Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αρτάκη - Ταμυναϊκός 2-2: Έδειξαν χαρακτήρα οι γηπεδούχοι , πήραν σημαντικό βαθμό οι φιλοξενούμενοι

 


Ισόπαλο με 2-2 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Αρτάκη και τον Ταμυναϊκό που έγινε στο "Νίκος Κίλιμπας" παρουσία αρκετών φίλων του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την σημαντικότερη αναμέτρηση της πρεμιέρας.

Ο ΑΟΝΑ είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα καθώς είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και έπαιζε  στο 2ο μισό του γηπέδου θέλοντας να χτυπήσει τον αντίπαλο κυρίως από αριστερά (την δεξιά πλευρά του Ταμυναϊκού), οι φιλοξενούμενοι με οργανωμένη άμυνα έβρισκαν λύσεις στην πίεση της Αρτάκης και προσπαθούσαν όταν τους δινόταν η ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα.

Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν 2-3 τελικές φάσεις (2 κεφαλιές και ένα σουτ) ενώ ο Ταμυναϊκός με το γνώριμο σε τέτοια ματς παιχνίδι του (άμυνα και κόντρα επίθεση) βρήκε δύο γκολ και μία υπέρ του κόκκινη κάρτα και  ήταν καβάλα στο άλογο στην λήξη του ημιχρόνου καθώς ήταν μπροστά με 2-1 και έπαιζε με παίκτη περισσότερο.

Και ενώ όλοι θα περίμεναν τον ΑΟΝΑ που είχε το αριθμητικό μειονέκτημα και ήταν πίσω στο σκορ να έχει πρόβλημα στο Β' ημίχρονο διαψεύστηκαν από την ομάδα του Γιάννη Καρβέλη που ήταν πολύ καλύτερη στην επανάληψη, έφτασε στην ισοφάριση και έχασε 3-4 σπουδαίες ευκαιρίες να πάρει το ματς αλλά βρήκε απέναντι της έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα τον Διαμαντή Ζωντό που κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι και πήρε πολύτιμο βαθμό σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Σε αυτό το διάστημα ο Ταμυναϊκό έπαιξε μαζική άμυνα αν και με παίκτη περισσότερο και επιθετικά απείλησε στο 93' με σουτ του Ποδαρά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ντουμάνη στην μοναδική του καθαρή τελική στο Β' ημίχρονο (οι άλλες δύο ήταν μακρινά σουτ του Μώρου που κατέληξαν άουτ)

Με παράπονα από την διαιτησία έφυγαν από το γήπεδο και οι δύο ομάδες, οι μεν γηπεδούχοι για το ακυρωθέν γκολ του Τσούπρου ως επιθετικό φάουλ στον Ζωντό στο 68', οι δε φιλοξενούμενοι για το αυστηρό και με μεγάλη καθυστέρηση καταλογισθέν πέναλτι από το οποίο προήλθε το 2-2 στο 62'.

Τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα:

Στο 12' από εκτέλεση κόρνερ ο Στασινόπουλος έπιασε κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 16' είχαμε το 0-1 όταν ο Σταματούκος ξεπέρασε τον Σιαράπη και με ένα ε κ π λ η κ τ ι κ ό σουτ από τα 25 - 30 μέτρα κεραυνοβόλησε τον Ντουμάνη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 20' έγινε το 1-1 όταν ο Μεγάλος από αριστερά πέρασε την μπάλα στον Τόρα στο 1ο δοκάρι αυτός την έσπασε λίγο πιο πίσω στον Ντελέκο ο οποίος με ωραίο σουτ την έστειλε στο δεξί παράθυρο του Ζωντού.

Στο 39' οι παίκτες του Ταμυναϊκού Μπράχα και Πέππας Γ. έκρυψαν την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Σταματούκο ο οποίος πέρασε τον Ντουμάνη πλάσαρε για το 1-2 αλλά ο Ζουλιώτης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΑΟΝΑ από τον κ. Χουλιαρά.

Στο 40' ο Γιώργος Ντόβολης με ψυχραιμία και ωραία εκτέλεση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ντουμάνη κάνοντας το 1-2.

Στο 60' μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΝΑ όταν ο Ντελέκος σούταρε αλλά ο Ζωντός τον σταμάτησε.

Στο 62' μετά από εκτέλεση κόρνερ του ΑΟΝΑ ο Τσούπρος βρέθηκε στο έδαφος ο διαιτητής αρχικά έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας και με μεγάλη καθυστέρηση μετά από παρέμβαση του 2ου βοηθού κ. Κωνστάντιου έδειξε το σημείο του πέναλτι ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς του Ταμυναϊκού.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μεγάλος κάνοντας το 2-2.

Ο ΑΟΝΑ συνέχιζε να πιέζει τον αντίπαλο του και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μεγάλο στο 66' αλλά πάλι ο Ζωντός ήταν εκεί.

Στο 68' είχαμε την φάση για την οποία διαμαρτύρεται έντονα ο ΑΟΝΑ όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Τσούπρος που βρέθηκε στο 2ο δοκάρι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο κ. Χουλιαράς έδειξε επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον τερματοφύλακα Ζωντό και ακύρωσε το γκολ.

Η Αρτάκη συνέχισε να πιέζει και είχε άλλες τρεις καλές στιγμές με Χατζηστάμου , Ζαχαρόπουλο και Ζουρμπουλή αλλά ο Ζωντός ήταν πραγματικά ανίκητος με αποκορύφωμα την τελευταία φάση που έδειξε πραγματικά την μεγάλη του κλάση.

Στις καθυστερήσεις ο Ταμυναϊκός πήγε να κάνει το "μπαμ" αλλά ο Ποδαράς από θέση μέσα δεξιά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ντουμάνη.

Πριν την έναρξη του αγώνα οι παράγοντες του ΑΟΝΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Βαγιάννη παρουσίασαν την επετειακή φανέλα της ομάδας τιμώντας τους προγόνους της που πριν 100 χρόνια ήρθαν πρόσφυγες μετά την μικρασιατική καταστροφή και ίδρυσαν την πόλη Ν. Αρτάκη.

 Στο γήπεδο βρέθηκαν πολλοί επώνυμοι φίλοι του ποδοσφαίρου προεξέχοντος του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χουλιάρας, Ιωάννου - Κωνστάντιος



ΑΡΤΑΚΗ (Γιάννης Καρβέλης): Ντουμάνης, Ζουλιώτης, Σεϊνταράσι, Τσούπρος, Στασινόπουλος, Σιαράπης (41′ Ζουρμπουλής), Ταυταρίδης (72′ Ζαχαρόπουλος), Ντελέκος, Τόρα (53′ Λάζρι), Χατζηστάμου, Μεγάλος (72′ Γκιόκας).



ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγ. Ντόβολης): Ζωντός, Δήμου, Τσολάκος, Καρατζάς, Β. Αναστασίου, Αντζέλι (55′ Ι. Μώρος), Σταματούκος (88' λ.τ Ποδαράς), Ντόβολης (83′ Μανδράκας), Μπράχα (55′ Τρεπεκλής), Γ. Πέππας, Κ. Πέππας.