Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνέχεια ΑΜΕΑ-Πολιτισμός.

 ..... Είμαστε ευγνώμονες ως διοργανωτής σύλλογος ΑμεΑ , που για τρίτη χρονιά το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έθεσε ,τη δράση αυτή .υπό την αιγίδα του , την οικονομική υποστήριξή του και επέτρεψε να αναρτηθεί το εθνόσημο . Ευχαριστούμε για την ουσιαστική υποστήριξή της την Π.Ε. Εύβοιας καθώς και την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδεών..

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου ε.ε άνοιξε τις δράσεις του  3ου ΦεστιβάλΑμεΑ και ΤΕΧΝΗ. Την έναρξη κήρυξε ο Σεβασμιώτατου Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος . με μια σημαντική ομιλία μεστή νοημάτων και πατρικών παραινέσεων.

Επίσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης κ. Φανης Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα ,

Ακολούθως η κα Κωνσταντίνα Καλούση Μ.ed, Φιλόλογος M.ed Καθηγητρια του 1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας με γλαφυρό τρόπο ανέλυσε το θέμαΤέχνη και συμπερίληψη.

Επόμενη ομιλήτρια : Η Χριστίνα -Αλίκη Δεληβοριά - Δημαρέλου Μ.ed . Λογοθεραπεύτρια . Ειδική Παιδαγωγός εκπ. Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια . Ανέπτυξε και ανέλυσε με λεπτομέρειες το θέμα: Η οικογένεια με ΑμεΑ.

Η 1η ημέρα του < 3ου Φεστιβάλ "ΑμεΑ και ΤΕΧΝΗ έκλεισε με την Ταινία Μικρού ΜήκουςΤΑ ΠΕΤΑΓΑΜΑΤΑ , μια παραγωγή του Συλλόγου μας .Κινηματογράφηση- Μοντάζ Γιώργος Ζαφειρίου, Ιδέα - Σκηνοθεσία Σοφία Λιάκου, Γιάννης Τζέμης και παρουσίασε η Ομάδα Θεατρικής Δημιουργίας ΑμεΑ και Εθελοντών του Συλλόγου , επίσης συνέπραξαν και μαθητές του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Συμμετείχαν:

Γαβριήλ Μαριάννα, Γούναρη Εύα, Δεληανέστης Ιωάννης, Δεμερτζής Φώτης, Δροσάτος Νίκος, Κονοβέση Γιώτα, Κόντου Κατερίνα, Μιχαηλίδης Γιώργος, Μιχελής Βαγγέλης, Μπεκιάρης Γρήγορης, Μαντάς Νίικος, Μοσχώνη Άγια, Ναυροζίδης Λευτέρης, Πετροπούλου Ελένη, Ραγιά Μαριλένα, Ραντόικοβιτς Ευάγγελος, Ροδά Άννα, Σοροπούλου Ραφαηλία, Σπαθή Ηρώ, Σωτηριάδης Σωτήριος, Τανισκίδη Κατερίνα, Τζιγιάννη Βασιλική, Τζίνιβιζ Αλεξάνδρα, Τζίνιβιζ Μιχάλης.

Δεύτερη ημέρα του 3ου Φεστιβάλ "ΑμεΑ και ΤΕΧΝΗ

Μας χαιρέτισε διαδικτυακά Κάρμεν Ρουγγέρη ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφο. Πρόσωπο γενικής αποδοχής αναφέρθηκε στην αξιόλογη διοργάνωση του συλλόγου και μίλησε για το θέατρο ως μέσον παιδείας και πολιτισμού. Ακολούθησαν οι Ψυχοθεραπεύτριες - Δραματοθεραπεύτριες Παναγιώτα Καπράλου και Αιμιλιάνα Τσουκαλά οι οποίες ανέπτυξαν το θέμα Το παιχνίδι ως μέσον διευκόλυνσης , ανάπτυξης και σύνδεσης , θεωρητική και  βιωματική εισήγηση, μια Δραματοθεραπευτική σκοπιά και στη συνέχεια με παιδιά έκανα Βιωματικό Εργαστήριο.

Η δεύτερη ημέρα έκλεισε με τη θεατρική παράστασηΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ ο δρόμος προς το όνειρο , βασισμένη στο έργο ;Όρνιθες; του Αριστοφάνη. Διδασκαλία-Σκηνοθεσία Σοφία Λιάκου- Γιάννης Τζέμης. Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη.

