Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Βασίλης Μπαρμπούνης: Συνέντευξη - απολογισμός της χρονιάς που πέρασε

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο γνωστός γκολκήπερ της Βόρειας Εύβοιας, Βασίλη Μπαρμπούνης:

Βασίλη, την περίοδο που μόλις τελείωσε, συμμετείχες και στις δυό ομάδες που εκπροσώπησαν την Βόρεια Εύβοια στην Α΄ κατηγορία. Στην πρώτη φάση έπαιξες στη Σκεπαστή και στην δεύτερη στην Αιδηψό.
Πώς και έγινε αυτό;

Ναι. Έπαιξα και στις δύο ομάδες. Αποφάσισα να φύγω από τη Σκεπαστή  γιατί οι διαδρομές και ο χρόνος που χρειαζόμουν κυρίως για προπονήσεις, ήταν σημαντικός. Τελικά όπως έχω πλέον διαμορφώσει τη ζωή μου, έπρεπε να βρίσκομαι πιο κοντά στο σπίτι μου.
Βέβαια υπάρχει ακόμη ένας λόγος που δε νομίζω πως θα χρειαστεί ποτέ να συζητήσω, μιας και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο και  τον προπονητή  της ομάδας. Η Σκεπαστή είναι μια σοβαρή και  φερέγγυα ομάδα.

Και οι δύο ομάδες που αγωνίστηκες, τερμάτισαν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας πίσω τους άλλες με βαριά φανέλα. Πώς είδες εσύ την πορεία τους τη χρονιά που πέρασε;

Πρώτα από όλα θέλω να πω μακάρι να μην είναι τυχαίο ότι πήγαν καλά.
Τώρα, πρώτα από όλα για την Σκεπαστή που ήμουν στην αρχή της σαιζόν: ξέραμε ότι θα πάμε καλά, ξέραμε ότι έχουμε ποιότητα και καλό υλικό. Ήμασταν σίγουροι ότι θα  κρατηθούμε στην κατηγορία και το μόνο που μας έλειπε ήταν να πάρουμε μερικά παιχνίδια και να συνειδητοποιήσουμε πως η  Α΄ Κατηγορία δεν έχει και μεγάλη διαφορά από την Β΄, εκτός από τις πρώτες πέντε – έξι ομάδες.
Τα παιχνίδια που χάσαμε στην έδρα μας ήταν λόγω απειρίας και τρακ. Εκεί που παίζαμε χωρίς άγχος, τα πήγαμε πολύ καλά.
Από την άλλη η Αιδηψός ήταν το τελείως αντίθετο της Σκεπαστής του πρώτου γύρου και αν εξαιρέσουμε τρείς τέσσερις παίκτες της Σκεπαστής, το υλικό της Αιδηψού είχε πολύ καλή ποιότητα.
Νομίζω πως η Σκεπαστή υστερούσε στην ψυχολογία σε σχέση με την Αιδηψό. Σε πολλά παιχνίδια της Αιδηψού που παρακολούθησα, ακόμα και με μεγάλες ομάδες, έμπαιναν οι παίκτες στο γήπεδο με το σκεπτικό «πάμε να πάρουμε το παιχνίδι να τελειώνουμε  και μετά να πάμε για καφέ». Πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Αν η ομάδα της Αιδηψού είχε δείξει λίγο παραπάνω προσοχή αλλά και με λίγη τύχη περισσότερη, νομίζω θα τερμάτιζε στην πρώτη πεντάδα.

Είχες κάποιο θέμα τραυματισμού με το χέρι σου και έλειψες κάποιο διάστημα από τα γήπεδα. Δώσε μας λίγες πληροφορίες για αυτό.

Ναι, είναι αλήθεια ότι είχα ένα πρόβλημα που με απομάκρυνε από τα γήπεδα για περίπου έξι  μήνες και έτσι με έφερε λίγο πίσω. Ήταν κάτι που μου δημιούργησε μεγάλο θέμα με τη σχέση μου με το ποδόσφαιρο μιας και δεν ήξερα αν θα συνέχιζα να αγωνίζομαι. Οι γιατροί μου είχαν πει πως θέλει μεγάλη προσοχή και διαχείριση. Από την άλλη όμως μου έκανε και καλό αυτό το πρόβλημα, μιας και μου έδωσε καλή ψυχολογία όταν συνειδητοποίησα ότι μπορώ να το προσπεράσω και έτσι να καταφέρω να γυρίσω στα γήπεδα ακόμα καλύτερος.
Με αυτό το πρόβλημα συμμετείχα  στη Σκεπαστή και ανεβήκαμε στην Α΄ Κατηγορία, με αυτό το πρόβλημα πήρα και τη μεταγραφή στην Αιδηψό, σε μια πιο έμπειρη ομάδα.

