερο ατύχημα μπήκαν όλοι οι πρωτοπόροι ταυτόχρονα (ώστε να εκμεταλλευτούν το νεκρό χρονικό διάστημα) για το ένα και μοναδικό τους πιτ-στοπ, κι εκεί ο Χάμιλτον έχασε την ευκαιρία να περάσει τον Ρόσμπεργκ μέσω των πιτς. Και, μέσω ραδιοεπικοινωνίας, άφησε αιχμές για τη στρατηγική της ομάδας.
Στα υπόλοιπα 2/3 του αγώνα ο Ρόσμπεργκ έλεγξε το ρυθμό και το κρίσιμο, για εκείνον, θέμα της κατανάλωσης και οδηγώντας δίχως το παραμικρό λάθος έφτασε στην καρό σημαία χωρίς να απειληθεί ποτέ οριακά, από τον Χάμιλτον.
Στην 4η θέση ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε έναν ιδιαίτερα μοναχικό αγώνα, ειδικά μετά τα προβλήματα των Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν. Ο πρωταθλητής εγκατέλειψε στον 5ο γύρο, αφού πρώτα έχασε την ισχύ του κινητήρα (όπως και στη Μελβούρνη, όπου επίσης εγκατέλειψε).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1. Ρόσμπεργκ (Mercedes) 1:49:27.661
2. Χάμιλτον (Mercedes) +9.210
3. Ρικιάρντο (Red Bull-Renault) +9.614
4. Αλόνσο (Ferrari) +32.452
5. Χούλκενμπεργκ (Force India-Mercedes) +1 γύρος
6. Μπάτον (McLaren-Mercedes) +1 γύρος
7. Μάσα (Williams-Mercedes) +1 γύρος
8. Γκροζάν (Lotus-Renault) +1 γύρος
9. Μπιανκί (Marussia-Ferrari) +1 γύρος
10. Μάγκνουσεν (McLaren-Mercedes) +1 γύρος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1. Ρόσμπεργκ              122
2. Χάμιλτον                 118
3. Αλόνσο                     61
4. Ρικιάρντο                  54
5. Χούλκενμπεργκ       47
6. Φέτελ                       45
7. Μπότας                    34
8. Μπάτον                    31
9. Μάγκνουσεν           21
10. Πέρεθ                   20

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1. Mercedes     240
2. Red Bull         99
3. Ferrari            78
4. Force India     67
5. McLaren         52
6. Williams          52
7. Lotus                8
8. Toro Rosso      8
9. Marussia          2
10. Sauber           0
11. Caterham       0