Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Πυραυλοκίνητος ο Ταμυναϊκός πέρασε με το εμφατικό 4-2 μέσα από την Χαλκίδα και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα

 




Τεράστια νίκη με 4-2 πέτυχε ο πυραυλοκίνητος Ταμυναϊκός μέσα στο Δημοτικό Στάδιο επί του πρωτοπόρου ΑΟ Χαλκίς και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα 4 στροφές πριν το τέλος.

Πολύς ο κόσμος (800-900 φίλαθλοι) που βρέθηκε στο Στάδιο για να παρακολουθήσει την μεγάλη αναμέτρηση καθώς είχαμε φίλους και των δύο ομάδων αλλά και πολλούς ουδέτερους φίλους του ποδοσφαίρου που επέλεξαν να παρακολουθήσουν αυτόν τον πολύ ενδιαφέρον αγώνα.

Η ομάδα του Αλιβερίου έπαιξε άριστα το αγαπημένο της παιχνίδι που είναι πολύ καλή άμυνα, κλέψιμο της μπάλας και γρήγορη μετάβαση στην επίθεση με κάθετες πάσες στους πολύ γρήγορους επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς που διαθέτει (Μώρος, Σταματούκος, Κοτρογιάννης και Βρέττος).

Η αλήθεια είναι ότι από τους φιλοξενούμενους του Βαγγέλη Ντόβολη δεν υστέρησε κανείς και όλοι άγγιξαν το τέλειο.

Βεβαίως όλα πήγαν εξαιρετικά στο ξεκίνημα του αγώνα για τους φιλοξενούμενους αφού μόλις στο 2' στην πρώτη τους επίθεση έκαναν το 0-1 κάτι που τους επέτρεψε να φέρουν το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα προσπάθησαν αρκετά κυρίως από στημένες φάσεις αλλά δεν τα κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης πάλι ο Ταμυναϊκός χτύπησε γρήγορα κάνοντας το 0-2, στην συνέχεια η Χαλκίδα προσπάθησε να αντιδράσει μείωσε σε 1-2 αλλά ο Ταμυναϊκός στο ανοιχτό γήπεδο χτύπαγε σαν την κόμπρα και έφτασε στο 1-4 παγώνοντας τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους ταχύτατους παίκτες των φιλοξενούμενων.

Η Χαλκίδα προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να πετύχει κάποιο τέρμα είχε 2-3 καλές στιγμές στις οποίες ο τερματοφύλακας Ζωντός έδειξε την μεγάλη του κλάση και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-4 με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Με την νίκη του αυτή ο Ταμυναϊκός έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα καθώς η Μακρυκάπα έφτασε την Χαλκίδα στους 51 βαθμούς και ο Ταμυναϊκός ακολουθεί με 50, ενώ με την εμφάνιση του έδειξε ότι παραμένει μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του Νομού.

Όσο αφορά την Χαλκίδα καλείται πλέον να διαχειριστεί μία μεγάλη ήττα έχοντας στις επόμενες 10 μέρες τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια (δύο για το πρωτάθλημα σε Δροσιά και Μακρυκάπα και τον τελικό του Κυπέλλου).


Γκολ και φάσεις:


Στο 2' έγινε το 0-1 όταν ο Μώρος βρήκε τον Βογιατζή και αυτό από θέση μέσα αριστερά πλάσαρε εύστοχα τον Φαλαγγίτη.

Στην συνέχεια η Χαλκίδα είχε την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από στημένες φάσεις (φάουλ, κόρνερ, πλάγια κοντά στην αντίπαλη περιοχή) αλλά η άμυνα του Ταμυναϊκού ανταποκρινόταν στην πίεση.

Στο 25' σουτ του Μώρου από καλή θέση κόντραρε στους αμυντικούς και χάθηκε η ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στο 28' σουτ του Ζαχαριά πέρασε άουτ και στο 29' από σέντρα του Μαστροκώστα ο Γκιόκας με προβολή δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα εξ επαφής.

Στο 32' επικίνδυνη σέντρα σουτ των παικτών της Χαλκίδας έβγαλε σε κόρνερ ο Ζωντός.

Στο 47' οι παίκτες του Ταμυναϊκού άλλαξαν ταχύτατα την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης Γιάννης Μώρος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα 0-2.

Στο 52' ο Νίκος Ζαχαριάς με ωραίο δεξί σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας του Ζωντού κάνοντας το 1-2 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο 67' από πάσα του Τσατσαρώνη ο Σπανός είχε σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 72' Συστημένη σέντρα του Σταματούκου στον Κοτρογιάννη αυτός κατέβασε την μπάλα πολύ ωραία και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-3.

Στο 80' μεγάλη απόκρουση του Ζωντού σε κεφαλιά του Γκιόκα.

Στο 81' πάλι ο Ταμυναϊκός χτύπησε στο ανοιχτό γήπεδο με τον μετρ του είδους Γιάννη Σταματούκο ο οποίος πέρασε και τον Φαλαγγίτη και έκανε το 1-4 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των 150 περίπου φίλων του Ταμυναϊκού που ταξίδεψαν από το Αλιβέρι για να στηρίξουν την ομάδα τους. 

Στις καθυστερήσεις ο Ζωντός έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ του Κολιόπουλου και κεφαλιά του Γεωργίου.

Και λίγο πριν το φινάλε ο ΑΟΧ κέρδισε πέναλτι με τον Γκιόκα και ο Τρεπεκλής που ανέλαβε την εκτέλεση έκανε το τελικό 2-4.


Πολύ καλή η διαιτησία του Χουλιαρά και των βοηθών Χρυσέλη και Βελέντζα (4ος ο Κηρύκος)



ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Κ. Χατζέλης): Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Ι.Κ. Τσολάκος (52' Τζάβρας), Γεωργίου, Ι.Αθ. Τσολάκος (72' λ.τρ. Χαλιώτης), Ζουλιώτης, Ζαχαριάς (72' Τρεπεκλής), Σπυράκης, Σπανός, Ν. Μαστροκώστας (37' λ.τρ. Τσατσαρώνης), Γκιόκας.




ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγ. Ντόβολης): Ζωντός, Δήμου, Πιλάτης, Καρατζάς, Βασ. Αναστασίου, Μαν. Αναστασίου (87' Φωτιάς), Βογιατζής (84' Γ. Ντόβολης), Κοτρογιάννης, Ι. Σταματούκος (87' Μανδράκας), Ι. Μώρος (70' λ.τρ. Μπράχα), Βρέττος.