Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το παράπονο των παιδιών του Γ.Ε.Λ. Ν.Αρτάκης

Ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του Λυκείου Νέας Αρτάκης και εκ μέρους της ομάδας ποδοσφαίρου αγοριών του σχολείου μας, και των υπόλοιπων μαθητών του σχολείου μας που θέλουν να καμαρώσουμε την ομάδα μας να πετυχαίνει τους στόχους της, έχω να αναφέρω τα εξής. Τις τελευταίες μέρες συμβαίνουν τραγικά πράγματα σε βάρος μας από την διοργανώτρια αρχή των σχολικών αγώνων!
Αρχικά, οι αγώνες άργησαν αρκετά να ξεκινήσουν με αποτέλεσμα, προκειμένου να συμβαδίσουμε με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, να αναγκαστούμε να παίξουμε 5 σχολικές μέρες συνεχόμενες (14,15,18,19,10/03/2019) κάτι που είναι εντελώς αντιαθλητικό. Έπειτα, αφού κερδίσαμε τον τελικό σε τοπικό επίπεδο μας ενημέρωσαν ότι η προθεσμία έχει λήξει και ότι η ομάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στην επόμενη φάση. Μας χρέωσαν δηλαδή ένα παιχνίδι άνευ αγώνος χωρίς να το γνωρίζουμε!
Και κάπως έτσι το «όνειρο» που ζούσε το Λύκειο μας τελειώνει και την ευθύνη, από όσο γνωρίζουμε, την έχουν οι υπεύθυνοι γυμναστές που εργάζονται στην δευτεροβάθμια, εδώ στην Χαλκίδακαι είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή των σχολικών αγώνων της περιοχής, οι οποίοι κατά την άποψη μας έκαναν τα εξής λάθη:

Δεν φρόντισαν για την έγκυρη έναρξη των αγώνων.
Δεν φρόντισαν να υπάρχει πάντα γιατρός στο γήπεδο σε συγκεκριμένο αγώνα στις 14/03 με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα και την συνέχιση του την επομένη, κάτι που καθυστέρησε ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες.
Δεν ενημέρωσαν τα σχολεία ότι αγωνίζονται αδίκως σε περίπτωση που δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουμε.
Μας «ανάγκασαν» να αγωνισθούμε 3 ημέρες συνεχόμενες κάτι που θα έπρεπε οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον για τους αθλητές, σαν γυμναστές που είναι.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς σαν μαθητές είναι:
Η αδικία προς την ομάδας μας. Παλέψαμε για τις νίκες πέρα από τις δυνάμεις μας (συνεχόμενοι αγώνες) και δικαιωθήκαμε, και χωρίς να φταίμε οι ίδιοι βγαίνουμε εκτός πρωταθλήματος για τα λάθη άλλων.
Τα σχολικά πρωταθλήματα προσφέρουν μόρια για τις πανελλήνιες τα οποία θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε. Εμείς γιατί να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία, την στιγμή που άλλοι μαθητές από την χώρα προσπαθούν να την εκμεταλλευθούν; 
Το κόστος συμμετοχής για το πρωτάθλημα το οποίο έγινε ουσιαστικά άδικα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό για βεβαίωση υγείας, μπλούζες αγώνα, μεταφορικά για την ομάδα μας ξοδέψαμε 60€ το άτομο(συνολικά μπορεί να φτάνουν και τα 1000€)! Χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα έξοδα των οπαδών (μαθητών του σχολείου) για την υποστήριξη της ομάδας κι την παρακολούθηση του αγώνα (τουλάχιστον 600€).  Αυτά τα χρήματα είναι πάρα πολλά για κάθε ελληνικό σπίτι στις μέρες μας και οι υπεύθυνοι φρόντισαν να πάνε όλα στα σκουπίδια.
Και όντας μάρτυρας σε ένα συμβάν τις προάλλες στο γήπεδο όταν ένας καθηγητής ρώτησε τον υπεύθυνο κατά την διάρκεια του αγώνα που θα παίξουμε τον επόμενο αγώνα (νικούσαμε ήδη 2-0), ο υπεύθυνος γύρισε και μας μίλησε με ειρωνικό ύφος και καλά κάνοντας πλάκα, δείχνοντας ότι αυτά τα λάθη τα γνώριζαν ήδη!
Επιπλέον, στους παίκτες της ομάδας είπε «μπορεί να μην αξίζατε να είστε εδώ αλλά πρέπει να σας πω μπράβο», υποτιμώντας μας για την πορεία που έχουμε κάνει, μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει ούτε σε καθηγητή αλλά ούτε σε κάποιον που ασχολείται με τον αθλητισμό και γνωρίζει από ανατροπές!
Και συνοψίζω λοιπόν ρωτώντας. Ποιοι νομίζουν ότι είναι αυτοί οι κύριοι και μπορούν να παίζουν με τις αντοχές, την τσέπη μας και την σταδιοδρομία μας; Θα βγουν να προβάλλουν τα λάθη τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Θεωρούν ότι επειδή είμαστε ανήλικοι  μπορούν να κάνουν λάθη και εμείς θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια; Πιστεύουν ότι μπορούν να μας ειρωνεύονται απροκάλυπτα;  Ή πιστεύουν ότι έχοντας θέση στο δημόσιο εξασφαλίστηκαν και όλα καλά; Το ηθικό κομμάτι το σκέφτηκαν καθόλου; Ποιος θα μας αναπληρώσει εμάς το χαμένο χρόνο, τα έξοδα και την προοπτική να λάβουμε μόρια για τις πανελλήνιες;
Εμείς ονόματα δεν θα δώσουμε αλλά καλούμε τους αρμόδιους να δώσουν εξηγήσεις!
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς
συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης.