Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σαν σήμερα 12 Μαϊου 2014: ΑΟ Χαλκίς: Αφιέρωμα στην ομάδα με την μεγαλύτερη ιστορία στην Εύβοια.



Μπορεί ο ΑΟ Χαλκίς την φετινή σεζόν να μην τα κατάφερε στην Γ' Εθνική, όμως έχει την πιο λαμπρή ποδοσφαιρική ιστορία στην Εύβοια με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του. Μια ιστορία που ξεκινά το 1967 με την συγχώνευση των δύο ομάδων της Χαλκίδας.

. Το καλοκαίρι του 1967 γίνεται η συγχώνευση του Ολυμπιακού Χαλκίδας και του Ευρίπου. Σε μια ιστορική γενική Συνέλευση στον κινηματογράφο Νίκη τα δύο πρώτα θέματα που τέθηκαν για συζήτηση ήταν η ονομασία της νέας ομάδας και αυτό της διοίκησης. Τότε όλοι ομόφωνα αποφασίσανε το όνομα Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ (Αθλητικός Όμιλος Χαλκίς), γιατί θέλανε να εκπροσωπεί επάξια την πόλη της Χαλκίδας. Στο άλλο θέμα της Διοίκησης και πάλι ομόφωνα αποφασίστηκε Πρόεδρος να είναι ο τότε αιρετός Δήμαρχος, Σκούρας και το δε Δ.Σ (επταμελές) να έχει σαν μέλη από τρεις συμβούλους που θα προερχόντουσαν από κάθε ομάδα.

 Έτσι ξεκίνησε ο Α.Ο. Χαλκίς, από την Β' Εθνική και την επόμενη χρονιά, 1968-69, ανέβηκε στην Α' Εθνική κατηγορία αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει και δεύτερη. Μέχρι το 1989 η ομάδα αγωνιζόταν στην Β' Εθνική και 6 φορές στην Γ'. Από το 1989 η ομάδα της Χαλκίδας έπαιζε μεταξύ Γ' και Δ' Εθνικής. Από το 1996-2003 η ομάδα ήταν Δ' Εθνική.

 Το 2003-04 ο Α.Ο. Χαλκίς επέστρεψε στην Γ' Εθνική. Η αναδιάρθρωση της κατηγορίας θέλει την φετινή χρονιά να υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα οι επτά στην βαθμολογική σειρά του τέλους ομάδες και ο ΑΟ Χαλκίς που δεν ξεκίνησε καλά βρέθηκε από την αρχή στις τελευταίες θέσεις. Στον δεύτερο γύρο η ομάδα πάλεψε αλλά η ατυχία ήταν ο πρώτος παράγοντας που δεν επέτρεψε στην Χαλκίδα την παραμονή. Έχασε πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά, ενώ αγωνιστικά η απόδοση της ήταν εξαιρετική. Δεν κατάφερε λοιπόν ο ΑΟ Χαλκίς να διαχειριστεί αποτελέσματα αγώνων που ήταν μπροστά στο σκορ και η λήξη του πρωταθλήματος τον βρίσκει στην επόμενη χρονιά να συμμετέχει στην Α' κατηγορία Ευβοίας.
 Έχει μεγάλη ιστορία ο ΑΟ Χαλκίς και θα τα καταφέρει τις επόμενες χρονιές να βρεθεί εκεί που του αρμόζει. Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρούμε και τον Σύνδεσμο Φιλάθλων της Χαλκίδας που στάθηκε πάντα κοντά στην ομάδα και θα συνεχίσει να το κάνει, γιατί ο ΑΟ Χαλκίς είναι θρησκεία, ιστορία ,όπως βλέπουμε σε πολλά πανό στα γήπεδα. Τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του στην Γ' Εθνική θα τον δώσει την Τετάρτη 21 Μαίου στο Εθνικό στάδιο Χαλκίδας με αντίπαλο την Νάουσα.
                           




                                    Αφιερωμένος ο Ύμνος του ΑΟ Χαλκίς από το EVIAGOAL
                                        στον Σύνδεσμο Φιλάθλων << Τρελά νερά>> &
                                              στον Π. Τοκπασίδη και τους παίκτες του