Συμμετείχαν: Γαβριήλ Μαριάννα, Γούναρη Εύα-Μαρία, Δεληανέστης Ιωάννης, Κατσώνης Άγγελος,, Κατσώνη Μαρίνα, Κατσώνης Χρήστος, Κονοβέση Γιώτα, Κόντου Κατερίνα, Μαχαίρα Αντωνία, Μιχαηλίδης Γιώργος , Μιχελής Βαγγέλης, Μπεκιάρης Γρηγόρης, Ροδά Άννα , Σπαθή Ηρώ, Στάμου Θανάσης Τζιγιάννη Βασιλική.

Τρίτη ημέρα του 3ου Φεστιβάλ ΑμεΑ και ΤΕΧΝΗ

Αναφερθήκαμε στην Παγκόσμια Ατόμων με Αναπηρία την 3η Δεκεμβρίου με ομιλία και απαγγελία ποιήματος από την ηθοποιό. Παιγνιοθεραπευτρία και Δραμαοτθεραπεύτρια "Μπορούμε να πετάξουμε ψηλά και η ηθοποιός και σκηνοθέτης Σοφία Λιάκου διάβασε μια ΜΙΚΡΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…; μαρτυρία ενός παιδιού με αδερφό, που έχει αναπηρία, προς μια εκπαιδεύτρια ,.

Στη συνέχεια με μια εμπνευσμένη ομιλία ο μελίρρυτος και χαρισματικός Ψυχίατρος Παιδιών  Εφήβων  Ομαδικός Αναλυτής - Θεραπευτής ζεύγους και οικογένειας. κος Νίκος Σταθόπουλος. με θέμα Θεωρητική Ειγηση και συζήτηση ¨Τεχνολογία και Τέχνη :υπέρ και κατά για την υγεία των εφήβων του 21ου αιώνα. 

Ακολούθησε η Δωροθέα Κατσώνη Εκπαιδευτικός Φιλόλογος, απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχόλης ΑΠΘ , εκπαιδευτικός Ρομποτικής με θέμα ¨Ρομποτική και ΑμεΑ: Μια εφικτή πρόταση δημιουργικής απασχόλησης. ανέλυσε γλαφυρά ένα καινοτόμο πρόγραμμα που βοηθά με ιδιαίτερο τρόπο τα Αμ,εΑ,. Στη με παιδιά έκανε εφαρμογή του με ένα βιωματικό εργαστήριο.

Έκλεισε το  3ου Φεστιβάλ ΑμεΑ και ΤΕΧΝΗ ό Ανδρέας Κολίσογλου και ο Χρήστος Κυπριώτης με Παράσταση Χορού "Συνάντηση" η ερμηνεία των δυο συντελεστών ήταν συγκολονιστική και η η χορογραφία πολύ εμπνευσμένη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί όλους όσοι παραβρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο καθώς και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού , Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Ηλία Μπουρμά, την Ειδική Σύμβουλο επί θεμάτων ΑμεΑ κα Βασιλική Κόντου , τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Πνευματικό με τη συζυγό του και Μαίρη Βερούση, την Περιφερειακό Σύμβουλο κα Σοφία Χονδρογιάννη τον Δημοτικό σύμβουλο κο Παναγιώτη Τζαφέρο, την Πρόεδρο του Λυκείου κα Μαρία Κωτσή με το μέλος του Δ.Σ κα Αράπογλου, , το μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Γεωργιάδη κα Γκάνη καθώς και όλους όσοισυνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του < 3ου Φεστιβάλ "ΑμεΑ και ΤΕΧΝΗ Επίσης : Βελισσάριο Σκοπελίτη και Θωμά Βλάχο της εταιρίας master , για την πολύτιμη συνδρομή του, τον Θανάση Παπαδόπουλο υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος του Συνεδριακού Κέντρου της Π).Ε. Εύβοιας, την Λίνα Περγάμαλη για την επιμέλεια της μακέτας - Εκτυπώσεις "Περγάμαλη Λαμπρινή

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν πιο διεξοδικά το 3ήμερο  3ου Φεστιβάλ ΑμεΑ και ΤΕΧΝΗ το οποίο μεταδιδόταν απ' ευθείας από το youtube και το facebook του συλλόγου . & Έχουν επίσης την δυνατότητα να συνδεθούν και τώρα με το youtube.com@anelpo και facebook.com/anelpo.amea

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός