Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Γιάννης Σούρας: Ο Μαραθωνοδρόμος της Ιστιαίας



Μαζί του ο Γιάννης Μαγειρίας



Ο Γιάννης Σούρας γεννήθηκε, ζεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ιστιαία.
Ασχολείται ανέκαθεν με τον αθλητισμό και ειδικά με το ποδόσφαιρο το οποίο όμως αναγκάστηκε να αποχωριστεί στα 40 του χρόνια λόγω τραυματισμού.
Όμως η αγάπη του για την καθημερινή άσκηση τον οδήγησε να καταπιαστεί με κάτι πιο μοναχικό, με τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, προπονούμενος για τρία σχεδόν χρόνια μόνος του και συνέχισε για τα επόμενα τρία (μέχρι σήμερα δηλαδή) με τη επίβλεψη και τις οδηγίες του Γιάννη Μαγειρία.
Ο Γιάννης Σούρας ασχολείται πλέον με τις μεγάλες αποστάσεις, δηλαδή 42,2 χιλιόμετρα (Μαραθώνιος) και 21,1 χιλιόμετρα (Ημιμαραθώνιος), με συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνιες διαδρομές.
Από την άλλη, ο Γιάννης Μαγειρίας που ουσιαστικά λειτουργεί σαν προπονητής του Γιάννη Σούρα, έχει γεννηθεί στην περιοχή Ιστιαίας αλλά ζεί στον Πειραιά. Ασχολείται με τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων εδώ και τριάντα χρόνια, ενώ είναι αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Ο Γιάννης Μαγειρίας έχει πολλές διακρίσεις σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων ( όπως για παράδειγμα 1η θέση στην κλασική διαδρομή Μαραθωνίου, στο Πανευρωπαϊκό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα το 2015).
Δείτε τη συνέντευξη που έδωσαν στον ΔΙΑΥΛΟΣ News και στον Γιάννη Τσελίκα και μιλούν για την αγάπη τους στον κλασικό αθλητισμό και στις μεγάλες αποστάσεις, εξηγούν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας δρομέας ( ήθος, πειθαρχία, εξυπνάδα), τη διαφορά του αθλήματος από τα άλλα αλλά και την επιθυμία τους να ασχοληθούν νέοι άνθρωποι με τον αθλητισμό.
Επίσης μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας αθλητής κλασικού αθλητισμού στην περιοχή της Ιστιαίας, λόγω της έελιψης υποδομών.
Μάλιστα ο Γιάννης Σούρας, συνεπικουρούμενος από τον Γιάννη Μαγειρία, εκφράζει την μεγάλη του επιθυμία να υπάρξει στην Ιστιαία χώρος με ταρτάν ώστε να είναι πόλος έλξης νέων αθλητών. Μάλιστα εκφράζει την πρόθεσή του, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του, μιας και ασχολείται με τα κοινά της τοπικής κοινωνίας της Ιστιαίας, να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να αποκτήσει η πόλη ένα ταρτάν.

ΣΣ: ευχαριστούμε τον Γιάννη Τσελίκα για την αφιλοκερδή του προσφορά για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

(Δείτε την Video - Συνέντευξη κάνοντας κλικ στη φωτογραφία που ακολουθεί)