Σήμερα το χέρι σου πώς είναι;

Είναι πολύ καλά. Μόλις πήρα τη μεταγραφή στην Αιδηψό, μετά από δύο  - τρία παιχνίδια είχα μια υποτροπή.  Είναι αλήθεια πως είπα στον εαυτό μου πως έτυχε σε ένα άσχημο σημείο χρονικά και πως οι γιατροί είχαν δίκιο που μου έλεγαν να μην ξαναπαίξω. Όμως τελικά κατάφερα να το προσπεράσω σχετικά γρήγορα, μέσα σε ένα μήνα, με σωστές θεραπείες.  Με βοήθησαν πολύ οι φυσιοθεραπευτές μου και τελικά επέστρεψα στις προπονήσεις και στο πρωτάθλημα. Τα κατάφερα.

Την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν, θα παίξεις ενεργά στα γήπεδα ή είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα;

Είναι πολύ νωρίς πιστεύω για επόμενα βήματα, αν και τα έχω σκεφτεί όλα. Το κάθε πράγμα όμως στον καιρό του.
Θα είμαι μάχιμος εκατό τα εκατό, για να μη πω χίλια τα εκατό και πιο καλά από ποτέ.

Έχεις παρακολουθήσει το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας. Πες μας αν οι Ωρεοί πήραν δίκαια το πρωτάθλημα και φυσικά την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας.

Στο φετινό πρωτάθλημα έλειπαν τα μεγάλα ονόματα, εκτός από δύο τρείς περιπτώσεις.
Πιστεύω πως ξεχώριζε η ομάδα των Ωρεών, αλλά και η Δόξα Προκοπίου. Άλλες δε μπορώ να τις βάλω στο ίδιο επίπεδο. Η ομάδα των Κεχριών την οποία και θυμάμαι από τα μπαράζ με την Σκεπαστή, πιστεύω πως σε μια Β΄ Κατηγορία που θα ήταν στο επίπεδο των προηγούμενων χρόνων, θα είχε θέση ανάμεσα στην έκτη και την δέκατη.
Οι Ωρεοί είναι η ομάδα που ξεχώρισε από την αρχή και είναι αυτή που ήθελα να πάρει το πρωτάθλημα για να έχουμε άλλη μία ομάδα της Βόρειας Εύβοιας στη Α΄ Κατηγορία. Χάρηκα πάρα πολύ για κάποιους φίλους μου που έπαιζαν στους Ωρεούς και πιστεύω πως δίκαια η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα.
 Όσο αδύναμο και αν είναι ένα πρωτάθλημα, δεν παύει να είναι πρωτάθλημα και να έχει το βάρος του.

Η Μικτή Εύβοιας πήρε το Region Cup και μας αντιπροσωπεύσει στην Ουαλία. Μίλησέ  μας για τον Θανάση Γουρνά, μιας και πήρε και πρωτάθλημα με τους Ωρεούς αλλά και το Κύπελλο με την Μικτή Εύβοιας.

Πιστεύω πως σίγουρα το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα αλλά και από τα πιο  δυνατά. Έχω πολλούς φίλους σε πολλά γήπεδα σε όλη τη χώρα και έτσι έχω τη δυνατότητα να μαθαίνω πολλά πράγματα.
Επίσης πιστεύω πως είναι και ποιοτικό αλλά έχουμε και το πιο σκληρό πρωτάθλημα.
Ο κος Θανάσης είναι ένα πολύ καλός γυμναστής και νομίζω πως είναι από αυτούς που καταφέρνουν και κερδίζουν αυτό που θέλουν.
Έτσι νομίζω πως ένας προπονητής σαν τον κο Γουρνά, είναι λογικό να αναλάβει την πιο σκληρή ομάδα στην Ελλάδα και είναι ο ειδικός για να τα καταφέρει εύκολα.

Στη Γ΄  Κατηγορία, πιστεύεις πως δίκαιο ο Άγιος ανεβαίνει στην Β΄ ;

Ναι και μάλιστα απορώ πως και δεν το είχε καταφέρει πιο νωρίς. Έχει πολύ καλούς παίκτες, παίκτες που δεν είναι για το Γ΄ τοπικό και πιστεύω πως εξ αρχής ήταν εύκολο το πρωτάθλημα για τον Άγιο. Πιστεύω πως δεν θα μπορούσε άλλη ομάδα να ακολουθήσει. Επίσης νομίζω πως αυτός ο Άγιος, με τη συγκεκριμένη σύνθεση εννοώ,  θα μπορούσε να σταθεί και στην Β΄  Κατηγορία.