Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Γ' Εθνική: Πόσες ομάδες προβιβάζονται και πόσες υποβιβάζονται από κάθε όμιλο


Με αφορμή την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ας θυμηθούμε πόσες ομάδες θα προβιβαστούν και πόσες θα υποβιβαστούν την φετινή χρονιά αλλά και τις σεζόν 2022-2023 και 2023-2024 καθώς η προκήρυξη της ΕΠΟ έχει τριετή διάρκεια.

Φέτος στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 81 ομάδες, που έχουν χωριστεί σε επτά ομίλους, οι οποίοι έχουν διαφορετικό αριθμό ομάδων. Η ΕΠΟ έχει ανακοινώσει αναλυτικά πόσες ομάδες υποβιβάζονται ανά όμιλο, ενώ συνολικά 33 ομάδες θα «πέσουν» στα τοπικά πρωταθλήματα.

Από τον 1ο, 2ο και 3ο όμιλο (ο όμιλος της Αρτάκης), θα υποβιβάζονται 5 ομάδες, από τον 4ο όμιλο 6 ομάδες, από τους 5ο και 6ο όμιλο θα υποβιβάζονται 4 ομάδες, όπως και από τον 7ο όμιλο.

Επειδή η φετινή προκήρυξη της Γ’ Εθνικής έχει τριετή… διάρκεια, έχει ανακοινωθεί και πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους.

Βάσει του σχεδιασμού, τη σεζόν 2022-23 και τη σεζόν 2023-24 θα υπάρχουν 4 όμιλοι των 18 ομάδων στη Γ' Εθνική, από τους οποίους θα υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες ομάδες, δηλαδή 24 ομάδες συνολικά.

Όσον αφορά τον προβιβασμό, και τη νέα σεζόν θα ανέβουν 4 ομάδες στην παραπάνω επαγγελματική κατηγορία SL2, οι οποίες θα προκύψουν μετά από το μίνι πρωτάθλημα του ενός γύρου μεταξύ των 7 πρωταθλητών. 

Από το 2022-23, όπου θα υπάρχουν 4 όμιλοι στη Γ’ Εθνική, θα ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλητές.