Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Την Παρασκευή αρχίζει η γιορτή του ποδοσφαίρου.

Με το Γερμανία-Σκωτία την Παρασκευή το βράδυ ανοίγει η αυλαία της μεγαλύτερης γιορτής του ευρωπαικού ποδοσφαίρου με την Ελλάδα δυστυχώς απούσα για άλλη μια μεγάλη διοργάνωση .

Μεγάλα ονόματα δεν βρίσκονται στο Euro 2024. Όπως ο αρχισκόρερ της Premier League, Ερλινγκ Χάαλαντ καθώς έχει την ατυχία να είναι… Νορβηγός. Εντύπωση προκάλεσε η μη κλήση του Βέλγου κίπερ Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ, εκτός καθότι ο τραυματίας και ο Αυστριακός συμπαίκτης του Νταβίντ Αλάμπα, εκτός πλάνων ο Γερμανός Μάρκο Ρόις που αποχώρησε από την αγαπημένη του Ντόρτμουντ μετά από 12 χρόνια και ο τραυματίας Ισπανός χαφ Γκάβι της Μπαρτσελόνα.

Το 1996 στο Euro της Αγγλίας, αγωνίστηκαν ο Πέτερ Σμάιχελ με τη Δανία, ο Ενρίκο Κιέζα με την Ιταλία και ο Λιλιάν Τιράμ με τη Γαλλία. Φέτος θα παίξουν οι τρεις γιοι τους: Κάσπερ Σμάιχελ, Φεντερίκο Κιέζα και Μάρκους Τιράμ αντίστοιχα.

Ο τελικός του Euro 2024 θα διεξαχθεί στο «Ολίμπιασταντιον» του Βερολίνου. Και οι δύο προηγούμενοι τελικοί σε μεγάλα διεθνή τουρνουά που έγιναν σε αυτό το γήπεδο, είχαν νικήτρια την Ιταλία σε έξτρα χρόνο: στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1936 (με 2-1 στην παράταση την Αυστρία) και ο τελικός του Μουντιάλ 2006 (με 5-3 στα πέναλτι τη Γαλλία).

Πλάκα πλάκα σχεδόν το 1/3 των τροπαίων έχουν πάρει χώρες που… δεν υπάρχουν πια: η Δυτική Γερμανία, η Σοβιετική Ενωση, η Τσεσχοσλοβακία ενώ δις μετείχε σε τελικό η Γιουγκοσλαβία.

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ:

Αγγλιά, Γαλλία, Γερμανία,Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία σε πρώτο πλάνο και μετά Βέλγιο και Ολλάνδία προβάλλουν για πιθανή κατάκτηση του Γιούρο με την υποσημείωση πως αν εξαιρέσει κανείς το 2012 που οι Ισπανοί όντας φαβορί πήραν και την κούπα σε όλες τις υπόλοιπες με το 1996 τους Δανούς που το πήραν ερχόμενοι από τις παραλίες και το 2004 που η Ελλάδα έγραψε το έπος ποτέ δεν το πήρε ομάδα που στις στοιχηματικές εταιρίες είχε τον πρώτο λόγο.

Για το 2004… τι να πρωτογράψεις; Στιγμές που πιθανότατα δεν θα ξαναζήσουμε αλλά οι αναμνήσεις δεν ανταλλάσσονται με τίποτε. Κι έλεγε ο Δάντης (όχι ο Χρήστος) ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη πικρία από το να θυμάται κανείς τον ευτυχισμένο του καιρό, όταν είναι δυστυχισμένος».