Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

''Ημερίδα επιστημονική με θέμα την βία στα γήπεδα''

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας ημερίδα με θέμα την βία στα γήπεδα υπό την αιγίδα της ΕΠΣΕ προεδρέυοντος του κύριου Ρέτσα και με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες.

Οφείλουμε να σταθούμε πάντως στην πολύ μικρή προσέλευση κάτι που στάθηκαν και όλοι οι ομιλητές μιας και η παρουσία γονιών ,αθλητών και εκπαιδευτικών ήταν επιβεβλημένη.

Αρχικά πήρε τον λόγο ο κ.Ρέτσας ο οποίος στάθηκε στην εξάλειψη το τελευταίο διάστημα των φαινομένων βίας και μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως πριν από μερικά χρόνια αν δεν υπήρχε επαρκής αστυνομική δύναμη δεν γινόταν παιχνίδι θέλοντας να δείξει την μεγάλη βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα.

Τόνισε επίσης πως όλες οι δράσεις της ένωσης έχουν ενσκήψει στο κομμάτι των υποδομών που ειδικά εφέτος με την Κ 16 έχουν φέρει την Εύβοια πολύ μπροστά.

Χαιρετισμό απηύθυνε στην συνέχεια η δήμαρχος κ.Έλενα Βάκα που εξήρε την πρωτοβουλία της Ένωσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Κατά σειρά μίλησαν η κ. Καλαβρή  ψυχολόγος-εγκληματολόγος η οποία αναφέρθηκε κυρίως στην πρόληψη όλων αυτών των συμπεριφορών και στις αιτίες αλλά και στον αντίκτυπο που έχουν στους αθλητές κυρίως.

Στην συνέχεια η κ. Ελεάνα Σπυροπούλου ψυχολόγος στάθηκε στο δράστη όλων αυτών των ενεργειών και ποιο είναι το κίνητρο αλλά και το ψυχολογικό του προφίλ , η κ.Βασιλική Σίδερη εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει από την πλευρά του ο παιδαγωγός πάνω σε παραβατικές συμπεριφορές εξετάζοντας την οικογενειακή κατάσταση των παιδιών που διακατέχονται από τέτοιες δράσεις .

Και τέλος ο κοινωνιολόγος -εγκληματολόγος κ.Χαινάς με πολυσχιδή δράση στο εγκληματολογικό πεδίο μίλησε για το ολιστικό ρόλο παιδιών, δασκάλων, προπονητών ,παραγόντων και δημοσιογράφων που συνθέτουν το πορτρέτο της εικόνας της κοινωνίας επάνω στην οποία τα θέματα της βίας έχουν πρωτεύοντα ρόλο αλλά που όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία και πάνω από όλα με γνώση.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και τους ειδικούς οι οποίοι απάντησαν σε καίρια και σχετικά με το θέμα της βίας ερωτήματα.