Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αθλητική ανασκόπηση Β΄ Κατηγορίας – Α΄ Όμιλος (εν δυνάμει ομάδα MVP)

Μετά την εισαγωγή που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα, κάνοντας ένα flash back στο πρωτάθλημα  της Β΄ Κατηγορίας του 1ου Ομίλου, ας σταχυολογήσουμε τις ιδιαίτερες διακρίσεις που απορρέουν από αυτό, ας δούμε ποιοι πρωταγωνιστές του ξεχώρισαν και ας δούμε μαζί την επίγευση που άφησε σε όσους το παρακολουθήσαμε από κοντά!
Για την δημιουργία της MVP ομάδας, μιλήσαμε με  στελέχη - προπονητές της Κατηγορίας (ανάμεσά τους οι Γιάννης Βογιατζής, Λάμπρος Σπίντζος,  Χρήστος Μπαρμπούνης, Θανάση Τσικτσίρης, του Γιώργος Μαρουδής καθώς  και άλλων), και τελικά επιλέχθηκαν αυτοί που ξεχώρισαν είτε με την απόδοσή τους, είτε για λόγους που αναφέρονται κατά περίπτωση.

Εδώ θέλουμε να επαναλάβουμε πως στόχος μας είναι να αναδείξουμε την εξέλιξη του Ευβοιώτικου ποδοσφαίρου και όχι να μειώσουμε κανέναν, ειδικά αυτούς που δεν γίνεται μνεία του ονόματός τους.
Η επιλογή μας στηρίζεται στους αμείλικτους αριθμούς, στην στατιστική και βάσει αυτής τελικά να επιλέξουμε, τουλάχιστον εκεί που τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα.
Μία παράμετρος όμως ακόμα ήταν η τελική κατάταξη της ομάδας του κάθε παίκτη, πράγμα που πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικός και αναπόσπαστος παράγοντας  σε σχέση πάντα με την επίδοση των παικτών της.
Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έξω βέβαια και παίκτες που αναμφίβολα έκαναν μια παρουσία τη χρονιά που πέρασε, που μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει.
Οπότε στις επιλογές μας υπάρχουν και παίκτες που αν και δεν είναι πιθανά η πρώτη επιλογή της διαβούλευσης, δεν μπορούμε να μη τους μνημονεύσουμε μιας και υπάρχουν λόγοι που θεωρούμε πως τους ξεχωρίζουν από μόνοι τους.
Ας πούμε με άλλα λόγια, πως επιλέγουμε αυτούς που τελικά θα χρησιμοποιούσαμε σαν… «αλλαγές» σε ένα πραγματικό παιχνίδι.
Αυτούς τους λόγους λοιπόν προσπαθούμε σύντομα αλλά συγκεκριμένα να αναφέρουμε, πράγμα που τελικά κάνουμε.
Πάμε όμως να δούμε την επισκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε, δημιουργώντας με αυτή την επισκόπηση μια… εικονική ομάδα, μια εν δυνάμει MVP  ομάδα.

Αναμφίβολα ο άτυπος τίτλος του καλύτερου προπονητή πηγαίνει στον Λάζαρο (Ρούλη) Κυρπισλίδη της Αιδηψού.
Και αυτό όχι μόνο γιατί ήταν ο αρχιτέκτονας της ανόδου της ομάδας του στην Α΄ Κατηγορία , αλλά γιατί επιπρόσθετα κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να μετατρέψει μια ομάδα απλή συμμέτοχο του πρωταθλήματος, σε πρωταγωνίστρια και εν τέλει να την ανεβάσει Κατηγορία.
Ο Ρούλης δούλεψε σκληρά, είχε πλάνο, είχε στόχο, ξεπέρασε τις δύσκολες στιγμές του πρωταθλήματος και εν τέλει δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων!


ο Θανάσης Δαμάσκος της Ακαδημίας Ιστιαίας και
ο Βασίλης Μπαρμπούνης της Α.Ε.Κ. Νέου Πύργου
δικαιούνται με βάση τους ψυχρούς αριθμούς (17 και 19 γκολ παθητικό αντίστοιχα) τον τίτλο των κορυφαίων της χρονιάς.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφέρουμε την πολύτιμη συμβολή
του Σταματίου (ίσως το πιο "βαρύ" όνομα τερματοφύλακα στην κατηγορία με πολύχρονες παραστάσεις από Γ' και Δ' Εθνική) στην αμυντική λειτουργία της Αγίας Άννας που σε αρκετά ματς του πρωταθλήματος κυριολεκτικά έπιανε τα άπιαστα,
όπως και
του Δημήτρη Μυλωνά της Σκεπαστής (επίσης με πολύχρονες παραστάσεις στη Δ' Εθνική), που επίσης σε πολλά ματς φαινόταν σαν Κέρβερος κάτω από τα δοκάρια του.


