Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο "Μπάμπης" Χαράλαμπος Τσιργιώτης

ΑΟ Αυλωναρίου 1973  2ος πάνω αριστερά
Έφυγε από την ζωή χθες σε ηλικία 76 ετών ο Χαράλαμπος Τσιργιώτης ο γνωστός σε όλους μας "Μπάμπης".
Ο Μπάμπης Τσιργιώτης γεννήθηκε το 1942 στο Αυλωνάρι και ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ΑΟ Αυλωναρίου στον οποίο αγωνίστηκε σε ηλικία 15 ετών, το 1961 μεταγράφηκε στον Ταμυναϊκό Αλιβερίου (με μεγάλο δάσκαλο τον Τάσκοβιτς) και βοήθησε τον ΤαμυναΪκό να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευβοιας - Βοιωτίας (ΕΠΣΕΒ).
Το 1966-67 αγωνίστηκε με τον Ταμυναϊκό στην Γ' Εθνική και το 1970 ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ομάδας του Αλιβερίου στα προκριματικά για άνοδο στην Β' Εθνική (μπαράζ με Άρη Αγίου Κωνσταντίνου στο γήπεδο της Νεάπολης Νικαίας).
Στον Ταμυναϊκό (διατέλεσε και αρχηγός του) αγωνίστηκε έως το 1971 με μεγάλη επιτυχία.
Το 1972 γύρισε στην πρώτη του ομάδα στον ΑΟ Αυλωναρίου  αγωνίστηκε για άλλα 4 χρόνια (διατέλεσε και αρχηγός του) και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Στον ΑΟ Αυλωναρίου διατέλεσε και προπονητής σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα με επιτυχία.
Ο Μπάμπης Τσιργιώτης αγωνιζόταν κυρίως στην θέση του σέντερ μπακ (τον είχαν χαρακτηρίσει Λουκανίδη της Ευβοιας) και διακρίθηκε για το απαράμιλλο ταλέντο του (είχε κληθεί και στην Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων)και την μεγάλη αγάπη που είχε για το ποδόσφαιρο.
Είναι γεγονός  ότι το μεγάλο του ταλέντο δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από ομάδες της Α' Εθνικής και όταν αγωνιζόταν στον Ταμυναϊκό είχε πρότασεις από τον Άρη Θεσσαλονίκης και τον Πιερικό αλλά τελικά παρέμεινε στην περιοχή του όπου διέπρεψε ποδοσφαιρικά και στην συνέχεια δημιούργησε την οικογένεια του.
Με τον αείμνηστο ιδρυτή του ΑΟ Αυλωναρίου Νίκο Κούκη σε πολύ νεαρή ηλικία

Ο Μπάμπης Τσιργιώτης είχε διατελέσει και Διοικητικός Σύμβουλος στην ΕΠΣ Ευβοίας υπό την προεδρία του Χρήστου Φεφέκου.
Η μεγάλη οικογένεια του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα οι οικογένειες του ΑΟ Αυλωναρίου και του Ταμυναϊκού θα τον θυμούνται για το μεγάλο του ταλέντο, την λεβεντιά, την τεράστια προσφορά και αγάπη του για το ποδόσφαιρο.



Καλό σου ταξίδι φίλε Μπάμπη ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

ΥΣ. Ευχαριστούμε τον Γιάννη Κούκη για το σπάνιο φωτογραφικό υλικό.