Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΠΣΕ: Πόσες ομάδες προβιβάζονται και πόσες υποβιβάζονται σε κάθε κατηγορία τη σεζόν 2019-20


Όπως αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος της διοργανώτριας  σχετικά με τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων ανά κατηγορία ισχύουν τα εξής:

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Α' κατηγορίας προβιβάζεται απευθείας στην Γ' Εθνική χωρίς να δώσει αγώνες κατάταξης με πρωταθλήτριες ομάδες άλλων Ενώσεων.

Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή στην Γ' Εθνική μπορεί να αντικατασταθεί από την δευτεραθλήτρια η την τριταθλήτρια ομάδα.

Από την Α' Ερασιτεχνική κατηγορία υποβιβάζονται στην Β' τα τρία τελευταία στη γενική κατάταξη σωματεία.
Σε περίπτωση υποβιβασμού της Αρτάκης (που εκπροσωπεί την Εύβοια στη Γ' Εθνική), θα υποβιβαστεί επιπλέον μια ομάδα από την Α' στη Β' ΕΠΣΕ.

 Από τη Β' Ερασιτεχνική κατηγορία προβιβάζονται στην Α' τα τέσσερα πρώτα σωματεία στη γενική βαθμολογία, ήτοι οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των δύο ομίλων.

Υποβιβάζονται στη Γ' Ερασιτεχνική κατηγορία συνολικά 6 σωματεία.

Συγκεκριμένα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο τα τρία (3) τελευταία σωματεία στο βαθμολογικό πίνακα, ήτοι εκείνα που θα καταλάβουν την 14η, την 15η και την 16η θέση.

Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από τη Γ' Εθνική στην Α' Κατηγορία, αυξάνεται ανάλογα και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Β' στην Γ' ΕΠΣΕ.

Συγκεκριμένα σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από τη Γ' Εθνική στην Α' ΕΠΣΕ, υποβιβάζεται από τη Β' στην Γ' Κατηγορία ένα από τα δύο σωματεία που θα καταλάβουν την 13η θέση στο βόρειο και στο νότιο όμιλο (εκείνο που μειονεκτεί έναντι του άλλου στη γενική βαθμολογική κατάταξη με βάση το άρθρο 20, παρ. 16 του ΚΑΠ).

 Από τη Γ' ΕΠΣΕ προβιβάζονται στη Β' τα τρία (3) πρώτα σωματεία στη γενική βαθμολογική κατάταξη, ήτοι οι πρωταθλητές των τριών ομίλων.