Στην ούτως ή άλλως δύσκολη διαδικασία της επιλογής αλλά και της διαλογής των καλύτερων, πάντα με βάση τη στατιστική, στην αθλητική επισκόπηση της χρονιάς θα έπαιρναν θέση στο ρόστερ μιας εν δυνάμει ομάδας M.V.P. oι:

Σιάνος της Ακαδημίας Ιστιαίας (μαζί με το Δαμάσκο αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους της αμυντικής λειτουργίας της Ακαδημίας),
Γιάννης Ντέντης της Α.Ε.Κ Νέου Πύργου (ο βραχύσωμος και ταχυπόδαρος μπακ ίσως είναι ο μόνος που από καθαρή θέση δεξιού μπακ, πέτυχε και 8 γκολ στο πρωτάθλημα),
Φατσής της Αιδηψού που με την αξιοθαύμαστη σταθερότητά του ενέπνευσε σιγουριά στους συμπαίκτες του σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Άντι Τζαφεράι της Ακαδημίας, που σαν παίκτης πασπαρτού, κυρίως στην άμυνα,  έδειξε δύναμη και από πολλούς θεωρείτε ο καλύτερος αμυντικός για τη χρονιά που πέρασε.

Η θεωρητική προσέγγιση κλείνει με την αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος,
τον Χρήστο Στεφανή της Α.Ε.Κ. Νεου Πύργου. Ο 17χρονος πασπαρτού επέδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα, ήταν σχεδόν αλάνθαστος και δείχνει να πέταξε στα σκουπίδια την παραβατικότητα των περασμένων ετών.

Η αλήθεια είναι πως η διαλογή στην αμυντική γραμμή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, αφού δεν θα μπορούσαμε να μη μνημονεύσουμε και ποδοσφαιριστές όπως
ο Γιάννης Jukaj των Ωρεών (δεσποτική φυσιογνωμία στην άμυνα της νεανικής ομάδας),
ο Elvis Jukaj της Α.Ε.Κ. Νέου Πύργου (το καλύτερο πρωτάθλημά του),
Θανάσης Τσικτσίρης της Αναγέννησης Μαντουδίου (μέχρι πρόπερσι έπαιζε στην Κύμη στη Γ' Εθνική και φέτος ήταν μόνος του όλη η άμυνα του Μαντουδίου),
ο Γιώργος Κωνσταντός (που μαζί με τον Σταματίου και τον Δροσούνη μπορούσαν να κρατήσουν οποιοδήποτε αντίπαλο μακριά από τα καρέ τους),
ο εμβληματικός Γιώργος Σεφέρης των Παπάδων (που χωρίς αυτόν οι Παπάδες ήταν μιά άλλη ομάδα),
ο Πάρης Γεωργίου της Σκεπαστής (ίσως ο καλύτερος αριστερός μπακ του ομίλου),
ο Κώστας Μυσιρλής του Ταξιάρχη (που με τη δική του εμπειρία και καθοδήγηση ξεκίνησε η αντεπίθεση σωτηρίας του Ταξιάρχη).
Ο Θανάσης Σπιρπτσιόγλου της Αιδηψού, θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος stopper της Κατηγορίας.

Εδώ τα πράγματα όσο αφορά την βασική τετράδα, είναι λίγο πιο εύκολα.
Η πιο ελκυστική και παραγωγική μεσαία γραμμή της Αιδηψού μπορεί να τροφοδοτήσει σε αυτή την ανασκόπηση, κάθε εν δυνάμει M.V.P. θέση του ομίλου!

