Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Βόρεια Εύβοια: Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται..

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ: ...
«Ο Πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται».... με ούριο άνεμο το Ήθος, άρμπουρο την Ποιότητα, τιμόνι την Πολιτισμική μας Κληρονομιά επιβιβαζόμαστε στο δικό μας σκαρί την «Αναγέννηση» και σηκώνουμε άγκυρες, για να ξεκινήσει το ταξίδι του ΦΕΣΤΙΒΑΛ Πολιτισμού Νέου Πύργου 2016 !! Ένα ταξίδι που «Ιθάκη» του είναι το ΦΩΣ... που μόνο ο Πολιτισμός μπορεί να φέρει..!!
Πάμε να Λύσουμε.. να Ξεκινήσουμε.....

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 21.30 στην Πλατεία Παραλίας, ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ «Πόλη, Σμύρνη, Πειραιά» για να μάθουμε για τη Γέννηση του Ρεμπέτικου από την Μουσική Παράδοση!! Με τον Δημήτρη ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και την ορχήστρα του επί Σκηνής και την Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου Ν.Πύργου «Αναγέννηση» (Με την ευγενική συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Λίμνης «Το Λύμνι»)
Το Σάββατο στις 23 Ιουλίου στις 21.30 υποδεχόμαστε τους εξαιρετικούς ερμηνευτές ΟΡΦΕΑ ΠΕΡΙΔΗ – ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ για τη μεγάλη συναυλία «ΖΗΛΕΥΕΙ Η ΝΥΧΤΑ», η μελωδική φωνή του Ορφέα συναντά την εξαιρετική φωνή της Λιζέτας για να μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά έντεχνης και λαϊκής μουσικής !!! Τραγουδήστε και χορέψτε μέσα απ’ την ψυχή σας..
Συνεχίζουμε με την Ιστορική Βραδιά στο προαύλιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, την Παρασκευή στις 29 Ιουλίου και μαζί μας το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) για να μας παρουσιάσει τα ντοκιμαντέρ «Τένεδος, της Μνήμης και της Λήθης» και «Στην Άκρη του Αιγαίου, ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ».. τα δύο άκρα του Αιγαίου, ο πολιτισμός, η ιστορία, η κληρονομιά !!! (Συνδιοργάνωση: Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέου Πύργου)
Το Θέατρο για μια ακόμη χρονιά μαζί μας! Τρίτη 26 Ιουλίου στις 21.00 για τα παιδιά η «ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ και ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ» βασισμένο στο παραμύθι των αδελφών ΓΚΡΙΜ, από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου. Ενώ Κυριακή 31 Ιουλίου στις 21.30 θα είναι μαζί μας.. «Το Μήλο» με τον Κώστα Βουτσά και τον Γιώργο Κωσταντίνου.
Κυριακή 31 Ιουλίου στις 09.30 γυρνάμε πλώρη προς Ωρεούς, από τον Πύργο κολυμπάμε στον 2ο Αγώνα Κολύμβησης ελεύθερης συμμετοχής, πάνω σε ένα δρόμο που συνεχίζει να μας ενώνει... τη Θάλασσα!!! (Συνδιοργάνωση: Ναυτικός Ομιλος Διαύλου Ωρεών & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ωρεών)
Με μεγάλη τιμή υποδεχόμαστε Κυριακή 07 Αυγούστου στις 21.30 τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ και τον Σωκράτη ΣΙΝΟΠΟΥΛΟ σε μια μεγάλη συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με την Πολίτικη Λύρα να κελαηδεί ωσάν Αηδόνι στην ψυχή μας. Χορεύουμε και τραγουδάμε ότι αγαπήσαμε και ότι αγαπάμε!!!
Ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων πολιτισμού ανοίγει στο Φεστιβάλ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ!! Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 20.30 συναντιόμαστε στον Κήπο του Ι.Ν. στο Λιμάνι Νέου Πύργου για να συζητήσουμε για τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Επετειακό Ετος Αριστοτέλη από την UNESCO το 2016 !! και η «Συλλογιστική του Αριστοτέλους» 2.400 χρόνια μετά τη γέννησή του παρουσιάζεται με συγκίνηση.
Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 21.30 η Νησιώτισσα υποδέχεται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στη μεγάλη συναυλία με τον ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ για ξυπόλητους στην άμμο και ονειροπόλους... στην ονειρική παραλία της καρδιάς μας!!
«Παραδοσιακές Φορεσιές Βόρεια Εύβοια» το βιβλίο της Ασημίνας Ντέλιου, η έρευνα μιας ολόκληρης 10ετίας θα παρουσιασθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 21.00 στο προαύλιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως, δίνοντας έτσι βήμα στη ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ αυτή τη φορά του δικού μας τόπου, της Βορ.Εύβοιας!!
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