Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ντύθηκε Αγιος Βσίλης ο Μακ Φάντεν

Με τον Θάντους Μακ Φάντεν να σημειώνει 42 πόντους με οκτώ εύστοχα τρίποντα, η Κύμη έκαμψε την αντίσταση του Κολοσσού H Hotels επικρατώντας εντός έδρας με 93-89 στην παράταση για την 11η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια για την ομάδα της Εύβοιας.

Με τον Αμερικανό γκαρντ, που πλέον μετρά 24,8π. φέτος στο πρωτάθλημα, η Κύμη κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να ισορροπήσει το παιχνίδι και εν τέλει να το κατακτήσει στην παράταση, απέναντι σε έναν Κολοσσό που για μία ακόμα φορά διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους.

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο δεκάλεπτο στηρίχθηκαν επιθετικά στους Αμερικανούς τους καθώς και τους 19 πόντους τους πέτυχαν οι Ράιτ (4), Γκρίφιν (5), Μπρέι (4) και Τζόουνς (6). Η ομάδα της Ρόδου παρότι βρέθηκε πίσω ακόμα και με επτά πόντους καθώς η γηπεδούχος Κύμη προηγήθηκε στο 8' με 18-11, έτρεξε ένα σερί 8-0 ως το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου που την βρήκε να προηγείται με 18-19.

Ο Κολοσσός H Hotels κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου δεκαλέπτου και στο 15' έχοντας τρέξει ένα σερί 9-0 έχτισε διψήφια διαφορά κάνοντας το σκορ 20-31. Και πάλι όμως οι γηπεδούχοι με του ΜακΓκι, ΜακΦάντεν και Τσαγκαράκη να σκοράρουν κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά ως και το -4 του 35-39, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η ομάδα της Ρόδου συνέχισε να έχει το προβάδισμα και με την έναρξη του δευτέρου μέρους όμως πλέον για τους γηπεδούχους ο Μακ Φάντεν έδινε περισσότερες λύσεις στην επίθεση σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο., Με έξι διαδοχικούς πόντους του Αμερικανού η Κύμη ολοκλήρωσε την ανατροπή της προσπερνώντας με 53-52 στο 27'. Γκριν και Μακ Φάντεν οδήγησαν επιθετικά τις ομάδες τους ως και το φινάλε της περιόδου που βρήκε την Κύμη να προηγείται με 60-59.

Τρία συνεχόμενα τρίποντα του Μακ Φάντεν, του μοναδικού που απειλούσε τον Κολοσσό H Hotels έξω από τα 6,75μ., έστειλε την Κύμη στο +7 (73-66) στα 3:36 για το φινάλε. Ο Κολοσσός πλησίασε στο σκορ και έμεινε σε απόσταση αναπνοής στις τελευταίες επιθέσεις. Η Κύμη είχε σωστές επιλογές με τον Κάισερ να κρατά το προβάδισμα με δύο καρφώματα, όμως στα 18'' για το τέλος ο Χάρις με εύστοχο τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσια, 77-77. Αυτό ήταν και το σκορ της κανονικής περιόδου καθώς το τελευταίο σουτ του Μανωλόπουλου ακυρώθηκε ως εκπρόθεσμο από τους διαιτητές με ο παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στο εξτρά πεντάλεπτο παρότι ο Κολοσσός πήρε προβάδισμα στο ξεκίνημα, ο Μακ Φάντεν έδωσε και πάλι λύσεις στην ομάδα του και με επτά σερί δικούς του πόντους έκανε το 87-84 στα 1'49'' για το τέλος. Ο Σμιθ ήταν εύστοχος και στις έξι ελεύθερες βολές που εκτέλεσε ως το φινάλε και η Κύμη έφτασε στην τελική επικράτηση με 93-89.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-39, 60-59, 77-77, 93-89