Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στην Εθνική Ελπίδων ο Λάμπρος Σπίντζος - Γκούμας: «Στόχος μας η πρωτιά του ομίλου»


Τι δήλωσε ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων αλλά και οι Μπουζούκης, Λημνιός μετά το 1-0 επί της Λιθουανίας.


Η Εθνική Ελπίδων αγχώθηκε αλλά με ένα γκολ στο 80’, επικράτησε με 1-0 της Λιθουανίας στο γήπεδο της Καλλιθέας.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Γκούμας στάθηκε στο κλειστό παιχνίδι των Λιθουανών, το οποίο δυσκόλεψε τους Έλληνες διεθνείς, και πρόσθεσε πως στόχος είναι η πρωτιά στον όμιλο που θα φέρει και την απευθείας πρόκριση στο Euro 2021.
«Πάντα υπάρχει θέμα με τις ομάδες που παίζουν κλειστά και η νίκη μας ήταν αγχώδης καθώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε από νωρίς ώστε ο αντίπαλος να ανοιχτεί και να βρούμε χώρους. Τα παιχνίδια που έρχονται είναι πιο δύσκολα καθώς η Τσεχία, η Κροατία και η Σκωτία είναι σαφώς πιο δυνατοί αντίπαλοι, αλλά δεν περιμένω να παίξουν κλειστά κι εκεί θα αναμετρηθούν οι ποιότητες. Θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο ώστε να προκριθούμε απευθείας στα τελικά και για αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε όλα τα παιχνίδια», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Από την πλευρά του, ο σκόρερ του ελληνικού τέρματος, Γιάννης Μπουζούκης, τόνισε:  «Αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο που αγωνίστηκε κλειστά στην άμυνα, ενώ πέσαμε και σε έναν καλό τερματοφύλακα που μας στέρησε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ. Σημασία έχει όμως ότι μείναμε πιστοί στο πλάνο που είχαμε θέσει με τον προπονητή μας και καταφέραμε να σκοράρουμε και να νικήσουμε, χάρις στην πολύ ωραία ενέργεια του Δημήτρη Λημνιού. Συνεχίζουμε με χαρά να υπηρετούμε το εθνόσημο, είναι τιμή μας να αγωνιζόμαστε στις εθνικές ομάδες».
Τέλος, ο Δημήτρης Λημνιός, είπε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ήταν μια δύσκολη και αγχώδης νίκη καθώς δεν καταφέραμε να σημειώσουμε γκολ από νωρίς ώστε να μας φύγει το άγχος. Όμως τέλος καλό όλα καλά, συνεχίζουμε για τα επόμενα παιχνίδια με σαφώς πιο δύσκολες ομάδες. Ωστόσο είμαστε κι εμείς μια καλή ομάδα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα επιδιώξουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση. Για το γκολ δεν θα πω κάτι ιδιαίτερο, νοιώθω ωραία που βοήθησα στην επίτευξή του, αλλά αυτή είναι η δουλειά ενός εξτρέμ, να διεμβολίζει την αντίπαλη άμυνα και να πασάρει σωστά για την τελική προσπάθεια. Από μικρός είχα όνειρο να αγωνιστώ στην Εθνική Ανδρών και είμαι χαρούμενος που κλήθηκα κι ας μην αγωνίστηκα. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, μεγάλες προσωπικότητες και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Θα είμαι εδώ όποτε μου ζητηθεί για να αγωνιστώ σε όποια εθνική ομάδα με χρειάζεται».