Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με 20 ομάδες η Football League

H ΕΠΟ αποφάσισε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής , έτσι λέγεται πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο με βάση το νέο καταστατικό, το νέο πρωτάθλημα της Football League να έχει 20 ομάδες. Και αυτό σημαίνει ότι οι κενές θέσεις, που θα υπάρξουν σίγουρα, θα πρέπει να συμπληρωθούν.

Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας τόνιζαν ότι: «Αποφασίσαμε η Β’ Εθνική να έχει 20 ομάδες τη νέα σεζόν, τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην επόμενη συνεδρίαση στις 25 Ιουνίου και από εκεί και πέρα είναι θέμα της διοργανώτριας η συμπλήρωση ή όχι τυχόν κενών και οι αντικαταστάσεις...».

Ουσιαστικά πρόκειται για ανατροπή δεδομένων, που ανοίγει ορθάνοιχτη πόρτα εισόδου στον Άρη (φυσικά θα χρειαστούν μπαράζ με τους υπόλοιπους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής), ταυτόχρονα όμως υπάρχει ξανά ελπίδα και για τους τέταρτους των πλέι άουτ εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για να παραμείνουν στη δεύτερη κατηγορία.

Εφόσον λοιπόν, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι μετά τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ στη Γ’ Εθνική οικειοθελώς θα πέσει και ο Εργοτέλης δημιουργούνται τρεις κενές θέσεις, οι οποίες κάλλιστα μπορούν, για να μην έχει ουδείς παράπονο να συμπληρωθούν ως εξής: Να μείνουν δύο ακόμα ομάδες από τις υπάρχουσες της κατηγορίας και άλλη μια θέση να τη διεκδικήσει μια ομάδα από τη Γ’ Εθνική μέσω μπαράζ (κάτι που θέλει διακαώς ο Αρης).

Η αναδιάρθρωση, που το αρχικό της σχέδιο από την ΕΠΟ ήθελε 14 ομάδες σε Σούπερ Λίγκα και Football League από τη σεζόν 2016-17 πήγε στα σκουπίδια, γιατί οι δύο διοργανώτριες των επαγγελματικών κατηγοριών δεν συμφώνησαν μεταξύ τους.

Έτσι η Ομοσπονδία βρέθηκε σε αδιέξοδο και εγκατέλειψε το αρχικό της πλάνο… Έτσι η μεγάλη κατηγορία δεν μεταβάλλεται ξανά και μένει με 16 ομάδες και στο μέλλον.

Η Football League τη νέα σεζόν θα έχει 20 ομάδες , την επόμενη 18 και το 2017-18 θα φτάσει τις 16, όσες δηλαδή και η Σούπερ Λίγκα.

Τέλος σε ό,τι αφορά στο ερώτημα πόσες ομάδες θα πέσουν και θα ανέβουν τη νέα σεζόν αυτό θα το αποφασίσουν οι δύο διοργανώτριες με πιθανότερο σενάριο να πέσουν δύο και να ανέβουν δύο…