Ο Μάικ  Αναγνώστου ήταν εξαιρετικός play-maker,
Ο Καπλανάϊ κατάπιε ατελείωτα χιλιόμετρα βοηθώντας ωστόσο και την ορθολογιστική ανάπτυξη,
ο Γιάννης Βασιλείου έκανε τρομερό πρωτάθλημα, έτρεξε, έκοψε, μοίρασε, σκόραρε!
Δίπλα τους μπορεί να σταθεί το εξάρι της Α.Ε.Κ. Νέου Πύργου, ο Βασίλης Λυσσέας, που παίρνοντας τη σκυτάλη της οργάνωσης του παιχνιδιού της Α.Ε.Κ., έκανε το πιο μεστό πρωτάθλημα του ως τώρα.
Εννοείται πως θέση διεκδικούν δίπλα τους παιδιά με σπουδαίες επιδόσεις φέτος όπως:
Γκογκομήτρος (Ταξιάρχης), ο οποίος πιστώνεται την εντυπωσιακή αλλαγή στο δημιουργικό κομμάτι του Ταξιάρχη  από τότε που προστέθηκε στην ομάδα (πέτυχε 6 γκολ στην ομάδα του Ταξιάρχη και 4 σε αυτή της Αγίας Άννας),
ο Γιάννης Θαλασσινός τ. Αθ. (Σκεπαστή) που μετατέθηκε από τα πλάγια στον άξονα και έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα καταπίνοντας ατελείωτα χιλιόμετρα και ξεκινώντας ορθές επιθέσεις για την ομάδα του,
ο Σιγανός (Κήρινθος) που αποτέλεσε τον κύριο μοχλό και εκφραστή των επιθετικών ενεργειών της ομάδας του,
ο Γεωργίου (Μαντούδι) που η έλευσή του το Δεκέμβρη από την Δόξα Προκοπίου, άλλαξε τελείως τη δημιουργική εικόνα της ομάδας του,
ο Γιαννακούλας (Ολυμπιακός Λίμνης) που προσπάθησε σχεδόν μόνος του να φτιάξει και να σκοράρει στην προσπάθεια για τη σωτηρία της ομάδας του,
18χρονος Σταμούλος του Ατρομήτου Βασιλικών που παρά το νεαρό της ηλικίας του αποτέλεσε με το Σταματούλα τoν κύριο εκφραστή του δημιουργικού κομματιού των Βασιλικών,
ο νεαρός Ντρέκα (Ερμής Πηλίου) που ίσως ήταν ο πιο "φανταιζί" παίκτης του ομίλου με περίτεχνες ενέργειες που όμως περιείχαν και ουσία!

Εδώ ξεκινάμε και πάλι από την παραγωγικότερη επίθεση και το βασικότερο πρωταγωνιστή της:
τον Αντριάνο (Αιδηψός). Έβαλε πολλά γκολ εκ των οποίων τα πιο πολλά από αυτά, κρίσιμα και βοήθησε τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας του για την άνοδο.
Αλλά και ο Χρήστος Φώτου (γεννημένος το 1998 – ΑΟ Αιδηψός), προερχόμενος από την Ο.Π. Αιδηψού και τη Γ' κατηγορία, πρωταγωνιστής στη Β' κατηγορία, βασικός και μάλιστα πρωταθλητής και με αρκετά γκολ στο ενεργητικό του!

Παρακάμπτοντας για μια στιγμή τη λογική των τελικών θέσεων σε αυτή την αθλητική ανασκόπηση, σε μια… εν δυνάμει M.V.P. ομάδα, θέση καταλαμβάνουν  δίκαια,

ο αρχισκόρερ Σωκράτης Πολίτης (Ατρόμητος Βασιλικών). Ο Σωκράτης για μια ακόμη χρονιά πέτυχε τα περισσότερα γκολ στον όμιλο, 21 συγκεκριμένα, δικαίωσε το βαρύ όνομα του και αποτελεί de facto μέλος της M.V.P. oμάδας!.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμη τις ιδιαίτερες επιδόσεις του πολύπειρου φορ της Α.Ε.Κ. Νέου Πύργου, του Χρήστου Στραφιώτη, που πέτυχε πολλά και κρίσιμα γκολ, (βγήκε τρίτος σκορερ με 15 γκολ), όπως και
τον πολύπειρο Γιαννουκάκο (Μαντούδι) που ταλαιπώρησε με την έλευσή του όλες τις αντίπαλες άμυνες, αν και υπήρξε και η άποψη ότι «αδικεί τον εαυτό του»!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και τους
Μακρή (Λίμνης),
Τζαφέρο (Πήλι) και
Καμπάνταη (ΑΕΚ Ν. Πύργου)
οι οποίοι με τη συμμετοχή τους έδιναν θετικό πρόσημο στο πρόσωπο των ομάδων τους.


