Ετοιμάζονται αλλαγές ενόψει του νέου πρωταθλήματος στην Γ' Εθνική.
Εαν συμβεί κάτι τέτοιο είναι πιαθνό να μην πειραχτεί ο όμιλος της Κρήτης, ο οποίος με τη λήξη της φετινής διοργάνωσης, θα μείνει με δέκα ομάδες, ή αν ανέβει ο Πρωταθλητής, θα μείνει με εννέα.
Αυτό θα γίνει προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα, δηλαδή να μην φεύγουν εκτός Κρήτης οι ομάδες, αλλά και να μην υποχρεωθούν να ταξιδέψουν προς την Κρήτη ομάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Με βάση το σχέδιο αυτό, οι υπόλοιποι έξι όμιλοι, αφού το Πρωτάθλημα θα γίνει σε εφτά ομίλους, θα έχουν περίπου δώδεκα ομάδες ο καθένας.
Εφόσον θα μειωθούν οι ομάδες, αφού θα έχουμε υποβιβασμούς, αλλά δεν θα έχουμε προβιβασμούς από τα τοπικά, η ΕΠΟ θα μπορέσει να υλοποιήσει ένα σχέδιο το οποίο θα προβλέπει υποβιβασμό τεσσάρων ή πέντε ομάδων από κάθε όμιλο και προβιβασμό ενός μικρού αριθμού ομάδων από τα τοπικά.
Συγκεκριμένα, οι 53 Πρωταθλητές Ενώσεων, ίσως και οι δευτεραθλητές από κάποιες μεγάλες Ενώσεις (Μακεδονίας, Αθηνών, Πειραιά, Αχαΐας, Λάρισας), θα μπαίνουν σε αγώνες μπαράζ με τέσσερις ομάδες, εκ των οποίων θα προβιβάζεται μόνο ο ένας).
Έτσι, θα πάμε στον τελικό στόχο που θα είναι το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής τη σεζόν 2022-23, να διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους των δεκαέξι ομάδων, με αυστηρά κριτήρια συμμετοχής.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΠΟ, ένα Πρωτάθλημα 64 ομάδων, αφενός θα αποκτήσει χαρακτήρα εθνικής κατηγορίας, αφετέρου θα διατηρήσει την αντιπροσωπευτικότητά του, καθώς στατιστικά, θα αναλογεί από μια ομάδα για κάθε νομό της χώρας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε το σημερινό φαινόμενο, η Γ΄ Εθνική να έχει περιφερειακό χαρακτήρα, συμμετέχοντας ομάδες περιορισμένων δυνατοτήτων και χωρίς επαρκείς εγκαταστάσεις, υποδομές και οικονομικό υπόβαθρο.
Βεβαίως υπάρχουν και αντίθετες «φωνές», με πιο πρόσφατη την πρόταση να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Ωστόσο ένα τέτοιο πλάνο, θα προκαλέσει «τριγμούς» αν εφαρμοστεί και ουσιαστικά θα αναιρεί όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και δεν θα επιτρέψει στην ΕΠΟ να προχωρήσει σε αυτό που έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα.