Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στέλιος Τζόκας: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι Νεώτεροι

Έναν σπουδαίο αθλητή φιλοξενεί σήμερα στο αφιέρωμα του το Eviagoal. Ένα από τους πιο σπουδαίους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο. Έναν αθλητή με σπάνιο ήθος που για 25 χρόνια αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση. Έναν δεινό σκόρερ που είχε μετατρέψει την ασύλληπτη κεφαλιά του σε βολίδα. Όταν η μπάλα ερχόταν στο κεφάλι του ήταν γκολ.

Ο λόγος για τον Στέλιο Τζόκα που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 1984 όταν στο Νεοχώρι ιδρύθηκε ο Νηλέας. Με πρώτο σκόρερ τον Στέλιο η ομάδα του Νεοχωρίου ανέβηκε από την Γ' στην Α΄κατηγορία της Εύβοιας και το 1990 πήρε μεταγραφή για τον ΑΟ Χαλκίς που συμμετείχε στην Δ' Εθνική κατηγορία. Ήταν η εποχή που μετά από δυο χρόνια η Χαλκίδα κέρδισε την μεγάλη άνοδο στην Γ' Εθνική με τον Στέλιο Τζόκα να είναι ο σκόρερ της ομάδας με 22 γκολ.
Για μισή σαιζόν συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής αλλά λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκάστηκε να μην συνεχίσει στον ΑΟ Χαλκίς και στις αρχές του 1993 πήρε μεταγραφή για τον Ταμυναϊκό που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Δ΄' Εθνικής. Μια πλούσια τετραετία για τον Στέλιο που συνέχισε αυτό που ήξερε καλά να κάνει με τα 26 γκολ που πέτυχε.
Μετά την πλούσια καριέρα σε Χαλκίδα και Ταμυναϊκό ο Στέλιος Τζόκας επέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησε τον Νηλέα Νεοχωρίου  μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας που ολοκληρώθηκε το 2008 όπου είπε αντίο στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά συνεχίζει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο αφού είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νηλέα Νεοχωρίου.
Στο πλούσιο ποδοσφαιρικό του αρχείο βρίσκονται πολλές εφημερίδες από την δράση του και πάρα πολλές φωτογραφίες τις οποίες μας παραχώρησε για το αφιέρωμα μας, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι. Να τον ευχαριστήσουμε και να του ευχηθούμε ότι καλύτερο γι αυτόν και την οικογένεια του. Να ευχαριστήσουμε επίσης την σύζυγο του Στέλιου για τις διευκολύνσεις σε φωτογραφικό υλικό που μας παρείχε για το αφιέρωμα μας.
    Δείτε ποδοσφαιρικές στιγμές του Στ. Τζόκα