Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

3ο Sterea Run: Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος .

 Η πρεμιέρα του 3ου Sterea Run, μιας διοργάνωσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και αποτελεί γιορτή του μαζικού αθλητισμού, έγινε την Κυριακή 2 Ιουνίου στην Εύβοια.

Ο πρώτος φετινός αγώνας του Sterea Run περιλάμβανε τρεις βασικές διαδρομές με τερματισμό την παραλία Χαλκίδας.

Από το πρόγραμμα ξεχώρισε ο Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ. με αφετηρία την Ερέτρια. Νικητής ήταν ο Ηλίας Κατερινόπουλος του Τρίτωνα Χαλκίδας με χρόνο 1:18:30. Η γυναίκα που τερμάτισε πρώτη στον Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο ήταν η Τριάδα Μπαρώτα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ευβοίας με χρόνο 1:41:15.

Στη διαδρομή των 10 χλμ. με εκκίνηση από το Βασιλικό κυριάρχησε ο Γιώργος Διαλεκτός που έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού σε 35:32. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Φωτεινή Μεϊντάνη με χρόνο 42:53.Η διαδρομή των 5 χλμ. ξεκίνησε από την παραλία Χαλκίδας με νικητή τον Μάριο Αναγνώστου της Αναγέννησης Λαμίας με χρόνο 16:11. Πρώτη γυναίκα στα 5 χλμ. ήταν η Ελίνα Καραμπέτσου της Νεάπολης Χαλκίδας με χρόνο 21:33.Ακόμη διεξήχθησαν και παιδικοί αγώνες 1.000 μέτρων σε Χαλκίδα κι Ερέτρια.Τον αγώνα παρουσίασαν ο Κώστας Μαρτάκης και η Δήμητρα Φρατζή. Φυσικά σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης έπαιξαν οι χορηγοί και οι εθελοντές.

Πρεσβευτές του μεγάλου αθλητικού δρώμενου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι οι Μάριος Αναγνώστου, Αναστασία Μαρινάκου, Γιώργος Διαλεκτός, Ματίνα Νούλα κι Ελευθερία Μοναστηριώτη.

Ο αγώνας είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων από τις εγγραφές θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού σε σχολεία της περιοχής και ήταν αφιερωμένος στον σημαντικό Έλληνα λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα.

Ο επόμενος αγώνας του 3ου Sterea Run θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου στο Καρπενήσι.