Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αθανάσιος Κούτος: "Η μνήμη δακρύζει..." με το βιβλίο-αφιέρωμα στο ποδόσφαιρο της Χαλκίδας


Στη σημερινή εκπομπή (29-6-2020) Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ του ΕΥΡΙΠΟΣ 90 που παρουσιάζει η ομάδα του EviaGoal, μίλησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κούτος που έχει γράψει το βιβλίο «Η ΜΝΗΜΗ... ΔΑΚΡΥΖΕΙ» .

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο της Χαλκίδας ( 1914 - 2014 ) και  είναι ένα έργο που έγινε μετά από δουλειά και έρευνα πολλών ετών.  Σε αυτό παρουσιάζονται τα τελευταία 100 χρόνια της ιστορίας του ποδοσφαίρου της Χαλκίδας (1914-2014) σε 520 σελίδες, με πάνω από 500 φωτογραφίες, που σε κάνουν να δακρύζεις.  Μέσα σε αυτό υπάρχουν πολλά ντοκουμέντα απ' την πλούσια ιστορία του ΑΟ Χαλκίς.

O κος Κούτος λέει χαρακτηριστικά πως αυτά που έχει γράψει "φτιάχνουν τρεις ορόφους και στεναχωριέμαι που δεν κατάφερα και τον τέταρτο", μιλώντας πως δεν θεωρεί τον εαυτό του δημοσιογράφο αλλά "συντάκτη". Λέει πως έχει παίξει ποδόσφαιρο στη Δόξα Προκοπίου μαζί με τον Ηλία Κουτσουφλάκη, τον Σιγανό και τον Παριάρο, τον Αλεξανδρή κα.
Έμεινε στο Προκόπι τη δεκαετία του 70  όπου και πέρασε υπέροχα και εξηγεί ποιο ήταν το κίνητρο να ασχοληθεί με την αθλητικογραφία (έχοντας συμπληρώσει 41 χρόνια) ξεκινώντας το ΄79 από τους "Ευβοϊκούς Χρόνους" και μιλά για τους παλιούς του συνεργάτες αλλά και την πορεία του στο χώρο με σταθμό την εφημερίδα EVIA SPORT.
Έχει πάρει μεγάλες συνεντεύξεις από το χώρο του ποδοσφαίρου στη διαδρομή του και μιλά για αυτές, αλλά λέει και τη γνώμη του για το ποδόσφαιρο της Εύβοιας τη δεκαετία ΄70 και ΄80 αλλά  και σήμερα τονίζοντας πως "ζούμε σε άνυδρο ποδοσφαιρικό τοπίο" τονίζοντας και την άποψή του για τις σημερινές Ακαδημίες και την αντίθεση με τις παλιές αλάνες, λέγοντας "το ίντερνετ σήμερα είναι η μεγάλη αλάνα της αποχαύνωσης" και πως "το κεφάλαιο σήμερα έχει μόνο λογική και όχι συναίσθημα" και πως "ο σημερινός παράγοντας είναι ένας συνειδητοποιημένος μ@@@@ που ενισχύει την μισαλλοδοξία αυτών που πληρώνει και που τον βρίζουν".

Στη συνέχεια απαντά γιατί σταμάτησε να ασχολείται με το αγωνιστικό κομμάτι του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ αλλά και για την προσπάθεια που κατέβαλε για να γραφεί αυτό το βιβλίο των 520 σελίδων με το σημαντικό ιστορικό υλικό που περιέχει, λέγοντας "έχω κλάψει πολύ κατά το γράψιμο, όταν έβρισκα μπροστά μου αδιέξοδα".
Η συζήτηση φτάνει και τις καλύτερες 18άδες με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Εύβοιας αλλά και της Χαλκίδας.


Ακούστε τί είπε ο Θανάσης Κούτος στους Γιώργο Νικολάου, Άγγελο Σμπιλίρη και Γιάννη Γεωργίου.

Επιμέλεια: Μπεκιάρης Χρήστος