Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Super League - Basket League: Αναλώσιμοι και ανακυκλώσιμοι οι προπονητές


Συνεχίζεται η "παράδοση" στο ποδόσφαιρο, "τσουνάμι" και στο μπάσκετ. «Πρωταθλήτρια» η Θεσσαλονίκη

Το επάγγελμα του προπονητή στα ομαδικά αθλήματα είναι... αναλώσιμο! Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στη Super League, έχουν διεξαχθεί 8 αγωνιστικές στην Basket League και ήδη έχουν αποπεμφθεί 14 προπονητές και στα δύο αθλήματα (8 στο ποδόσφαιρο και 6 στο μπάσκετ)!

Τελευταίο θύμα, ο προπονητής της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα, μετά το 2-2 της ομάδας του με τον Βόλο, που απομάκρυνε την «Ένωση» 8 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας. «Πρωταθλήτρια» η Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν αλλάξει οι προπονητές του  Άρη και του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο και επιπλέον του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή στο μπάσκετ...

Την 1η Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την άνοδό του στη Super League, o Απόλλων Σμύρνης έλυσε τη συνεργασία του με τον προπονητή της επιτυχίας Μπάμπη Τεννέ και τον αντικατέστησε με τον Γιώργο Παράσχο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ήταν η σειρά του  Άρη, που απέλυσε τον Γερμανό Μίχαελ  Ένινγκ μετά την ήττα (1-2) και τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Europa League από την ουκρανική Κόλος Κοβαλίβκα, για να προσλάβει τον  Άκη Μάντζιο.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Παναθηναϊκός, μετά το τραγικό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, και έδιωξε (12 Οκτωβρίου) τον Ισπανό Ντάνι Πογιάτος για να προσλάβει τον Ρουμάνο Λάσλο Μπόλονι. Λίγο αργότερα (29 Οκτωβρίου) ο ΠΑΟΚ δεν... στενοχωρήθηκε καθόλου που ο προπονητής του Αμπέλ Φερέιρα είχε πρόταση από τη βραζιλιάνικη Παλμέιρας και γλίτωσε το υπόλοιπο του υψηλού συμβολαίου του, δίνοντας τις τύχες της πρώτης ομάδας στον επιτυχημένο τεχνικό της Κ19 Πάμπλο Γκαρσία.

Στη Λαμία, μετά από επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, «τελείωσε» ο Γιώργος Πετράκης και τη θέση του πήρε ο Μπάμπης Τεννές, που είχε απολυθεί από τον Απόλλωνα, αλλά κι αυτός δεν πρόλαβε να κάνει Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Μετά το βαρύ 0-6 από τον Ολυμπιακό παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Μιχάλης Γρηγορίου, που είχε δει την πόρτα της εξόδου στις 23 Νοεμβρίου από τη Λάρισα του Αλέξη Κούγια. Στην ΑΕΛ πήγε ο Γιάννης Τάτσης, αλλά ακόμη δεν έχει «σταυρώσει» νίκη...

Στις 28 Οκτωβρίου απολύθηκε και ο Μάκης Χάβος από τον Παναιτωλικό, με τον Τραϊανό Δέλλα να επιστρέφει μετά από ενάμιση χρόνο στην ομάδα του Αγρινίου.

Από όλες αυτές τις αλλαγές προπονητών πετυχημένες μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές στον  Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα. Οι «αλλαγές φρουράς» στους πάγκους των ΠΑΟΚ, Λάρισας, Λαμίας και Παναιτωλικού δεν έφεραν καλύτερα αποτελέσματα...


Και στο μπάσκετ...

Το ελληνικό μπάσκετ μας έχει συνηθίσει να κάνει μακροχρόνιους προγραμματισμούς κι αυτό που συμβαίνει αυτήν την περίοδο δεν έχει προηγούμενο!

Το Περιστέρι απέλυσε χωρίς προφανή λόγο τον Νίκο Παπανικολόπουλο, για να επιστρέψει ο «εμβληματικός» κόουτς της ομάδας Αργύρης Πεδουλάκης. Ο Παπανικολόπουλος δεν έμεινε χωρίς δουλειά, αφού εδώ και λίγες μέρες συνεργάζεται με τη Λάρισα, που από την πλευρά της έλυσε τη συνεργασία της με τον Λίνο Γαβριήλ.

Ο Ιωνικός Νίκαιας στις 12 Νοεμβρίου πήρε... διαζύγιο από τον Στέργιο Κουφό και τη θέση του ανέλαβε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο ΠΑΟΚ, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λάρισα, απέλυσε τον Κώστα Μέξα και προσέλαβε τον  Άρη Λυκογιάννη.

Θύμα της «προπονητοφαγίας» και ο Βαγγέλης Ζιάγκος στον Ηρακλή, που παραιτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου μετά την εντός έδρας ήττα από το Λαύριο και μολονότι ο «γηραιός» δεν πηγαίνει άσχημα στο πρωτάθλημα (4 νίκες - 4 ήττες). «Παρελθόν» αποτελεί από τον Κολοσσό και ο Ντάστι Χάνας, το συμβόλαιο του οποίου λύθηκε κοινή συναινέσει επειδή ο Αμερικανός ζήτησε να μείνει ελεύθερος για οικογενειακούς λόγους.




πηγή: Η ΑΥΓΗ