Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αυγενάκης: «Εντός Μαΐου θα αρχίσουν οι προπονήσεις, θα αργήσουμε να δούμε κόσμο στα γήπεδα»


O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε την πρόθεση να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως εντός Μαΐου αναμένεται να αρχίσουν προπονήσεις των ομάδων. Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα αργήσουμε να δούμε τα παιχνίδια με κόσμο.

Συνέντευξη στο MEGA έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό. Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε την πρόθεση να μη διακοπούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και υποστήριξε πως εντός Μαΐου θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες που θα διαρκέσουν μίνιμουμ 2-3 εβδομάδες. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα αργήσουμε να δούμε κόσμο στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού:

Για το πότε θα απελευθερωθούν οι αθλητικές δραστηριότητες: «Καταρχάς, θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών επιστημών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά, όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν μετά από ένα χρόνο να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης.

Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των ολυμπιακών αθλητικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο. Εκεί θα συζητήσουμε μια σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν ώστε να γίνει ασφαλής η μετάβαση από το απόλυτο στοπ στο ξεκίνημα σταδιακά της αθλητικής δράσης. Πρέπει να είναι μια μετάβαση πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές. Όλα θα ανοίξουν σταδιακά, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μια ανεπτυγμένη διάθεση για άθληση που το είδαμε αυτές τις ημέρες. Στο Υπουργείο αθλητισμού ετοιμάζουμε μεταξύ άλλων μια σειρά ψηφιακών εφαρμογών που θα ενισχύουν την άθληση, ακόμα και κατ’ οίκων ή έξω, που γίνονται συνεργασία με start ups».

Για το πότε αν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες: «Η θέση της UEFA είναι κατά βάση να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Στην ίδια άποψη φαίνεται ότι συντάσσεται και η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η αντίστοιχη λίγκα του ποδοσφαίρου. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο για να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα, να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους.

Εμένα με ενόχλησε το δάχτυλο που κούνησε η UEFA στο Βέλγιο. Πρέπει να δίνει το χώρο να αποφασίσει η κάθε Ομοσπονδία ή κάθε κράτος λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά και τα εθνικά δεδομένα. Θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ομοσπονδίες πως πραγματικά θέλουν να κινηθούν. Θα έχουμε αύριο μια τηλεδιάσκεψη όλων των ομολόγων μας, δηλαδή των υπουργών αθλητισμού για να συζητήσουμε για θέματα ποδοσφαίρου, πως αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα του κορωνοϊού και πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα.

 "Σίγουρα θα χρειαστούν ειδικά επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου 2-3 εβδομάδες μίνιμουμ προετοιμασία, γιατί οι περισσότεροι εκ των ποδοσφαιριστών έχουν να προπονηθούν πραγματικά ένα μήνα και. Η προετοιμασία εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει εντός του Μαΐου. Αυτό εκτιμούμε".


Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Έχουμε δεχτεί επαίνους και καλά λόγια και διαφήμιση μοναδική για τη χώρα μας εξαιτίας αυτής της καλής αντιμετώπισης. Δε θα τα χαλάσουμε στο τέλος. Η κάθε κίνηση που αποφασίζει το κάθε Υπουργείο γίνεται συντεταγμένα και οργανωμένα πάντοτε με τη συμβουλή των ειδικών που έχουν μια σφαιρική άποψη. Η εκτίμηση που έχουμε σήμερα είναι ότι στα μέσα Μαΐου και λίγο νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις με γεμάτες εξέδρες θα καθυστερήσουν».

Για τα άλλα αθλήματα: Στο μπάσκετ υπάρχει μια άποψη καταγεγραμμένη με απόλυτη ομοφωνία να διακοπεί το πρωτάθλημα. Επίσημη απόφαση και έχει έρθει εγγράφως σε μένα. Δεν έχουμε όμως επίσημη θέση και της ΕΟΚ και υπάρχει μια ανοιχτή ακόμα συζήτηση με το σύνδεσμο επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών. Στο βόλει αναπτύχθηκε μια τέτοια συζήτηση μεταξύ Λίγκας, Ομοσπονδίας και σύνδεσμο επαγγελματιών, δεν έχω όμως επίσημα κάτι, απλώς σας λέω τι καλλιεργήθηκε. Την Πέμπτη που θα έχουμε την τηλεδιάσκεψη, θα ακούσουμε και θα καταγραφούν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για να κάνουμε τους ισχυρισμούς της επόμενης ημέρας».

Για τη αθλητική οικογένεια της χώρας: «Η αθλητική οικογένεια της χώρας λειτουργεί μονιασμένα. Λειτουργούμε δεμένοι, έχοντας ένα στόχο, πως θα αναδείξουμε τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού μέσα από αυτή την κρίση. Διακρίναμε μια ευκαιρία σε αυτή την κρίση, την αρπάξαμε και αναδεικνύουμε καθημερινά με πολλές προσπάθειες και πρωτοβουλίες, τα καλά στοιχεία που έχει ο αθλητισμός στα σπλάχνα του, ιδιαιτέρως ο ερασιτεχνικός. Κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική προσφορά, πράγματα τα οποία είχαν σχεδόν χαθεί μέσα στην ένταση των προπονήσεων, της διεκδίκησης πρωταθλητισμού, της διάκρισης. Μη ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε στην κορυφή, στον επαγγελματικό αθλητισμό, προηγείται ο ερασιτεχνικός που είναι και προτεραιότητα».

Για την πρωτοβουλία «Ζεις Αθλητικά»: «Είναι μια πρωτοβουλία που κάνουμε με το υπουργείο Αθλητισμού και έχει μια πολλή μεγάλη απήχηση από την κοινωνία. Προχωρούν οι δημοπρασίες προσωπικών αντικειμένων, ενθυμίων κορυφαίων αθλητών. Ότι χρήματα συγκεντρωθούν πάνε στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Υγείας. Χθες έκλεισε η δημοπρασία της φανέλας του Νίκου Γκάλη, τον οποίο τον ευχαριστούμε, τα γάντια του Μάικ Ζαμπίδη και προχωρούμε με προσωπικά αντικείμενα, ρακέτα του Στέφανου Τσιτσιπά, της Μαρίας Σάκκαρη και μια σειρά άλλων προσωπικών ενθυμίων κορυφαίων αθλητών που θα μπουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονική για δημοπρασία το προσεχές διάστημα. Τους ευχαριστούμε προσωπικά και όλους όσους συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια του «Ζεις Αθλητικά».



πηγή: agones.gr