Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σαν σήμερα αθλητικά γεγονότα 3 Μαρτίου


2017: Ο Έλληνας αθλητής Κώστας Φιλιππίδης κερδίζει ασημένιο στο άλμα επί κοντό ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εσωτερικού Χώρου 2017 στο Βελιγράδι, κάνοντας 5,85 μέτρα. Ο Πολωνός αθλητής Piotr Lisek κερδίζει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα με το χάλκινο που πηγαίνει στον Pawel Wojciechowski.

2009: Ένα λεωφορείο που μεταφέρει την ομάδα κρίκετ της Σρι Λάνκα δέχεται επίθεση από 10-12 αγωνιστές στο δρόμο για να παίξουν έναν αγώνα δοκιμών στην πακιστανική πόλη Λαχόρη. Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί που συνοδεύουν το λεωφορείο ομάδας σκοτώνονται, μαζί με έναν οδηγό, ενώ 7 τραυματίες και ένας βοηθός προπονητής τραυματίζονται. Το Πακιστάν είχε προσκαλέσει τη Σρι Λάνκα να κάνει περιοδεία μόνο αφού η ομάδα κρίκετ της Ινδίας αποχώρησε από προγραμματισμένη περιοδεία κρίκετ.

2000: Αποχαιρετισμός του Lothar Matthaeus με τη Μπάγερν Μονάχου (εναντίον της Στουτγάρδης)

2000: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Εθνικό στον τελικό του φλυτζανιού της ελληνικής υδατοσφαίρισης για πρώτη φορά σε 44 χρόνια. Ο Εθνικός κερδίζει 12-11 σε υπερωρίες.

1989: Ο γενικός διευθυντής του Λεβαδειακού Καλομοίρη πιάστηκε στην προσπάθεια δωροδοκίας του διαιτητή για τον αγώνα μεταξύ Λεβαδειακού και Λάρισας.

1985: Το 16ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Στίβου ολοκληρώνεται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Λίγο πριν την έναρξη, ο SEGAS απέσυρε 5 από τους πρωταθλητές του λόγω υποψιών για το ντόπινγκ.

1985: Ο Willie Shoemaker γίνεται ο πρώτος αναβάτης που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια όταν κερδίζει το χάντικαπ Santa Anita στην Αρκαδία της Καλιφόρνια.

1976: Ο Τάσος Μητρόπουλος κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Εθνικό. Στην καριέρα του έπαιξε για όλα τα μεγάλα αθηναϊκά σωματεία: Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Κατά την περίοδο 1997-98 ήταν ο παλαιότερος παίκτης στο πρωτάθλημα. Ο τελευταίος του αγώνας Ολυμπιακός vs Ρόζενμποργκ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

1975: Ο Francis Larrien θέτει 2 παγκόσμια ρεκόρ σε μία κούρσα (4: 09.8 / 1500m και 4: 28.5 / μίλι) κατά τη διάρκεια συνάντησης σε εσωτερικό επίπεδο ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης.

1974: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Φωστήρα με 11-0 δημιουργώντας ένα ρεκόρ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει τους πρώτους 8 παίκτες στον πρώτο πίνακα του πρωταθλήματος. Η ομάδα δημιουργήθηκε από τον Νίκο Γουλανδρή, ο οποίος έγινε πρόεδρος το 1972 και έχει φέρει μεγάλους παίκτες της εποχής, όπως ο Βιέρα, ο Λόσαντα, ο Τριαντάφυλλος, ο Αργυρούδης, ο Δεληκάρης, ο Γκιούτσος, ο Περσίδης κ.α.

1974: 346 επιβάτες σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα στη Γαλλία. Μεταξύ τους ο 33χρονος Βρετανός δρομέας John Cooper, ασημένιος μετάλλιος σε 400μ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 1964.

1928: Ο Ronnie Dix του Μπρίστολ Ρόβερς γίνεται ο νεώτερος παίκτης (15 ετών και 180 ημερών) που σκοράρει στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε έναν αγώνα με τον Νόριτς.

1875: Το πρώτο παιχνίδι χόκεϊ κατέγραψε στο Μόντρεαλ του Καναδά.