1896: Είναι Κυριακή του Πάσχα και παραμονή της έναρξης των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, κατά την οποία γίνονται από τον Βασιλέα Γεώργιο τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ. Η επόμενη ημέρα, η 25η Μαρτίου, είναι η πρώτη ημέρα των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και έχει επιλεγεί συμβολικά για τη σημασία της στην Ελληνική ιστορία. Όμως οι ημερομηνίες αυτές είναι καταγεγραμμένες με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο το οποίο ίσχυε στην Ελλάδα μέχρι το 1923 οπότε και εφαρμόστηκε το Γρηγοριανό . Ως εκ τούτου, τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 5 Απριλίου ενώ οι αγώνες ξεκίνησαν την 6η Απριλίου του 1896.
1929: Ο Παναθηναϊκός συντρίβει τον Απόλλωνα με 10-0 για το Πρωτάθλημα Ελλάδος, με το βαρύτερο σκόρ στην ιστορία του συλλόγου.
1936: Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας χόκεϊ λήγει μετά 2 ώρες και 56 λεπτά. Το Μόντρεαλ κερδίζει το Ντητρόιτ 1-0 στην έκτη παράταση.
1946: Ο Ρώσος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Αλεξάντερ Αλιέχιν (Alexander Alekhine) πεθαίνει σε ηλικία 53 ετών στο Εστόριλ της Πορτογαλίας. Έγινε ο τέταρτος πρωταθλητής όταν νίκησε τον Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα (Jose Raul Capablanca) το 1927 και κράτησε τον τίτλο μέχρι το θάνατό του με μία διακοπή μεταξύ 1935-1937, όταν έχασε από τον Μαξ Όϋβε (Max Euwe). Εξωστρακίστηκε από παίκτες και διοργανωτές λόγω της αντισημιτικής συμπεριφοράς του και του αλκοολισμού του και το 1927 ανακηρρύχθηκε “εχθρός της Σοβιετικής Ένωσης” μετά τις δηλώσεις του εναντίον των Μπολσεβίκων. Όμως, το όνομά του θα αποκατασταθεί μετά θάνατον, την δεκαετία του ’50.
1962: Ο Benny “Kid” Paret χάνει από τον Emile Griffith για τον τίτλο ελαφρέων βαρών και μία εβδομάδα μετά, γίνεται ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής που πεθαίνει υποκύπτοντας στα τραύματά του. Είναι η πρώτη φορά που η τηλεόραση μεταδίδει ζωντανά έναν πυγμαχικό αγώνα που καταλήγει σε τραγωδία και η κοινή απαίτηση, από πολιτικούς μέχρι το Βατικανό, είναι να πάψει η τηλεόραση να μεταδίδει ζωντανά πυγμαχικούς αγώνες. Αυτό θα γίνει και θα διαρκέσει για δέκα ολόκληρα χρόνια.
1999: Διακόπτεται το Γιουγκοσλαβικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου λόγω των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Η Παρτιζάν έχει 66 και η Όμπιλιτς 64 βαθμούς. Στις 12/6/99 η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας θα ανακηρύξει την Παρτιζάν πρωταθλήτρια.
2009: Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης καταδικάζεται από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη δέκα χρόνων χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών σε βάρος μετόχων της Intersat – Interactive. Σε περίπτωση που συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.
2015: Επιβατικό αεροπλάνο Airbus A320 της Germanwings με 144 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα, με προορισμό το Ντίσελντορφ, πέφτει στις Γαλλικές Άλπεις στην περιοχή Dignes της Νότιας Γαλλίας. Η Dalkurd FF, η σουηδική ομάδα ποδοσφαίρου της τρίτης κατηγορίας, γλυτώνει τον θάνατο αλλάζοντας την τελευταία στιγμή τις πτήσεις λόγω της μεγάλης αναμονής που θα είχαν στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.
2016: Ο Γιόχαν Κρόιφ, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, πεθαίνει στη Βαρκελώνη μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο σε ηλίκία 68 ετών.
Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε 3 φορές τη Χρυσή Μπάλα (1971, 1973, 1974) αγωνιζόμενος σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, ενώ το 1999 αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα και κορυφαίος Ολλανδός αθλητής του αιώνα. Με την ολλανδική ομάδα κατέκτησε οχτώ πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα, τρεις συνεχόμενες φορές το Champions League (1971, 1972, 1973), ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα διηπειρωτικό. Με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο, ενώ ανάλογο απολογισμό είχε και με τη Φέγενοορντ, στην οποία έκλεισε την καριέρα του, μετά την άρνηση του Άγιαξ να του προσφέρει νέο συμβόλαιο.
Με την εθνική ομάδα σημείωσε 33 γκολ σε 48 αγώνες και ήταν ο μαέστρος του Μουντιάλ 1974, φτάνοντας στον τελικό της διοργάνωσης, δίχως να κατακτήσει το τρόπαιο, όταν όλος ο κόσμος τον είδε να εκτελεί την διάσημη «στροφή Κρόιφ», όπου προσπαθεί να ξεγελάσει έναν αμυντικό.
Ο Κρόιφ είχε αξιοζήλευτη καριέρα και ως προπονητής. Εργάστηκε στις δύο μεγάλες του αγάπες, τον Άγιαξ (1985-1988) και την Μπαρτσελόνα (1988-1996), την οποία οδήγησε στην πρώτη Ευρωπαϊκή διάκριση της το 1992. Με τον «Αίαντα» κατέκτησε δύο διαδοχικά Κύπελλα Ολλανδίας και το Κυπελλούχων του 1987, ενώ με τους «μπλαουγκράνα» κέρδισε τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα (1991, 1992, 1993, 1994), ένα Κύπελλο Ισπανίας, ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1991), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.
Ο Κρόϊφ ήταν μανιώδης καπνιστής, μέχρι το 1991, όπου υπεβλήθη σε εγχείριση στην καρδιά και έκτοτε έδινε «το παρών» σε κάθε αντικαπνιστική εκστρατεία ανά τον πλανήτη.