Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Θρυλική πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!


Η Εθνική πόλο ανδρών επιβλήθηκε 13-10 της Ρωσίας και απέδειξε για ακόμα μια φορά αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς αυτήν δεν γίνονται!

Η Εθνική πόλο ανδρών πήρε παλικαρίσια νίκη επί της Ρωσίας (13-10) στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο Ρότερνταμ και προκρίθηκε πανηγυρικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Μάνο Ζερδεβα και Άγγελο Βλαχόπουλο σφράγισε το εισιτήριο για τη 16η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ενδέκατη συνεχόμενη, αφού δίνει ανελλιπώς το παρών από το 1980.

Η γαλανόλευκη ξεκίνησε ιδανικά το ματς και προηγήθηκε με 4-1, όμως οι Ρώσοι ισοφάρισαν σε 5-5 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με αλλεπάλληλα γκολ και την Ελλάδα να ξεφεύγει στο +2 (11-9), όμως η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη. Η εξαιρετική σήμερα ελληνική άμυνα έδωσε ρέστα και με τους Βλαχόπουλο και Φουντούλη να «πυροβολούν» ολοκληρώθηκε η μεγάλη νίκη που έστειλε την Ελλάδα στο Τόκιο.

Στον αυριανό (21/2) τελικό που θα ξεκινήσει στις 17:00 η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο για την κορυφή στο Προολυμπιακό,

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 5-4, 2-1. Σύνολο: 13-10.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης.

Ρωσία: Κοστρόφ, Σουτσκόφ, Κισέλεφ 1, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ 1, Χαρκόφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Προνίν, Χολόντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ.


πηγη:  https://www.sport-fm.gr