Ο Χρήστος Στεφανής (γεννημένος το 1998 - Α.Ε.Κ. Νέου Πύργου) αποτελεί την μεγαλύτερη αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Ερχόμενος από τον περσινό πάγκο, καθιερώθηκε, έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα παίζοντας σε όλες τις θέσεις της άμυνας και κατάφερε να μπει στο μεταγραφικό κάδρο του καλοκαιριού!
Ο Νίκος Γαλούπης (γεννημένος το 1998 - Ωρεοί), εξαιρετικός κουμανταδόρος, έπαιξε ολόκληρη τη χρονιά βασικός, ήταν ο κινητήριος μοχλός των Ωρεών, μοίρασε, σκόραρε, βγήκε δεύτερος σκόρερ της Κατηγορίας με 15 γκολ και όλα αυτά μόλις στα 17 του.
Ο Νίκος Μπίλας (γεννημένος το 1998 - Μαντούδι) ξεκίνησε δειλά - δειλά από πέρσι να παίρνει φανέλα βασικού, φέτος καθιερώθηκε και έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος ως "φτερό".
Ο Χρήστος Γκαμίλης (γεννημένος το  1999 - Ταξιάρχης), πολύ καλό πρωτάθλημα ως βασικός, μικρός το δέμας αλλά ταχυπόδαρος και πολύ πείσμων στο παιχνίδι του, μαχητής και καλός τεχνίτης.
Ο Θάνος Καταραχιάς (γεννημένος το 1999 - Ολυμπιακός Λίμνης).  Ο αριστεροπόδαρος μπακ του Ολυμπιακού Λίμνης με υψηλότατο IQ και πολύ καλό κορμί για την ηλικία του, καλή τεχνική, καθιερώθηκε και αποτελεί πολύτιμο στέλεχος για την ομάδα της Λίμνης.
Ο Γιάνης Μαυρούτσικος (γεννημένος το  2000 - Ωρεοί), ο οποίος έκανε την πλήρη υπέρβαση με γεμάτη χρονιά βασικός στην ομάδα του, συμμετοχή στη Μικτή Ευβοίας, την Περιφέρεια αλλά και τη ζώνη, είναι το next big thing του Βορειοευβοιώτικου ποδοσφαίρου.

Ο Θανάσης Θαλασσινός (γεννημένος το  1998 - Σκεπαστή) που είχε μια γεμάτη χρονιά, καθιέρωση στην ομάδα του αλλά και εξαιρετικές εμφανίσεις,  τον βάζουν στο πάνω ράφι των μεταγραφών του καλοκαιριού!
Ο Γιώργος Γ. Τριάντης (γεννημένος το 1999 – Μαντούδι) που έπαιξε για πρώτη χρονιά, σκόραρε 6 φορές αν και χαφ και όλα του τα γκολ ήταν βαθμοί για την ομάδα του.

Τα γήπεδα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος.
Γήπεδα ακατάλληλα, παρατημένα, απεριποίητα, προβληματικά. Ομάδες στοιβαγμένες η μια πάνω στην άλλη και μια ομάδα που δήλωσε αδυναμία να εμφανιστεί στο πρωτάθλημα Β' κατηγορίας λόγω υποχρεωτικού ξεριζωμού.
Ας ελπίσουμε πως η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Δεν έλειψαν βέβαια τα απρόοπτα και φέτος!
Συνήθως τα απρόοπτα έχουν αρνητικό χαρακτήρα και τέτοια θα αναφέρουμε στην μικρή αυτή περίληψη για την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε για την Βόρεια Εϋβοια.
Ο θάνατος του ποδοσφαιριστή Συκιώτη από κεραυνό,
το επεισόδιο υγείας του Γιάννη Βογιατζή που επέφερε και αρκετές αλλαγές στην Ακαδημία Ιστιαίας (μέχρι και αλλαγή ονόματος),
ο πολύ κακός χειμώνας που επέφερε συνεχείς αναβολές των αγώνων.


Επειδή το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη δύναμη και μάλιστα ο κοινωνικός χαρακτήρας του αποτελεί πανάκεια για τις τοπικές κοινωνίες, όπως έχουμε ήδη πει στο εισαγωγικό μας σημείωμα, σκοπός μας είναι
να οργανώσουμε ένα ποδοσφαιρικό αντάμωμα προς τα Χριστούγεννα. 
Σε αυτό το αντάμωμα, επίλεκτοι ποδοσφαιριστές από τη Β' κατηγορία της Βόρειας Εύβοιας θα παίξουν με επίλεκτους ποδοσφαιριστές από τη Γ' κατηγορία της Βόρειας Εύβοιας σε έναν αγώνα γιορτή και με φιλανθρωπικό χαρακτήρα!
Ευχόμαστε οι συνθήκες και οι συμμετέχοντες να μας το επιτρέψουν και να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο.

Μπεκιάρης Χρήστος