Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στον απόηχο του αγώνα κολύμβησης αντοχής Νέος Πύργος - Ωρεοί 2016 ( Video )


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε όπως ξαναγράψαμε, ο 2ος Αγώνας Κολύμβησης Αντοχής 2000 μέτρων Νέος Πύργος – Ωρεοί 2016, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016.
Για δεύτερη λοιπόν συνεχόμενη χρονιά ο Ν.Ο. Διαύλου Ωρεών διοργάνωσε τους αγώνες κολύμβησης αντοχής που περιλάμβανε την απόσταση δύο χιλιομέτρων μεταξύ του Νέου Πύργου και των Ωρεών.
Η ιδέα της διοργάνωσης ήταν του μέχρι πρότινος Προέδρου του ΝΟΔ Ωρεών,  του Κώστα Μπάμη, που υλοποιήθηκε δειλά - δειλά το περυσινό καλοκαίρι.
Φέτος το νέο διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο την Ελένη Κοσμίδη και με την βοήθεια του πολύπειρου Κώστα Μπάμη (που φέτος έχει τη θέση του Γενικού Έφορου),  πραγματοποίησε τον Αγώνα Κολύμβησης και κατάφερε να ξαφνιάσει τους διοργανωτές με τις συμμετοχές και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τους αγώνες αυτούς  από μεμονωμένα άτομα αλλά  και εκπροσώπους  συλλόγων.
Ο Κώστας Μπάμης, πανταχού παρών, έδωσε την έναρξη του αγώνα από την παραλία Νέου Πύργου, δίπλα στο λιμανάκι του χωριού.

Η Ελένη Κοσμίδη ήταν αυτή που έκανε την αναγγελία των νικητών, στην απονομή των τίτλων και των κυπέλλων.
Πολύτιμη η βοήθεια των γιατρών Γιώργου Μαν και Δέσποινας Λαμπρινού που συνόδευαν από σκάφος τους κολυμβητές.
Επίσης πολύτιμη η βοήθεια των σκαφών συνοδείας που από την αρχή μέχρι το τέλος, παρακολουθούσαν στενά τους κολυμβητές. Τα σκάφη ανήκαν στους Καβάση Γιάννη, Μούστο Βαγγέλη, Ντερμπεντέρη Βασίλη, Αναστασίου Κώστα, Στεφανιδάκη Δ, Μουλά Γιώργο και Σταθάκη Γιάννη.
Ηχηρή και η παρουσία του Προπονητή – Ναυαγοσώστη Αντώνη Τσώνου, αλλά και του Βαγγέλη Μούτουπα που ήλθε από την Χαλκίδα σαν εκπρόσωπος της Κ.Ο.Ε.
Η όλη εκδήλωση έκανε  άριστη εντύπωση σε όλους,   τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά. Και  οι  επιδόσεις που πέτυχαν οι συμμετέχοντες ήταν  θαυμαστές.
Η όλη προσπάθεια πιστεύουμε πως  θα πρέπει να βοηθηθεί τόσο από την Δημοτική αρχή της περιοχής όσο και τους ανθρώπους των Ωρεών και του Νέου Πύργου, έτσι ώστε χρόνο με τον χρόνο η προσπάθεια αυτή να αποφέρει καρπούς στην τοπική κοινωνία και τον αθλητισμό. Δεν είναι μικρό το γεγονός ότι υπήρξαν άνθρωποι που πήραν μέρος στον αγώνα από Αθήνα, Βόλο, Αλιβερι αλλά και Νορβηγία !
Να σταθούμε σε μερικά  νούμερα:
Φέτος οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε τρείς κατηγορίες: Ανδρών, Γυναικών και Παίδων. Οι δύο πρώτες κατηγορίες αγωνίστηκαν  ταυτόχρονα στον αγώνα αντοχής των 2000 μέτρων και οι παίδες εντός του λιμένος Ωρεών, αγωνίστηκαν σε κολύμβηση 300 μέτρων.
Πρώτοι στην κατηγορία Ανδρών βγήκαν δύο αδέλφια από την Καλλιθέα: οι Πανάρετος Στυλιανός και Χρήστος. Ο 1ος , γεννημένος το 1997, έκανε χρόνο 24:48 !, καλύτερο από τον περσινό. Ο 2ος, γεννημένος το 2000, έκανε χρόνο 25:11 !
Ο 3ος που τερμάτισε ήταν ο Φιρφιλιώνης Γιώργος, γεννημένος το 1976, με χρόνο 27:08 !
Να σημειώσουμε ότι τερμάτισαν όλοι οι αθλητές, οι οποίοι ήταν 37 ( ! ) και ο τελευταίος πραγματοποίησε χρόνο 1:15:48.
Στους μικρούς κολυμβητές, ο τελευταίος χρόνος ήταν 6:14΄.
Στην κατηγορία Γυναικών τερμάτισε πρώτη η Αγγελέτου Νικολέτα, γεννημένη το 1999,  με χρόνο 35:20. Δεύτερη τερμάτισε η Μπαρδακλή Αλεξάνδρα ,γεννημένη το 1986, με χρόνο 35:54, ενώ τρίτη τερμάτισε η Αρβανίτη Αναστασία, γεννημένη το 1994, με χρόνο 34:00 !
Σε σύνολο, στην κατηγορία Γυναικών διαγωνίστηκαν 7 κολυμβήτριες, με χρόνο της τελευταίας 1:08:21.

Δείτε το video με την έναρξη του αγώνα, αλλά και πλάνα κατά τη διαδρομή της κολύμβησης αλλά και τον τερματισμό του  πρώτου κολυμβητή!


Δείτε εδώ και φωτογραφίες